Her er jeg med

mandag den 31. oktober 2011

Hvåffor det?

Jeg har lige tilbragt et par dejlige dage hos Øglefamilien, alias vores datter med familie. Den ene dag blev Øglen hjemme fra vuggestuen, så vi kunne foretage os noget sammen. Rigtig hyggeligt. De 2 små reptiler, Øglemor og jeg var på det nærliggende bibliotek, i børneafdelingen naturligvis. Masser af legetøj, små biler med rugbrødsdrevne motorer og selvfølgelig bøger er et skønt sted for småbørn. Øglen futtede rundt i bilerne, kørte til Sverige for at plukke brombær og futtede til Pastaland (Italien) på ferie.
Indimellem nåede jeg at læse en bog for hende.
På vej derhen var der naturligvis mange ting, der skulle kommenteres. Hun bemærkede, at der lå mange blade på jorden og spurgte;"Hvåffor det?" Så må man hurtigt finde en forklaring med årets gang osv., men hun var allerede videre.
Hun er begyndt at spørge:"Hvåffor det?" temmelig ofte.
Da Øglemorfar og jeg skulle hjem, spurgte hun igen:"Hvåffor det?"
Det er skønt, at hun gerne vil vide besked. Bare hendes undren og nysgerrighed bliver ved!
På vej væk fra biblioteket faldt begge børn i søvn i tvillingeklapvognen. Den er en meget praktisk foranstaltning, men måske lidt svær at manøvrere rundt, når man skal i metroen eller rundt i Magasin, for ikke at snakke om de smalle passager, der er opstået i forbindelse med renoveringen af området omkring Nørreport.
Mens de små sov, satte Øglemor og jeg os ind på en café, klos op af vinduet med babyalarm, så vi både kunne høre og se dem. Det gjorde godt med en dejlig latte og æblekage og te samt blåbærpandekager med ahornsirup.
Et hyggeligt besøg, som kan tåle at blive gentaget!

2 kommentarer:

  1. Det lyder som et rigtig hyggeligt besøg for alle parter.
    Vi har også meget glæde af at besøge børnebiblioteket sammen med vores barnebarn.

    Randi

    SvarSlet
  2. Det var en delig stund. En ganske almindelig torsdag er der ikke så meget run på børnebiblioteket. Det var godt. Det ser noget anderledes ud om lørdagen.

    SvarSlet