Her er jeg med

onsdag den 16. november 2011

Lanternefest

"Lanterne, lanterne,
sol, måne og stjerne,
skinne højt mit lys....."


"Her går jeg med min lanterne,
her går min lanterne med mig.
Deroppe lyser en stjerne, den lyser ned på vor vej....."Alt imens børn og voksne synger og snor sig ind igennem skoven med lanternerne, bliver lanternesangene sunget igen og igen. Til sidst står alle i en rundkreds , synger videre og venter på Morten Vægter.
Endelig kommer han. Børnene er meget forventningsfulde. Mon han har kawer med?
Jo vist, havde han kawer med. Hans kone har selv bagt dem, fortalte han i sin lille tale til børnene. Alle børnene fik en lille papirspose med 3 kawer: sol, måne og stjernekager. Men på denne dag hedder de kawer!
Alt er som det skal være. Børnene har øvet sig på denne dag, hørt eventyr om Sankt Martin (alias Morten Bisp alias Morten Vægter), og de kunne begge sange på fingrene.
Senere var der boller og varm saft til alle. Det kunne godt gøres nødigt, da det var meget koldt og klart. Hele seancen tog ca. 1,5 timer.

Inden vi skulle afsted til børnehaven, sang vores lille barnebarn (knap 5) begge sange for os, så vi var forberedte.
Oppe i børnehaven havde de øvet sig i mange dage, hørt eventyr, lært sangene, lavet lanterner osv. Hun havde glædet sig længe, og lillesøster (1,5) var naturligvis også med. Hun havde fejret sin egen lanterne fest i vuggestuen nogle dage før.
Det var rigtig dejligt at få lov til at være med og blive en del af barnebarnets verden.
Rudolf Steiner er grundlægger af antroposofien, som ligger til grund for Steiner-skoler, - børnehaver og -vuggestuer.
Her er meningen tydelig. Vi går ind i den mørke tid, men stjernerne , månen og den blege sol skinner dog stadig væk sammen med vores indre lys, symboliseret ved det lille fysiske lys i lanternen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar