Her er jeg med

torsdag den 18. juli 2013

Flere feriegæster

Denne uge står også i feriegæsters tegn. Det ene hold tog afsted i dag, og det næste kommer i morgen..
Mandag aften tog vi imod det første hold, som er fra Jylland. Det drejer sig om en mor og hendes 2 børn. Moderen har vi kendt, siden hun kom til landet som 15-årig fra Sri Lanka sammen med sin mor og 2 søskende. Faderen var allerede i landet.
Siden er vores veninde her blevet gift og skilt. Hun har 2 skønne børn, en dreng på 10 og en pige på 12.
Tiden gik, som sædvanlig, hurtigt med alle mulige gøremål og ture. R. (pigen) brugte en del tid på at læse, og J. (drengen) fulgte Husbonden i tykt og tyndt. Det var tydeligt, at han godt kunne bruge en mand i sit liv!
Desuden kørte vi ud til Fyret, ned i byen og gik ture til stranden.


Husbonden havde en helikopter i sine gemmer, som J. var fuldstændig fascineret af. Den skulle blot lades op, og så var den flyveklar. Der gik megen god tid med at beskæftige sig med den. Ligesom han også tog sig meget af Kenzo og blev ganske fortrolig med den.
På en af turene til stranden opdagede R. en helt speciel sten. Når jeg tænker på, hvor mange gange vi har været på den strand, så er det ubegribeligt, at vi ikke har set den pågældende sten før.
Vi plejer at gå til højre, når vi kommer til stranden, og stenen ligger til venstre, nogle få meter fra trappen!


Vi gav os til at prøve at finde ud af, hvor den stammede fra og fandt ved hjælp fra en bekendt følgende på nettet:


Mon vi har modellen til havfruen her?


En formiddag tog vi ned i byen , på en drengetur og en tøsetur. Drengene var på havnen og kiggede på skibe, var på besøg i Den fem-tårnede kirke og Labyrinten, og pigerne kiggede på tøj og helseprodukter, ligesom vi var et smut i en dagligvarebutik. Her er vi ved springvandet i gågaden.


På Røsnæsturen blev der fundet, plukket og spist vilde kirsebær. Et lille kilo røg i fryseren, indtil jeg får købt noget rom til en Rumtopf.


Til allersidst et billede af vores skønne høstanemoner.


Det var dejligt at have besøg af de skønne mennesker, som tog hjem i morges med en helikopter under armen og med forventning om en forestående tur til Paris,  og nu glæder vi os til at se det næste hold skønne mennesker.

14 kommentarer:

 1. Ih, hvor I hygger ... :-)
  Hvor er det skønt at læse, at I kan give den dreng nogle gode 'mandeoplevelser', når han åbenbart savner dem i sin hverdag - han ser jo jublende lykkelig ud - fedt, at I forærede ham den helikopter.
  Pudsigt, at I ikke har set havfruen før - men det er tit børnene, der har de vågne øjne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi hyggede os meget, måske også fordi der er gået lang tid siden, de var her sidst. Han havde virkelig brug for at være sammen med en mand, i stedet for 3 kvinder, som han er til daglig:-)! Selvfølgelig skulle han have den helikopter.
   Børn er meget årvågne! Ja. Mange tak og god torsdag aften!

   Slet
  2. Ellen: Undskyld. Jeg mente 2 kvinder i stedet for 3!!

   Slet
 2. Der er gang i den hos jer :-)Dejligt, at I har haft gode dage med jeres gæster! Hvor er stenen med havfruen flot - sjovt, som de kendte stier, hvor man færdes til daglig, af og til kan overraske ved at byde på noget, man ikke har lagt mærke til før.

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har helt sikkert været nogle gode dage, og det bliver de næste også. Det er Reptilfamilien, der kommer her, inden de tager på ferie.
   Vi synes også, at havfruestenen er fin og ganske sjov. Det var godt, at gæsterne kunne se den, når vi ikke kunne! Mange tak, Randi, og god aften!

   Slet
 3. Det lyder som et dejligt besøg, som også jeres gæster nød i fulde drag - skønt at se de glade smil hos de unge mennesker. Sikke en spændende historie om havfruen på stenen og hvor er dine høstanemoner dog flotte. Rigtig god sommeraften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Ja, vi nød alle samværet. Vi tager hatten af for vores veninde, som har formået at klare sig på egen hand og samtidig givet sine børn en god opdragelse i et fremmed land.
   En rigtig interessant historie om havfruen. Vi prøver at grave noget mere op om hende.
   Vi nyder høstanemonerne hvert år. God fredag!

   Slet
  2. Mange tak, Pia. Jeg svarer her, selvom man ikke kan se din kommentar. Problemet er stadigvæk det samme.
   Du har ret. Det er dejligt med gode integrationshistorier, og vores veninde her har taget 2 uddannelser. Desuden bliver hun brugt som tolk i skolesystemet og i sundhedsvæsenet.
   Det, du fortæller, er bestemt en solstrålehistorie. God tirsdag!

   Slet
 4. Det er altid dejligt at høre når indvandrere bliver integreret, man hører jo oftest kun de dårlige historier. Jeg har selv kendskab til en familie, hvor forældrene har gjort det godt. Alle børnene er nu voksne og klarer sig forrygende. Det lå faderen meget på sinde at alle børnen fik en god uddannelse, og det har de fået og bor i både Sverige, USA og DK hvor de har egne virksomheder der kaster godt af sig. De har aldrig ligget det danske samfund til byrde. Det synes jeg er en solstrålehistorie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg læste lige dit indlæg og kommentarerne, så nu er din kommentar til mig dukket op. Jeg havde bare ikke fået tjekket spammappen, så det var godt, at jeg blev gjort opmærksom på det.
   Læs ovenstående(oven over din kommentar) som mit svar. Mange tak, Pia, og god tirsdag aften!

   Slet
 5. Ja, ferietid er gæstetid og I har virkelig nydt det kan man se. Dejligt at høre at jeres veninde klarer sig godt. Hvor typisk, at det er i sit eget område, man skal finde ukendte ting. Sjov historie - hvem mon har lavet havfruen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, fru Olsen. Ja, vi har nydt alle vores feriegæster. Det er dejligt, når alle har tid.
   Jeg er ikke klar over, hvem der har lavet havfruen. En ukendt sømand er nok det nærmeste man kommer kunstneren!
   God tirsdag aften!

   Slet
 6. Det lyder som et rigtig skønt besøg. Sommeren er en dejlig tid :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret. Sommeren er en dejlig tid. Det er varmt for Kenzo, men han klarer det med sin daglige svømmetur.
   Vi nød besøget fra Jylland. Det var skønt at se dem. God tirsdag aften!

   Slet