Her er jeg med

fredag den 4. april 2014

Vi drog mod vest

Vi har endnu engang besøgt Cafe Druedahls. Første gang var faktisk også i marts måned. Det er beskrevet her. Denne gang fik vi middag.
Der var endnu mere gang i den denne gang end første gang. Det skyldes sikkert tidspunktet. Forretningsfolk i baren, middagsgæster i alle aldre, 4 strikkende og kaffedrikkende damer osv. Der var liv og en god atmosfære.
Endnu en Smartbox måtte lade livet. Vi havde været i Glostrup og Høje Tåstrup, og på vejen hjem besøgte vi Cafeen i Roskilde. Vi valgte Tartine (fransk for Tapas) og kunne få 5 forskellige småretter samt en dessert for pengene. Det var svært at vælge.
Serveringen blev indledt ved at vi fik lækkert, hjemmebagt brød, en tallerken med en skøn olie og en opfordring til at drysse noget af cafeens kryddersalt i olien. Vi nød at dyppe brødet med den seje krumme og sprøde skorpe i olien, mens vi ventede. Det smagte virkelig godt.


Desværre havde jeg glemt mit kamera, og disse billeder er taget med Husbondens telefon, så ikke alle retter blev foreviget! Øverst i højre hjørne er der appelsinmarineret gravad laks med dadelcreme og dagens suppe, som bestod af ærter, creme fraiche og mousserende vin. En fantastisk kombination. I nederste venstre hjørne har vi den samme laks og en laksetartar. Sidste billede viser efterretten. Vi havde valgt oste og oliven.
Desuden smagte vi saltkartofler med aïoli, prosciutto, and, kammuslinger med tern af valnødder, bacon og æble og kalvefilet. Dertil drak vi Cola (Husbonden) og vin (undertegnede) og en masse vand.
Alle retter var veltillavede og meget smagfulde. Stedet kan varmt anbefales.

Et par dage senere drog vi til det vestjyske, hvor vi besøgte to familier. Begge steder har jeg beskrevet tidligere, fx her
Vi overnattede der og nød det meget. Nød selskabet, den lækre mad, de øvrige gæsters tilstedeværelse (de fleste fra mediebranchen, hvor også vores værtinde og Husbonden slår og har slået deres folder) og sidst, men ikke mindst det skønne sted, hvor vores veninde bor.
Jeg er næsten blevet afhængig af den sunde Aroniadrik, som jeg har lært at kende der, og jeg drager faktisk altid hjem med et par flasker. En lille spids morgen og aften er skyld i, at jeg hverken har haft influenza, lungebetændelse eller været rigtig forkølet denne vinter, bilder jeg mig ind.Katteburet er nu blevet færdigt. Det er temmelig stort, og kattehuset også. Fyldt med alverdens skønne ting for katte. Når alle katte er der, hvor de skal være, er der 11! Ejendommen ligger lige ud til vejen, og hvis kattene ikke var lukket inde, ville antallet hurtigt blive decimeret.På den anden side af stuehuset er der kommet et fuglehus. Specialdesignet!


Flot er det blevet, ude og inde. Projekter er der dog stadigvæk mange af.
Et skønt døgn går hurtigt, og over middag drog vi videre. Vi havde en kaffeaftale ikke så langt derfra, og endnu engang kunne vi sætte os til et veldækket bord. En anden kær veninde var også inviteret, og snakken gik lystigt om dette og hint, en hel del om det, dengang, forestående bispevalg i Ribe. Det var mægtig hyggeligt, og henimod aften brød vi op, efter at have nydt et glas østrigsk Grüner Veltliner. Værten er østrigsk vinbonde, som har forpagtet vinmarker og heuriger ud. Derefter kørte vi mod øst, hentede en omgang sushi og stenede om aftenen.

12 kommentarer:

 1. Det lyder da spændende med aroniasaften, det må jeg lige undersøge nærmere. Hvis det styrker immunforsvaret, er det lige noget for mig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lader til, at det styrker immunforsvaret, og sådan noget kan man vel ikke få for meget af :-)! Bærrene skulle være fyldt med antioxidanter og vitaminer.
   Personligt foretrækker jeg shot´en fremfor saften til at blande op. Mange tak, Randi, og god weekend!

   Slet
 2. Sikke en masse dejlige oplevelser, I har haft. Serveringen på Cafe Druedahls lyder utrolig lækker! Aroniadrik har jeg hørt så meget godt om - det er vist det bær, der indeholder flest antioxydanter.
  God fredag aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame! Det har nemlig været en uge med mange gode oplevelser, og jeg kan virkelig anbefale Café Druedahls. Lækker mad, dejlig atmosfære og overkommelige priser. Aronia shot indeholder mange gode ting, og jeg mener også, at det er det bær, der indeholder flest antioxidanter. Rigtig god weekend, Madame!

   Slet
 3. Hyggeligt. Lækkert. Og hyggeligt igen :-)
  Jeg har aldrig smagt aroniabær. Har de helt deres egen smag, eller kan du sammenligne den med noget 'man' kender?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er svært at sammenligne smagen af aroniabær med andre bær. Aroniabærret smager syrligt og lidt bittert og indeholder en meget kraftig, rød saft, som ikke kan vaskes af tøj! Det kaldes på dansk også for surbær.
   Mange tak, Ellen, og rigtig god weekend!

   Slet
 4. Skønne lækkerier for øje og gane :-)
  Jeg har læst og hørt om aroniabær, og også set dem i Pometet, men jeg har aldrig smagt nogen produktion af bærrene. Jeg tog billeder af buskene på Pometet, så jeg har en chance for at lede efter bærrene i naturen, men jeg skal vist til Jylland for at finde dem i DK.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Pia! Det var ganske rigtigt et lækkert måltid, selv om man faktisk ikke forstår, at man kan blive mæt af de små retter :-)!
   Jeg er ikke sikker på, at man kan finde aroniabær vildtvoksende i naturen. Men man kan købe buske i havecentrene. Egeskovgaard på Sjælland har produktion af bærrene, og man kan finde opskrifter på deres hjemmeside. Foruden surbær, bliver de også omtalt som sorte rønnebær! God søndag aften!

   Slet
  2. Kært barn har mange navne. Og Aroniabær findes vist i de fleste planteskoler, endda også hernede.
   Iflg. Naturstyrelsen kan man finde Aroniabær, som også kaldet sortbær, i den jyske natur.

   Slet
  3. Så blev jeg så klog :-)! Tak, Pia!
   Jeg har altid troet, at sortbær var det samme som revling! Der findes så åbenbart 2 slags sortbær?

   Slet
  4. Tja... det må man gå ud fra. Jeg skal heller ikke gøre mig klog på de bær. Jeg har også læst at man ikke skal forveksle sortbær/revling med aronia, men man må gå ud fra at Naturstyrelsen, Haveselskabet og Planteskolerne ved hvad de taler om!

   Slet
  5. Ja, vi må gå ud fra, at de ved, hvad de taler om! Spændende med alle de forskellige bær og deres anvendelse 😊! Tak, Pia.

   Slet