Her er jeg med

torsdag den 27. marts 2014

Siden sidst

Som tidligere nævnt havde vi sønnen og hans familie på besøg i weekenden. De kom fredag til aftensmad og kørte igen søndag eftermiddag. Det er altid hyggeligt at have besøg af børn, svigerbørn og børnebørn.
Der er gang i de to piger, og tiden gik igen alt for hurtigt.
Legen foregik ude og inde, dog mest inde. Farfar havde en kasse med alle mulige små, sjove ting i: Anders And ting, kalder vi dem. De stammer fra den gang, han holdt bladet (det er ikke så mange år siden!). Der fulgte altid en lille ting med hvert blad. Pigerne fik lov at vælge 5 ting hver. De ligger i konkurrence om hvad som helst, og de er meget nøjeregnende med, at de får lige meget af alt.Gennem disse briller kan man se som en flue. Hvis det er tilfældet, må man sige, at de set med vore øjne, ser utroligt dårligt!
En del tid gik med at lege med de små gaver, og ellers blev der spillet Ludo og Mastermind, set TV, gynget, gået tur med farfar og Kenzo, tegnet, snakket, spist. Kort sagt hygget.
Lørdag morgen var sønnen ude at løbe (han træner til halvmaraton), og svigerdatteren, børnebørnene og Husbonden tog ud til den lille havn på halvøen og kom hjem med en pighvar + stenbiderrogn til nabokonen.
Af udendørs aktiviteter var der ellers jagt på matriklen efter flotte grene, som kunne bringes med hjem til lejligheden på Bryggen og ramsløgsjagt i den nærliggende skov.


Da de skulle til at køre hjem og havde pakket sovesofaen sammen, satte sønnen sig på den med det resultat, at den brast sammen. De unge mennesker kunne hjælpe med at flytte den ud i traileren, ligesom de også kunne hjælpe Husbonden med at flytte havemøblerne ud fra deres vinterhi. Den stakkels mand kan ikke selv, da han har bøjet/brækket et par ribben for en måned siden. Da vi alligevel skulle til IKEA i går, kunne vi passende kigge efter sovesofaer, men desværre havde de ikke nogen, der passede ind. Den skal stå i et lille rum, så den må ikke fylde for meget. Vi leder videre.


Vores to søde børnebørn fra Bryggen. Vi håber, at de snart kommer igen. Den yngste bliver 4 i påsken, og den ældste er 7.

Lidt nyt fra matriklen:


Udsprunget kvædegren, de første violer, scillaer, renset pighvar, årets første ramsløgspesto og et hurtigt bagt rugbrød uden surdej. Til gengæld med skoldet rug. Alle tre dele smagte fortræffeligt. Pighvarren indeholdt en del rogn, som jeg pocherede og derefter smørstegte. Uhmmm, serveret med citron og salt er det virkelig godt.
Pestoen er wasabistærk! Man kan røre den op med fx græsk yoghurt, og så har man en god "sauce" til hvad som helst i det salte køkken.

8 kommentarer:

 1. Din kvæde er ualmindelig smuk - sikke nogle dejlige billeder, og det lyder som om, I har haft mange gode oplevelser med familien. Men uha, det må være smertefuldt at gå rundt med et par brækkede ribben.
  Her nyder vi også violer og scillaer i øjeblikket.
  Rigtig god torsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Husbonden synes heller ikke, det er spor morsomt. Han kan ikke engang grine, uden at det gør ondt :-)! Det skal blot have sin tid, som lægen siger! Skønt med alle de forårsblomster rundt omkring. Tusind tak, Madame, og rigtig god torsdag!

   Slet
 2. Det var da en super ide at gemme alle de sjove ting fra Anders And bladene. Vi holdt bladet til vores drenge var temmelig store, men jeg tænkte ikke på, at alle de dimser, der var med bladet, kunne komme til gavn og glæde en skønne dag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har vist tidligere talt om Husbondens egernmentalitet :-)! Og her må man sige, at tingene var til glæde og nytte. Den lille spurgte flere gange, om de måtte få dem med hjem? Jeg havde heller aldrig drømt om, at børnene kunne synes, det var så sjovt. Mange tak, Randi, og rigtig god torsdag!

   Slet
 3. Stakkels din mand!
  Jeg tror fluerne har den fordel, at deres hjerne, i modsætning til vores, er indrettet til facetøjne, så de kan lave det om til ét billede.

  Ilva har de mindste sovesofaer, fandt vi ud af, fordi vi også var ret bundet af, at den ikke måtte være for stor (= lang), så prøv eventuelt at se der.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Ellen! Ja, det er ikke så sjovt at være ham i øjeblikket.
   Selvfølgelig kan fluerne se det, de skal se. Jeg tror også, at deres hjerne er anderledes indrettet end vores. Forhåbentlig :-)!
   Vi kigger hos Ilva! Tak. God weekend!

   Slet
 4. Jeg har selv prøvet et par bøjede ribben, det er bestemt ikke sjovt at grine, men heller ikke nemt at lade være ;-)
  Dit kvædetræ er noget længere fremme end mit. Hele collagen ser vældig indbydende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er ikke spor morsomt med de bøjede ribben ! Kvædegrenen var blevet drevet frem inde i stuen, så det er nok derfor, at den er længere fremme :-)!
   Mange tak, Pia, og god tirsdag!

   Slet