Her er jeg med

fredag den 7. juni 2013

Nu er dagen fuld af sang.........

Fantastiske sommerdage vi har nu. Humøret stiger, man forvandles til udemennesker, og man kan nærmest ikke få nok af solen og varmen.
Sidste weekend var vi et smut i Amager Strandpark, efter at have hentet min svigermor, som ikke begiver sig ud på egen hånd. Der havde vi jo også det mest vidunderlige sommervejr.
Grundlovsdag blev fejret med maner, da vi havde besøg af vores søn og hans to børn på tre og seks år.

Skøn udsigt fra Naturskolen
Vi kørte en tur ud til Naturskolen med picnickurven. Der er meget at se på og at forestage sig. Pladsen med bordene ud mod vandet var stort set fyldt op af mennesker med kurve ligesom vi, og foran os havde vi det skønneste område med geder, æsler, høns, kaniner og ikke at forglemme: de sødeste små kyllinger.


Pigerne havde næsten ikke tid til at spise frokost, og det forstår man jo godt. Vores ældste barnebarn holder meget af dyr, og hun ønsker sig vist en hundehvalp, men det er ikke nemt at opfylde det ønske, når man bor på 2. sal og i øvrigt er en del af en meget travl familie.

Hvor er kaninen?
Efter frokosten ville pigerne gerne lege på legepladsen, som kun indeholder ting lavet af naturmaterialer : Gynger, svingtove, klatrestativer, træstamme til at øve balance på osv. Der blev brændt noget energi af.


Derefter kørte vi ud på spidsen af Røsnæs, hvor der tilfældigvis var veteranmotorcykeltræf! Der var mange flotte køretøjer. Det interesserede naturligvis ikke børnene, så vi gik en tur ned på den meget stenede strand, som var svær at gå og stå på, men pigerne øvede sig i at slå smut.

Et flot eksemplar
Undervejs hjemad slog vi et smut forbi en ponyclub, som er landskendt via dens reklamer. Da vores barnebarn er begyndt at gå til ridning og synes rigtig godt om det, har hun forlængst meddelt, at når hun bliver 8, så vil hun gerne på ridelejr der, og selvfølgelig skal hun det. Det bliver spændende for hende.
Vel hjemme fik vi fikset aftensmaden og spiste naturligvis ude. Den lille familie ville gerne køre tidligt, så pigerne kunne få deres nattesøvn. Dagen efter var det jo arbejdsdag! De kørte af sted i en skinnende ren bil, som sønnen havde rengjort på gårdspladsen med pigerne som energiske hjælpere. Et dejligt besøg var forbi for denne gang.

Et par billeder fra havens flora:

Vi har masser af akelejer

Træpæon. Planten har to blomster: 100 % mere end de foregående år! Jeg købte den efter at vi havde besøgt kejserens have i Shanghai. Meget fascinerende, begge dele.


I morgen kører vi et smut i Grøften, hvorefter vi henter Øglen, som skal på ferie her, men det er en helt anden historie.
 

12 kommentarer:

 1. Børnene må have nydt alt det spædende, I oplevede i Amager Strandpark, Naturskolen og ponyklubben - det lyder som den dejligste weekend, I havde!
  Tænk at I har besøgt kejserens have i Shanghai. Og 100 % flere blomster i år er jo noget af en forøgelse ;-)
  Det er dejlige billeder du har taget! Rigtig god fredag aften.

  SvarSlet
 2. Mange tak, Madame! Vi nød det hele i fulde drag. Haven i Shanghai var skøn, ligeså de andre ting vi oplevede i Kina.
  Træpæonen breder sig, men det er faktisk mest blsde. Blomsterne er flotte, synes jeg, med en svag rosa tone.
  God weekend!

  SvarSlet
 3. Der havde I sandelig lagt i kakkelovnen til en dejlig og aktiv Grundlovsdag - det lyder, som om I allesammem nød dagen!
  Rigtig god weekend!

  Randi

  SvarSlet
 4. Ja, jeg ved ikke, hvor meget Grundlov der var over dagen :-)!Men noget har der nok været. Hovedsagen er, at alle fik noget ud af den, også lillesøster, som gentagne gange kaldte på sin mor, som måtte blive hjemme og arbejde.
  Mange tak, Randi, og også god weekend til dig!

  SvarSlet
 5. I er godt nok aktive!
  Ret sejt gået af en 8-årig, at hun allerede vil på ridelejr .. formentlig en hel uge? Hatten af for hende - men jeg ved jo også godt, hvor bidt pigerne er af de gale heste ;-)
  Johns datter var på ridelejr i flere år, mens min ikke skulle nyde noget! Ikke fordi hun var bange for at savne mig, men de der halvprimitive forhold kunne kun snildt undvære :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ellen. Vi er også spændte på, om hun vil på ridelejr til den tid.
   Vi havde et par dejlige dage, og lige nu har vi et andet barnebarn på ferie. Vi keder os ikke!
   God søndag aften!

   Slet
 6. Da jeg så overskriften fortsatte jeg... og nu er viben kommet :-)
  Der er en skøn udsigt omkring naturskolen. Det ligner det bakkede terræn vi har trasket rundt i flere timer. Det er dejligt med lidt aktivitet og frisk luft, og det er allerbedst når vejret er med os.
  Rideskole var også et hit for Camilla.
  Der findes så mange flotte akelejer, mine er nysåede, så de blomstrer nok ikke før til næste år.

  SvarSlet
  Svar
  1. ....bekkasinen natten lang....;-)! Der er meget smukt på Røsnæs, synes vi. Det er også et yndet udflugtsmål. Ja, frisk luft og gode oplevelser må der til. Trasket rundt i flere timer, siger du. Vi var heldigvis i bil det meste af vejen :-)!
   Vi har utroligt mange akelejer i år. De breder sig. Mange tak, Pia!

   Slet
 7. ...OG NU ER VIBEN KOMMEN var også min første tanke (med melodi på)På mit 3 uger lange besøg i Danmark i maj måned var det "Du danske sommer jeg elsker dig... og især den næste linje, som var på mine læber.
  Naturskoler og naturlegepladser bliver også mere og mere populære herovre, og det er jo en dejlig måde at lære om naturen på.
  Ja (små) piger og heste hører vel næsten sammen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Thøger Larsens sommersang er indbegrebet af en dansk sommer. Dejlige strofer!
   Hvordan mon vejret er hos jer?
   Her får vi også flere og flere naturskoler og naturlegepladser. Efter min mening er de guld værd!
   Vores barnebarn har vænnet sig til at gå til ridning og er blevet meget glad for det.
   Mange tak, Salix, og god tirsdag!

   Slet
 8. Her har vejret hele foråret været koldere end normalt, så alt er bagefter - skønt det er grønt og meget frodigt, takket være megen regn. For eksempel var temperaturerne denne sidste ugestid 16-19 grader, hvor normaltemperaturen på denne årstid er omkring 25.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har jo også haft et koldt forår, for ikke at sige en lang vinter! De sidste dage har været skønne med masser af sol og temperaturer på den rigtige side af de 20 grader. I øjeblikket regner det dog støt.
   Jeg håber, at I snart får normaltemperaturer :-)!
   God torsdag!

   Slet