Her er jeg med

søndag den 27. april 2014

Påske med mere

Efter en laaaang pause kommer jeg på banen igen. Tiden siden sidste indlæg er gået forrygende hurtigt.
Efter vi var kommet hjem fra Møn havde vi lige et par dage, så fik vi rykind af Reptilfamilien. Vi var så heldige at have dem hos os i ca. 4 dage. Det var dejligt at hygge med de små og snakke med de store, og omvendt!
Jeg håber, at de store fik slappet godt af, nu da der var flere om at passe på de små. Tiden gik med ture til Naturskolen med legeplads, tur til Kystskoven, tegne, lege, bygge, spise, se "Violine" (Oline) på computeren, få læst højt, lede efter påskeæg etc.


Jeg havde modtaget et gækkebrev med posten et par dage, før familien ankom, og jeg kunne overhovedet ikke gætte, hvem der havde sendt det! Hvorimod Øglen sagtens kunne gætte, hvem der havde lavet et gækkebrev til hende. Det var rent tilfældigt ankommet med posten her til matriklen dagen i forvejen, så hun stod til 2 påskeæg.
Påskeharen havde også sendt et brev, så det var bare med at komme ud at lede efter de æg, den havde lagt. Børnene havde et papæg, som de fik fyldt op, efterhånden som de fandt ting og sager ved de forskellige poster (Underligt, at haren lægger æg! Ligeså underligt, som at det er det lille Jesusbarn, der kommer med julegaver! Tysk, siger jeg bare!)

Morfar læste højt for det yngste skud på stammen. Varanen elsker højtlæsning. I midten th øver han sig i at spille på en orgelpibe fra Dybbøl Kirke (Vi har boet i Dybbøl sogn). Måske skal den lille Varan være fløjteaktivist den 1. maj?
Varanen fandt på et tidspunkt et tomt sneglehylster og sagde: "Den er ikke hjemme. Jeg tror, den er ude at handle." Det er svært ikke at sprutte af grin!
Alt godt får en ende, desværre, men vi skulle ses igen allerede dagen efter, at de forlod os. Da var der nemlig 4-års fødselsdag på Bryggen.


Fødselsdagsbarnet sidder tv på det første billede, og her er kusinerne i gang med at lege med en af gaverne: Perler. Hun fik mange dejlige gaver: en ny cykel, et skateboard med lys i hjulene, et sæt walkie-talkie, tøj, perler, bøger osv. Hun var meget glad for at være midtpunkt, tror jeg, samtidig med at hun også var meget genert. Det kom rigtigt til udtryk, da vi sang fødselsdagssang for hende. Hun vidste ikke, hvor hun skulle gøre af sig selv imens, men alligevel ville hun gerne have, at vi sang en mere!
Varanen tog sig en slapper, men tullede ellers blot rundt og glædede sig til kage. Der var et tårn med boller, lagkager og den obligatoriske Michelin-kagekone, som børnene havde pyntet. Det var alt sammen vældig hyggeligt. Fantastisk, at det lille kraftværk (som hendes far kalder hende) er blevet 4! Hun er sej, har temperament, er stædig  og går til fodbold! Når storesøster går til noget, så vil hun også.
Siden påske har der været strikkeaften, power-women-frokost ( tidligere kolleger) og fest i Husbondens klub. Vi keder os ikke.

6 kommentarer:

 1. Hvor har I hygget jer med børn og børnebørn! Det er også bare med at se de små så tit som muligt, for jeg skal da lige love for at det går stærkt. Jeg kan læse mig til, at Varanen har mægtig fart på sin udvikling :-)
  Det lyder som en succes med gækkebrevene, jeg tænkte lidt på, om Sander var stor nok til at forstå konceptet i år, men besluttede mig for at vente til næste år - men så skal han i hvert fald også ha' gækkebrev :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi hyggede igennem! Du har helt ret. Udviklingen går bare så stærkt. 5 og 2 år! Man fatter det ikke. I øjeblikket fornemmer man udviklingen mest hos Varanen, fordi han efterhånden forstår det meste og også svarer korrekt.
   Jeg tror, at Sander vil synes, det er sjovt med gækkebreve :-)! Mange tak, Randi, og rigtig god søndag!

   Slet
 2. Hvor lyder det hyggeligt - I er gode til at lave noget sjovt sammen med børnene. Og hvor var det herligt at læse om, at sneglen var ude at handle, og det lille kraftværk var meget heldig at få en ny cykel!
  Her har vi også haft meget sjov ud af gækkebrevene :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Varanen er sjov! Jeg fik en power-nap på et tidspunkt, da alle var samlet i stuen, og da han så så, at jeg var vågen igen, sagde han: "Nu skal vi have kaffe!" :-) Han tænkte vist på den kage, som ofte følger med!
   Vi var jo 4 voksne til at komme med ideer, så min nyindkøbte stenmalingsæske fik vi slet ikke prøvet (Aldi-30-40 kr.) ! Gækkebrevene er en hyggelig og sjov tradition! Mange tak, Madame, og god søndag!

   Slet
 3. Godt, I ikke keder jer!
  Børns forestillinger er så skønne, og ja: det er svært at holde masken :-)
  Jeg troede altså, at det var julemanden, der kom med julegaverne! Jeg har aldrig fået dem af Jesus :-)
  Men at harer lægger æg til påske, har jeg også engang lært ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det med Jesusbarnet, der kommer med gaver, er vist noget, man troede for mange år siden. Men haren, den er god nok :-)! Mine forældre var sønderjyder, og de tyske traditioner havde de taget med sig.
   Ja, børn er skønne, og når de siger noget forkert, er det synd at rette dem, synes jeg. Mange tak og god mandag!

   Slet