Her er jeg med

mandag den 10. oktober 2011

De tre gratier

En skøn weekend er netop forbi. Vi havde besøg af vore børn, svigerbørn og børnebørn. Det er altid så hyggeligt, når det kan lade sig gøre. Vi gamle nyder at have besøg, og de unge familier kommer vældig godt ud af det med hinanden. Det er en glæde for os.
Børnebørnene kender efterhånden også hinanden så godt, som det kan lade sig gøre med den alder de har. Det er så dejligt at se, at i takt med at de bliver ældre , leger de helt naturligt mere med hinanden. De er meget trygge i hinandens selskab.


Her er de tre gratier i legehuset. De nåede lige at lege derinde, før det dagen efter blev fyldt op med havemøbler og låst af for vinteren.
Lillebror kan ikke være med endnu. 4 børnebørn. Det er utroligt og helt fantastisk.
Ellers gik tiden med leg og hygge. Vores ældste barnebarn bliver snart 5. Hun er meget veltalende, og hun husker enormt godt. Har hun set et teaterstykke, fx Cykelmyggen Egon, så kan vi få alle detaljerne. Hun er meget observant, og jeg tror, at vi skal huske på, "at små gryder har også ører".
Barnebarn nr. 2, Überøglen, taler også meget. Hun er 2,5 år. Hendes sprog udvikler sig fra besøg til besøg. Det bliver selvfølgelig nemmere og nemmere at forstå hende, men man skal være på dupperne for at få det hele med. Hun kan godt berøre 4-5 forskellige emner i den samme sætning. Det er simpelthen herligt at lytte til.
Barnebarn nr. 3 siger ikke så meget endnu. Hun er 1,5 år og kommunikerer mest ved hjælp af fagter. Hun siger dog "mere", "smør", og måske også "mor".

Barnebarn nr. 4, også kaldet Varanen, knirker og småklynker, hvis der er noget, der går ham på. Han er et meget roligt barn, som kun spiser og sover.

En skøn, skøn flok, som sammen med de voksne giver os livsmod og livsglæde.

2 kommentarer:

  1. Fire børnebørn på fem år - fantastisk! Foreløbig har vi jo "kun" et enkelt barnebarn, og når jeg tænker på, hvad han giver os af glæde, så virker en flok som jeres som en helt utrolig rigdom.
    Det må være et ekstra plus, at børnebørnene er så forholdsvis jævnaldrende - sikke en masse spas de kan ha', når de er samlet :-)

    Randi

    SvarSlet
  2. Det er en meget stor rigdom, en gave, med de 4 små børn, og dejligt, at de fungerer så godt sammen. Udtrykket "livets dessert", sagt om netop børnebørn, passer perfekt.

    SvarSlet