Her er jeg med

søndag den 9. marts 2014

Mere forår og Kvindernes internationale Kampdag

Selvom det i min optik er halvkoldt, fordi det blæser, så er foråret stadigt stærkere på vej. Det ses overalt. Folk kommer ud af deres vinterhi. Når solen så tilmed skinner skønt, så bliver det næsten ikke bedre. Et par varmegrader mere ville dog ikke gøre noget.
Billederne herunder er dels fra egen matrikel, dels fra den nærliggende skov, hvor vi gik en lille tur i går for at undersøge, hvor langt ramsløgene var fremme. Som det ses, var de der lige akkurat, men heller ikke mere.Ranunkler og franske anemoner-løg ligger parat til at blive sat, når risikoen for nattefrost er ovre. Vi havde et par gode venner på besøg forleden til forårsbrunch, og løgene var værtindegaven. Jeg glæder mig til at få dem lagt.
Fruen i huset har købt sig en forårskjole i tyndt strik. Den skal på på torsdag til Australian Winemakers´ Dinner.


Forårsrengøringen er ikke gået rigtigt i gang endnu her på matriklen (rengøringskonen har sagt op. Hun har været en del syg), men forårsoprydningen er. Husbonden har fundet en del effekter, som han har sat til salg på DBA, og indtil videre går det meget godt. Et par henvendelser til Lauritz.com og Bruun-Rasmussen har ikke kastet meget af sig, men vi er tålmodige (not!)

Og så var det Kvindernes internationale Kampdag i går. Var der nogen af jer, der var på barrikaderne?
Jeg stod på min egen lille barrikade og råbte: Hvem tager opvasken?

Selvom vi er gået fra at være husmødre til at være selvstændige på 140 år, så er der stadig plads til forbedringer. "Lige løn for lige arbejde" "Kvinder skal ikke bagest i jobkøen" osv. Én mener, at vi er på vej tilbage til 50´ernes kønsrollemønster, hvor mænd skulle være succesfulde og veluddannede og kvinder smækre og lækre. Men måske er det mændene, der skal arbejde for ligestilling nu. Specielt måske i samværssager, hvor medlemmer af foreningen Far føler, at de bliver diskrimineret.

Der er naturligvis masser af andre argumenter og mange arrangementer, man kunne have deltaget i. Og hvordan ser det mon så ud andre steder i verden?

8 kommentarer:

 1. Fin kjole :-)
  Lige løn for lige arbejde, helt enig, men ellers går jeg såmænd ikke ind for ligestilling - jeg elsker vores forskelle og ville nødigt undvære dem. Men altså ... det er jo naturligvis ikke ensbetydende med, at jeg går ind for fx andre kulturers kvindesyn ... vi er nået forholdsvis langt i Vesten, og det er jo nok også derfor, jeg er så passivt ligeglad :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ellen! Hvad angår kvindekamp, så er jeg fuldstændig enig med dig. Jeg går ikke så højt op i den, men kan sagtens se, hvor uretfærdighederne er. Hvad angår andre landes kvindesyn, er der i mange tilfælde rigtig meget at arbejde med, set med vestlige øjne. Rigtig god søndag!

   Slet
 2. Værtindegaven er rigtig godt fundet på - det vil jeg huske til næste gang jeg skal finde på.
  Når man tænker på, hvordan det står til med ligestilling andre steder i verden, er det ikke så slemt her.
  Jeg har vi været i haven i nogle timer og ryddet op i det dejligste vejr - 18 grader siger termometeret, som hænger på terrassen.
  Sikke en flot kjole du har købt!
  Ha' en rigtig god søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, at det er en god idé til en værtindegave. Jeg vil også helt sikkert huske den til næste gang. Man må sige, at suffragetter og rødstrømper har gjort deres arbejde, så næsten alle har de samme goder.
   18 grader? Fantastisk! Mange tak, Madame, og tak i lige måde.

   Slet
 3. Dejligt med en ny kjole nu til foråret - sikke en smuk farve!
  Vi rydder også op, sorterer, smider væk, sætter til salg på DBA og pakker i flyttekasser, så vi kan blive klar til den forestående opdatering af vores hus :-)
  Jeg tror desværre, at du har ret i, at nogle fædre ikke oplever ligestilling i forbindelse med forældremyndighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores oprydning har grebet om sig. Alle skuffer og skabe bliver endevendt. Meget går til genbrug. Måske kunne det sælges ved "garagesalg"? Er det hele huset, der skal opgraderes?
   Hvad angår samværsproblemer, så tror jeg desværre også, at nogle fædre bliver forfordelt. Mange tak, Randi, og rigtig god søndag!

   Slet
 4. Vi var heldige med både sol og læ, så jeg havde faktisk for meget tøj på ud at gå tur. (Men det vil jeg så ikke klage over). Har det nok som Ellen, at lige løn for lige arbejde er et must, mens resten ikke nødvendigvis behøver at blive delt mere ligeligt, end det allerede er. Dermed også sagt, at jeg meget nødigt vil skrue tiden tilbage til, da kvinder stod hjemme ved kødgryderne, mens mændene tjente pengene og bestemte det hele. Hvor skønt at få ryddet op og afsat ting og sager. Det giver sådan en rar fornemmelse, når ens 'gamle skrammel' kan gøre andre glade :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, vi skal ikke tilbage til Kinder, Küche und Kirche som værende kvindernes ansvar alene :-)!
   Oprydning er skønt, men hvor tager det meget tid! Pludselig falder man over noget fra en fjern fortid, og så fører det ene det andet med sig. Du har fuldstændig ret. Genbrug er sagen! Mange tak, og god mandag aften!

   Slet