Her er jeg med

tirsdag den 9. juli 2013

Feriegæster med 80 års aldersforskel

Der har været stille på bloggen, alt for længe. Det skyldes, at det meste af sidste uge gik op i vore feriegæsters ve og vel.
Først havde vi vores næstyngste barnebarn (3 år) på ferie. Det var første gang, hun var alene hjemmefra, og hun var ikke meget for det. Hun hulkede: "Jeg kommer hjem igen, ikke også?" Når jeg så havde forsikret hende om det ca. 10 gange, så var hun klar til at lege og tage med på tur. Så glemte hun i en periode, at hun bor på Islands Brygge og overgav sig til matriklens og de nærmeste omgivelsers lyksaligheder.


Det hjalp selvfølgelig også, at hun havde sine tryghedseffekter med, såsom Vuffi, dukken Carl, suttekaninen og puden. Det kneb at bære det hele på én gang!
Vi var på Naturskolen, på stranden, ude at handle og herhjemme. Fuglereden kom til syne, da efeuen på muren (det er en helt anden historie) blev fjernet.
Hun var her i 2 nætter og sluttede med at sige, at næste gang ville hun også godt sove 2 nætter. Vi blev også inviteret med i flyvemaskinen, når de skulle på ferie! Jeg er ikke helt sikker på, at forældrene var indforstået? Men noget tyder på, at det ikke havde været helt skidt at være her.
Hun så flere afsnit af Rosa fra Rouladegade, og bagefter skulle vi lege Rosa. Afsnittene drejer sig alle om Rosa, der bager kage med et eller andet barn, som gerne vil bage en kage til bedstefar eller bedstemor eller en helt tredje. Vi nøjedes med at bage pandekager en enkelt gang. Hun levede sig helt ind i rollen.
På et tidspunkt siger det lille væsen:" Jeg vil gerne bage en kage til min bedstemor. Hun hedder Charlotte og bor i Charlottenlund!" Vi havde talt om Charlottenlund dagen før, da hendes børnehave ligger der. At hun så lige kombinerede de 2 ting, er helt skønt, synes jeg.
Det var meget hyggeligt at have hende på besøg. Hun klarede det flot.
Da vi havde afleveret hende hos hendes mor, kørte vi hen for at hente min svigermor (83 år). Hun sov her i 3 nætter (for at blive i terminologien).
Det var også vældig hyggeligt at have hendes besøg. Hun er ikke så udfarende, og hun havde det faktisk ikke så godt, så hun måtte lægge sig flere gange. Vi var dog på et par sightseeingsture, ude at spise og at handle. Hun er meget dårligt gående og går ikke ud alene. Men vi nød livet på terrassen og den skønne udsigt.


Her er vi på Asnæs og kigger over mod Røsnæs, hvor vi bor.
Lørdag aften var vi ude at spise, lige her.


Cafeen er en del af Naturskolen. Vejret var helt fantastisk, og ovre på den anden side af vejen var der dækket op ved et langt bord med hvide duge, kandelabre og markbuketter. Der var bryllup  og feststemning med stort F! "Bryllupsbilen" var pyntet med hvidt slør og på køleren stod et glas champagne! Hip hip hurraaa og tillykke! Musikken kom fra store højttalere, som heldigvis var dæmpet noget, mens cafeens gæster mæskede sig.


Præforret (appetizer, kært barn har mange navne) on the house, fordi de var udgået for den forret, vi gerne ville have haft. Efter måltidet fik vi tilbudt kaffe, ligeledes on the house, hvilket selvfølgelig betyder, at vi for længst har tilgivet dem, at de ikke havde den specifikke forret. Smart gjort og oplagt.
Ellers nød Husbonden og jeg hhv. vitello tonnato og serranoskinke med gedeost.
Til hovedret fik vi lammekrone og min svigermor den tykkeste rødspætte, jeg nogensinde har set, med alskens lækkert tilbehør.


