Her er jeg med

tirsdag den 13. august 2013

Farvel og tak!

Der er sket meget de sidste 14 dage, så det er svært at vide, hvor man skal ende, og hvor begynde. Det vigtigste er det faktum, at Husbonden er blevet pensionist. Ikke, at han har mærket meget til det endnu, men det kommer nok. Han har sagt ja til nogle freelanceopgaver, som han arbejder med i øjeblikket. Han har også haft travlt med at oprette sit lille enmandsfirma udi kommunikation.
Desuden kræver det sin mand at registrere de langt over 100 gaver, han fik til sin kombinerede afskedsreception og fødselsdagsfest og skrive en personlig tak for hver enkel!
Firmaet var vært for receptionen på en af de bedste restauranter her i byen, beliggende direkte ved vandet. Vejret var godt præcist den dag, selv om det både før og efter var noget blandet.
Lækker mad, masser af mennesker, gode taler, fin stemning og et pragtfuldt vejr. Hvad kan man ønske sig mere!
Et udsnit af gavebordet
Efter receptionen tog ca. 30 med hjem, hvor jeg heldigvis havde fået min rengøringsfe til at komme og hjælpe til.

Min gave til Husbonden. Jeg håber, at vi får megen glæde af den.

Hortensia, Pigeonæbletræ og et skuffejern var også blandt gaverne
Flere bøger
Gaverne bestod af alt muligt lækkert og interessant: Oplevelser, vine, whiskyer, rom, portvine, bøger, kurve med diverse lækkerier, kroophold, en udsigtskikkert fra børnene, tilbehør til grillen, kunsthåndværk, en uge i naboens sydspanske byhus osvosv. Fantastisk!
Herhjemme stod traktementet først på kaffe med bl.a. kagemænd. Senere pølsebord med skinke, pølser (selvfølgelig) pateer, salat og oste med blandt andet hjemmebagt olivenbrød og hjemmerørt hvidløgsost. Dertil diverse drikkevarer, frugt og grønt.

Jeg havde bestilt 2 kagemænd
Selve 65 års fødselsdagen fandt sted først på ugen. Vi var alene, uden festivitas af nogen art. Vi vidste, hvad der ventede!
Vi var ude at spise på Edderfuglen, som jeg har omtalt ved en tidligere lejlighed. Vi delte en forret (heldigvis kan det også lade sig gøre i DK og ikke kun i Sydeuropa).
 Derefter fik vi lammekrone. Lækkert.

Lammekrone med grønt
Heldigvis blev vores søn og hans familie hele weekenden, da alle andre gæster var taget hjem. Ellers ville vi nok have følt det lidt tomt oven på en virkelig dejlig dag.
Hvis man var lidt flad dagen derpå, så skulle vores 2 børnebørn nok ruske lidt op i de gamle farforældre. Man kan ikke komme til at bilde sig noget ind i den lilles selskab (3 år): "Farmor, du er lige så gammel som Troldemor!"
Weekenden gik med leg, ture, afslapning, badning for den unge families vedkommende, rengøring af bil, gåture osv.

På tur med farfar
Bilvask
Ugen bød også på et besøg i et helt specielt sommerhus. Mere om det en anden gang.12 kommentarer:

 1. Tillykke med din husbond og sikke mange skønne gaver, han har fået. Gasgrillen skal I nok få en masse glæde af, og det er vel nok dejligt, at du har en rengøringsfe. Ja, børn siger jo lige hvad de tænker, og det med at være lige så gammel som Troldemor/oldemor har jeg hørt selv i en lidt anden version :-) Middagen på Edderfuglen ser meget lækker ud.
  Rigtig god onsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Madame. Gasgrillen har været i brug, og det er absolut noget nemmere end en kul-grill. Ja, rengøringsfeen kan jeg ikke undvære :-)!
   Børn er skønne, bl.a. på grund af deres umiddelbarhed.
   Middagen på Edderfuglen var virkelig lækker, men desværre lukker den til efteråret. Jeg håber, at nogle andre vil overtage.
   God onsdag!

   Slet
 2. Sikke travlt I har haft. Tillykke med din mand! Sejt af ham at starte egen virksomhed op!

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Bloggen har jo fået lov til at passe sig selv i de sidste par uger, da vi har haft temmelig travlt. Men vi nåede det allermeste.
   Jeg synes også, at det er sejt at satse på egen virksomhed fremover, men det kan vist også gribe om sig, hvis ikke man passer på :-)!
   Tusind tak, Randi, og god onsdag!

   Slet
 3. Tillykke til din mand med hans nye status som pensionist :-) Det skal åbenbart ikke være noget stille otium lige her og nu. Godt for det. Jeg tror ikke, det er særlig sundt at gå fra fuld damp til absolut nul fra den ene dag til den anden.

  PS: Hvad er en udsigtskikkert?

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Nej, det otium kan her og nu ligge på et lille sted :-)! Jeg synes også, at en blid overgang er bedre end en brat.
   En udsigtskikkert forstørrer en del mere end en håndkikkert, og den kan stå på stativ. Den kan forstørre fra 10 til 80 gange. Vores søn, som købte kikkerten, siger, at det er en videnskab at vælge den rigtige. Der findes jo mange forskellige: teaterkikkert, marinekikkert, jagtkikkert osv. Han fik heldigvis god vejledning.
   God onsdag!

   Slet
 4. Tillykke med manden. Det lykkedes vist meget godt at beskrive de sidste 14 dage. Jeg kan jo læse mellem linierne, at der har varet meget der skulle ordnes før dagen op til festlighederne. En personlig skrevet tak til alle, er et stort arbejde.
  Et flot og overvældende gavebord og en lækker menu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det hele var fuldstændig overvældende. Husbonden sætter pris på en personlig hilsen til alle, selv om det er et stort arbejde. Han var meget glad for dagen.
   Ja, det gik jo så ud over bloggen bl.a., at der var temmelig travlt :-)!
   Mange tak, Pia, og god onsdag aften!

   Slet
 5. Tillykke med din mand. Sikke dog nogle dejlige gaver :) Held og lykke med firmaet til ham :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Anette! Ja, det var i sandhed skønne gaver, han fik. Og hans lille firma har allerede fået de første opgaver ind, så det er jo fint.
   God torsdag aften!

   Slet
 6. Det blev vist en afskedsreception, I/han vil huske meget længe.
  Det er flot, at han vil fortsætte med at arbejde som selvstændig med den alder han har; hatten af for det, men jeg vil lige pippe op om, at jeg (eller John) absolut ingen problemer havde med at stoppe helt fra den ene dag til den anden. Og for mit vedkommende har det intet med min diagnose at gøre ;-)
  Held og lykke fremover i jeres nye tilværelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Ellen. Jeg er sikker på, at vi vil huske denne dag meget længe. Det var virkelig en helt igennem fantastisk dag :-)!
   Det virker heller ikke her, som om Husbonden har problemer med at stoppe, men han har lyst til fortsat at have en lille tilknytning til arbejdsmarkedet. Han har mange fritidsinteresser, så han vil aldrig mangle noget at få tiden til at gå med på en meningsfyldt måde.
   Det er godt at høre, at I ikke havde problemer med at omstille jer (det havde jeg nemlig!).
   God weekend!

   Slet