Her er jeg med

onsdag den 12. marts 2014

Brunch with bubbles og Mosaik

Husbonden fik flere forskellige Smartboxes i afskedsgave i august, og nu skulle en af dem fyres af. I går, i Roskilde, på Café Druedahls.
Brunchen smagte dejligt. Cafeen ligger i gågaden og er meget populær. Folk i alle aldre kommer der. Desværre havde solen ikke nået gågaden endnu på brunch-tidspunktet, ellers havde det været oplagt at sidde udenfor.


Dejlig stemning på cafeen, professionel betjening og masser af patina (går på møblerne)! Ud mod gaden er der en loungeafdeling, bar og bestilling. Derefter op ad et par trin og ind i et forholdsvist snævert, langt område, hvor der kun var plads til borde i den ene side. Den del virkede ret kønsløs. Den kaldte på en indretningsarkitekt. Det er helt klart nr. 1 at sidde ud til gaden, men igen: rigtig dejlig atmosfære trods alt.
Vi var på vej til Glostrup til Mosaikhjørnet, hvor vi skulle finde en kvadratmeter fliser, som kan matche vores næsten 40 år gamle olivengrønne badeværelsesfliser. 16 af de oprindelige fliser måtte lade livet, fordi vi skulle have skiftet armatur. Der bliver nu lavet en bane fra gulv til loft i brusenichen med de nye fliser. Det var svært at vælge. Vi gik uden for med et par mosaikprøver, så farven kunne ses i dagslys.


Billedet i nederste højre hjørne er den mosaik, valget faldt på. Billedet yder ikke farven og glansen retfærdighed. Mosaikken changerer i sarte høstfarver. Den hedder Guldhøst og er italiensk, lavet af Muranoglas.
På vej til Glostrup kom vi forbi denne flotbemalede skorsten, som matcher himlen perfekt. Den store, herskabelige bygning tilhører L´Oréal (Because you are worth it)
Solsengen fristede, men var noget hård!
Hvis man skal bruge fliser, klinker, mosaik osv., så kan vi varmt anbefale Mosaikhjørnet.

Undervejs fik jeg lige et billede af nogle krokus, som stod i en have i Roskilde.


Vel hjemme så jeg, at vores scillaer er godt på vej.


Sådan sluttede en dejlig dag:


 
 
 
 

10 kommentarer:

 1. Det lyder dejligt med brunch på Café Druedahls! Og sjovt at læse, at I også har næsten 40 år gamle olivengrønne badeværelsesfliser. Hvor er de smukke, de nye I har valgt! Og dit billede af aftenhimlen er bare fantastisk!
  Rigtig god onsdag aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Ja, vi er også ret tilfredse med vores valg af fliser. Nu må vi se, hvordan de ser ud, når de er kommet op. Mureren kommer i dag. Der sidder vist mange olivengrønne badeværelsesfliser rundt omkring :-)! Jeg glæder mig til mange flere af den slags aftenhimler. Rigtig god torsdag og tak for rosen :-)!

   Slet
 2. Hmm. Vi har også en smartbox, der er en frokost værd, vi ikke har brugt - det lyder som om Druedahls lige burde afprøves :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har som sagt kun afprøvet deres brunch, og den var der bestemt ikke noget i vejen med. Vi har også en Smartbox på en middag, og vi har allerede talt om, at den kunne vi godt finde på at indtage på Druedahls.
   Mange tak, Ellen, og rigtig god torsdag!

   Slet
 3. Dejligt at læse, at der er andre, der holder fast ved gamle badeværelsesfliser :-). Her i huset er de vist henved 50 år gamle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen på bloggen!
   Ja, vi er faktisk meget glade for de gamle fliser. For nogle få år siden, drømte vi om et nyt badeværelse, men dels ville det blive alt for dyrt, dels ville det blive svært at få passet ind i husets 70´er stil.
   Utroligt, at 50 år gamle fliser stadig holder, både på den ene og den anden måde :-)! God fredag!

   Slet
 4. Hvor skønt at kunne hive et gavekort frem fra gemmerne :-) Og smart bare at udskifte en bane gamle fliser med nye. Det må give en rigtig god effekt. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ikke så tosset med gavekort :-)!
   Det har faktisk været ganske effektfuldt at lave en bane med mosaikfliser. Jeg var bange for, at det ellers ville komme til at ligne en reparation. Mange tak og tak i lige måde!

   Slet
 5. Druedahls lyder rigtigt godt. Lige nu sidder vi faktisk og venter på et stort morgenbord på Bogø :-)
  Grønne fliser havde vi i køkkenet, og selvom vi selv havde valgt dem og stadig var glade for dem, da vi lavede køkken om for 15 år siden, blev de udskiftet.
  Solnedgangen illustrerer fin afslutningen på en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Oplevelsesgaver er et hit!
   Vi bor i et arkitekttegnet hus, og badeværelset er født med de olivengrønne fliser. En overgang var vi inde på at male dem, og som et forsøg fik vi maleren til at give gæstebadeværelset en svag ferskenfarvet maling. Det ser godt ud, men vi bestemte os alligevel for at bibeholde de grønne i det andet badeværelse. Og heldigvis er det blevet flot med den nye mosaik:-)!
   Mange tak, Pia, og god weekend!

   Slet