Dertil øl, rosé og vand.
Dagen efter var den forlængede weekend forbi, og Husbonden kørte sin mor hjem til Frederiksberg. Hun må også gerne komme igen. I hendes terminologi hedder huset Casa Formidable og lever fuldt op til navnet.
"Ta´ til Costa Kalundborg, hvor de slanke palmer står...." (Shu-bi-dua)

13 kommentarer:

 1. Hvor har I hygget jer, og det er nogle dejlige billeder, du har taget. Lyksalighederne hos jer og i Casa Formidable må været ethvert barns drøm - når først man som 3-årig bliver forsikret om at komme hjem igen :-) Edderfuglen på Naturskolen lyder som et rigtig godt spisested!
  Rigtig god solskinsdag, Nonna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Madame! Ja, vi nød at have begge gæster, og der er håb om, at de kommer igen, selvom den lille 3-årig helst vil være her sammen med familien. Det er der ikke noget at sige til. Edderfuglen kan vi varmt anbefale. Også rigtig god dag til dig, Madame!

   Slet
 2. Nåårh hvor kært, at den lille lige skulle forsikres om, at hun skam kom hjem igen, før hun rigtig kunne nyde at være på ferie. Det kan være svært at forstå, hvor længe sådan en ferie skal vare, når man ikke er så gammel.For nylig da vi passede Sander en aften, spurgte han også, om vi ville køre ham i børnehave næste dag. Han havde ikke opfattet, at hans forældre ville komme hjem inden da. Egentlig ikke så sært, hvis sådan et lille menneske kan blive lidt utrygt, når de ting, vi voksne aftaler, somme tider går hen
  over hovedet på dem.

  Randi

  SvarSlet
 3. Hvor er det kært, at den lille lige skulle forsikres om, at hun skam kom hjem igen, før hun rigtig kunne nyde at være på ferie. En aften for nylig, hvor vi passede Sander, spurgte han, om vi ville køre ham i børnehave næste morgen. Han havde ikke opfattet, at hans forældre ville komme hjem inden da. Ikke så sært, at sådan nogle små mennesker kan blive lidt utrygge, når det, vi voksne aftaler, går hen over hovedet på dem.

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Randi. Nej, det er ikke så sært, at man skal forsikres om, at man selvfølgelig kommer hjem igen. Da vi havde afleveret hende og skulle retur, blev hun lidt splittet. På den ene side var hun hjemme, på den anden side ville hun måske alligevel ikke helt give slip på os....Nej, voksenaftaler kan være svære at forstå :-)! God tirsdag!

   Slet
 4. Der er ting, som er rart at få repeteret en gang i mellem. Som at man nok skal komme hjem igen ;-) Søde billeder af den lille tulle, men hvad har I dog gjort ved hunden? Det ser ud som om I har spildt mel på den :-)

  Dejligt, at I har en terrasse med en skøn udsigt. Så behøver man jo ikke så meget mere, hvis man er lidt dårligt gående.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det skulle gentages nogle gange, det med at hun nok skulle komme hjem. Om aftenen kneb det især.
   Hvad angår hunden er den blevet lidt gråsprængt i toppen (9 år), og desuden er den våd. Den svømmer på livet løs, når den er ved stranden.
   Panoramaudsigten herfra fås ikke bedre. Mange tak og god tirsdag!

   Slet
  2. Hi hi, er det virkelig bare en kombination af lidt grånende pels og vand. Du må endelig ikke fortælle den, at jeg troede, den havde mel eller sand eller noget helt andet i pelsen. Tak og god aften til dig :-)

   Slet
  3. Det er simpelthen bare en vandkæmmet hund ;-)!
   Jeg skal nok lade være med at fortælle den, hvad du troede :-)!
   God onsdag!

   Slet
 5. Årh ja det må være svært at være på ferie for 1. gang alene - men mon ikke det har været superhyggeligt? Det lyder sådan

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg, at hun synes, men mon ikke? Vi gjorde i hvert fald, hvad vi kunne for at hun skulle føle sig hjemme. Det er selvfølgelig svært at være alene hjemmefra, når man ikke er ældre. Mange tak, Anette, og god tirsdag aften.

   Slet
 6. Jeg synes det var flot, at hun klarede to dage - det er lang tid at være væk fra far og mor i den alder - men I har selvfølgelig været et rigtig godt alternativ :-)
  Og svigermor hyggede sig - det var godt, for det lyder ikke til, at hun har så mange af den slags gode oplevelser mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ellen. Ja, vi nød meget at have hende. Det er længe for sådan et lille væsen at være på ferie.
   Svigermor hyggede sig nemlig. Du har fuldstændig ret. Bare det at være med i Føtex var en oplevelse for hende, da hun ikke tør gå ud på egen hånd. Så vi må vist hellere invitere hende igen snart :-)!

   Slet