Her er jeg med

fredag den 28. juni 2013

Rendemaskerne på udflugt

Vores lille strikkeklub var på sightseeing forleden, dog uden strikketøj. Det er efterhånden blevet en tradition (hvis man kan kalde det det efter et par år?), at vi kører en tur, mindst én gang om året. I år har vi faktisk allerede været på to udflugter, og det er vældig hyggeligt.Denne gang gik turen til Gisselfeld, et af de smukkeste og største danske slotte og godser. Det var tørvejr, og solen tittede oven i købet frem nogle gange. Køligt var det dog. For nogle var det et gensyn, for andre var det første gang.
Gisselfelds historie er lang og broget, ligefra da det blev bygget i 1500-tallet og op til vore dage. Et af de sidste kapitler i denne historie kan læses i Bjørn Westergårds og Peter Juuls bog: "Kampen om Gisselfeld - den store familiefejde".
Haveanlægget og de smukke omgivelser inspirerede H.C.Andersen til at skrive "Den grimme ælling". Parken er på ca. 40 ha. Vi nøjedes med et par ha.En kraftig skypumpe ramte en uge, før vi var der, Gisselfeld og forårsagede store ødelæggelser. De to store gamle lindetræer ved broen over voldgraven væltede, og i skovene blev halvdelen af årets pyntegrønt (70) tons ødelagt , da mange graner gik til på grund af det kraftige uvejr og hagl så store som isterninger. Uvejret varede ca. et kvarter, og så fik man travlt med at rydde op. Allerede om fredagen skulle der være "Opera i det fri".


Her spiste vi vores medbragte mad. Som bord og siddeplads brugte vi stubben fra én af de væltede lindetræer. Den grønne bænk flyttede vi lidt rundt på, så det passede til vores behov! Dette resulterede i, at Stig Lauritzen fra Orangeriet spurgte, om det var os, der havde spist frokost ved broen?
"Big Brother is watching you", tænkte vi. Men spørgsmålet var naturligvis kun for sjov.
Et besøg i Orangeriet er et must. Der er altid mange skønne planter og ting og sager at kigge på og en fantastisk stemming. Vi var et par stykker, der gik efter en helt speciel blå orkidé, en Vanda. Den havde han ikke den dag, men den koster efterhånden også ca. 700 kr., så det var måske lige i overkanten!


Det er ikke alle blomsterne her, jeg kender navnet på. Den gule orkidé kom sammen med en citrongeranium "Lemon Kiss" med mig hjem. Men skønne var de alle.
Det er dejligt blot at kunne gå rundt og nyde, dufte, bruge alle sine sanser og samtidig være i godt selskab!
Inden vi forlod Orangeriet bad Stig L. om vore mailadresser, så han kunne sende os invitationer til forskellige events.
Vi kommer naturligvis også fra hans hjemby!
Eftermiddagen sluttede vi af med en kop kaffe og et stk. chokoladekage på cafeen ved udgangen. Vi kunne sågar sidde ude. Helt klart endnu en succes i vores lille klub og en markering af, at vi nu holder ferie en god måneds tid.

10 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig udflugt I havde arrangeret! Jeg har aldrig været på Gisselfeldt, men det har jeg fået lyst til at råde bod på nu. Uhyggeligt med skypumpen, der lavede så meget skade.
  God fredag eftermiddag!

  SvarSlet
 2. Jeg holder meget af at komme på Gisselfeld, gå en tur i den skønne park og i det hele taget gøre alt det, I lige har gjort.
  Men en orkide til 700 kroner synes jeg nok også er liige i overkanten :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er bestemt heller ikke sidste gang, vi er der. Der er så meget at se på hver gang, og med de smukke omgivelser kan man jo aldrig komme til at kede sig.
   700 kroner er bare for meget for en orkidé.
   Mange tak, Ellen, og god weekend!

   Slet
 3. Sikke en dejlig udflugt I havde arrangeret! Jeg har aldrig været på Gisselfeldt, men det har jeg bestemt fået lyst til at råde bod på nu. Hvor er det dog uhyggeligt med skypumpen, der lavede så meget skade.
  Rigtig god fredag eftermiddag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må helt sikkert til Gisselfeld en tur, bare for at gå en tur i parken eller besøge Orangeriet. Man kan jo også deltage i nogle af de mange arrangementer, de har på stedet. Stig Lauritzen er iøvrigt kendt fra TV- programmet "Have haves".
   Mange tak, Madame, og god weekend!

   Slet
 4. Det lyder som en skøn udflugt. Jeg har aldrig været der - men har været på Egeskov slot. Der er rigtig smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en virkelig skøn tur. Heldigvis har vi så mange skønne steder i lille DK. Jeg har Egeskov til gode, men har hørt så meget interessant og spændende om slottet der, så der vil jeg gerne hen.
   Mange tak, Anette, og god weekend!

   Slet
 5. Det er mange, mange år siden vi har været på Gisselfeld. Vi elsker også sådanne udflugter. At se på slotte, herregårde og ditto haver, er altid spændende. Der er rigtigt mange at besøge rundt omkring i det danske land. De allerfleste af dem der findes, ligger her på Lolland og Falster, men ikke mange er åbent for offentligheden.


  SvarSlet
 6. Mon også jeg er havet i et spamfilter hos dig, eller er min kommentar bare blevet væk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne i min e-mail se, at du havde kommenteret, men underligt nok dukkede kommentaren ikke op på bloggen. Da det er noreply-comment, er det svært at svare. Nu fungerer det åbenbart igen. Jeg ved ikke, hvad der er sket, men:
   Mange tak for kommentaren. Vi holder også meget af at besøge forskellige slotte og herregårde og deres haver. Man bliver altid inspireret. Vi har dog Lolland og Falster til gode, hvad angår disse seværdigheder. God mandag aften!

   Slet