Her er jeg med

tirsdag den 30. juli 2013

Glimt fra en sommeruge

Her drejer det sig om sidste uge. Projekter herhjemme samt afslapning. Når vi bor så dejligt, som vi gør, og vejret er fantastisk, er der ikke det store behov for at smutte af sted. Læg dertil, at Husbonden går på pension om mindre end en uge. Derefter kan vi jo tage væk når som helst.
Vi fik dog lyst til at tage en tur til Vestjylland og besøge nogle gode venner. De har for mange år siden købt en nedlagt kro, som nu er i gang med den helt store renovering. Det bliver virkelig flot.

Rundt om terrassen var der en lang og bred bræmme af vilde sommerblomster. Det var utroligt flot. Der var mange forskellige, kendte og ukendte, både i nye og i velkendte nuancer. Kornblomster i hvidt og lyserødt og blåt fx, og valmuer i højrødt, gult, lyserødt og orange.
Vejret var jo i den grad med os, så vi skulle selvfølgelig have et glas inden grillerierne. Østrigsk hvidvin, når den er bedst. Vores gode ven er også vinbonde. Hans vinmarker ligger i Østrig i Wienerwald. Han er selv østriger og har måttet forpagte alle markerne, og hvad dertil hører, ud. Fordi han bor i DK. På hans marker ligger en lille Heuriger, som samler mange mennesker, når den nye vin er klar.
Det var som sædvanlig hyggeligt at se dem og alle fruens heste. Der er for øjeblikket 4 + en 5., som er opstaldet hos hende. Hestene står inde om dagen i dette varme vejr. De kommer så ud hen under aften og går ude hele natten. De bærer fluemasker.
Efter en enkelt overnatning kørte vi hjemad igen. Projekterne ventede, og det gør flere af dem endnu. I denne varme har jeg ikke megen energi. Og Husbonden skulle forberede sig på at gå på arbejde en enkelt uge, inden han holder. Det var hårdt!


I weekenden var der  byfest med alt, hvad der hører sig til. Vi er ikke byfestmennesker, men om søndagen skulle vi ned at se vikingerne, som var ankommet lørdag aften på 3 vikingeskibe som et led i KorsTOGTET: "Da Danmark blev til". Byfesten havde stort set pakket sammen.
De 3 vikingeskibe, Havhingsten, Agnete og Aslak besøger 5 steder på Sjælland, og TOGTET slutter i morgen. I dag er skibene nået til Korsør. Alle steder har der været fuldt program. Her var der procession, åbne skibe, vikingemarked, forevisning af en ny korstogsfilm, fægtning for børn med David Owe som træner, værksteder, hestevognskørsel  osv.osv. Kalundborg er med den 5-tårnede kirke et unikt symbol på især korstogene til Baltikum.
Husbonden forsøgte at tage billeder af skibenes ankomst, men vejret var simpelthen for diset. På det næste billede fangede vi en lille familie ombord på et af skibene. Nederst til højre et eksempel på, at vikinger i alle afskygninger blandede sig med det øvrige godtfolk.
Man må sige, at historien om korstoget og korsridderne har været et tilløbsstykke, og arrangørerne har svært ved at få armene ned. Vejret har været med alle arrangementerne fra først til sidst, og det er naturligvis en meget stor del af oplevelsen.
De sidste 2 billeder i collagen er først et eksempel på et lille stykke af det originale Bayeuxtapet. Alle 5 steder, hvor TOGTET er og har været, er der blevet udformet et stykke Bayeuxtapet anno 2013. Her i Kalundborg er det blevet til 17 m bemalede masonitplader, meget detaljerede, og med en farvet bort foroven og forneden.
Jeg håber, at man finder en måde at udstille det samlede "Bayeuxtapet" på. Der er lagt meget arbejde i det.
Fra matriklen kommer der også lige et par billeder til at runde af med:

En sti i vores lille skov
Thailands tulipan kaldes den. En ny plante her hos os. Den står ved siden af krydderitrappen, da den er i familie med ingefær!
 
En af mange skønne solnedgange!
12 kommentarer:

 1. Sikke mange dejlige oplevelser - det var spændende at læse om jeres tur til Vestjylland og om vikingerne og de 3 vikingeskibe. Bedet med de vilde blomster er en rigtig fin idé! Og tillykke med at din mand går på pension. Mon ikke I vil nyde jeres frihed til at gøre, hvad I vil, når I har lyst?
  Rigtig god tirsdag!

  SvarSlet
 2. Du skriver altså godt om det du oplever!
  Herligt, at din mand snart stopper - jeg går ud fra, at I begge glæder jeg meget?
  John og jeg er endnu ikke stoppet med hver eneste dag at nyde, at vi ikke skal op og på arbejde.
  Thailandstulipaner havde jeg aldrig set før - og hvilken fantastisk solnedgang, du har fået foreviget her!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi glæder os begge, til at han stopper. Han er dog lidt spændt på, hvordan det skal gå, men han har så mange projekter og interesser, han kan kaste sig over, så det kommer til at gå fint, tror jeg.
   Jeg havde heller aldrig set Thailands tulipanen, før jeg stødte på den i IKEA.
   Tusind tak, Ellen, og god tirsdag aften!

   Slet
 3. Tusind tak, Madame. Det var nemlig en rigtig dejlig tur, og vikingebesøget i søndags enormt spændende.
  Jeg er sikker på, at vi vil komme til at nyde friheden. Husbonden har lige haft en måneds ferie, en forsmag på hvad der venter.
  Han har ganske vist oprettet et enmandsfirma og allerede fået opgaver, men hvor meget eller hvor lidt bestemmer han jo selv.
  Også rigtig god tirsdag til dig!

  SvarSlet
 4. Jeg trives nu også vældig godt på egen matrikel og med den bopæl og udenomsplads I har, kan I jo holde ferie i egen have :-)
  Endagsoplevelser er nemt og bekvemt, men selvfølgelig er det også rart af og til at komme ud i den store verden og den frihed venter jer lige om hjørnet. Det glæder jeg mig også til, når den tid kommer. Vi har dog allerede fået en stor frihed, fordi Allan ikke mere skal passe et job. Din husbond kommer ikke til at kede sig, det har han jo allerede sørget for :-)

  SvarSlet
 5. Du har ret i, at man skal ud at se andre steder ind imellem. Det har vi ofte været, blot ikke i år, da vi ville vente til Husbonden var gået på pension.
  Han kommer bestemt ikke til at kede sig. Han har mange projekter på tegnebrættet:-)!
  Det er også dejligt for jer, at I ikke behøver at få 2 ferieplaner til at gå op i en højere enhed!
  Tusind tak, Pia, og god onsdag!

  SvarSlet
 6. Svar
  1. Thank you very much! I find your collage on "himmelsk" very fascinating. I wish you a nice evening!

   Slet
 7. Nydelige bilder! Flott-flott og himmelsk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak. Jeg synes, at dit himmelske billede er fantastisk og spejlingen meget spændende. Ha´ en god aften!

   Slet
 8. Herlige sommerbilder, ser ut til at du har hatt en fabelartig uke.
  God 1 august og ha en fin kveld, Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde en virkelig dejlig uge med det flotteste vejr. En fin blog du har med masser af havehygge og fine billeder.
   Mange tak for kommentaren og god aften!

   Slet