Her er jeg med

torsdag den 27. februar 2014

En rigtig god oplevelse og et par dårlige

Ugens højdepunkt har været Øglens fem års fødselsdag. I søndags var familien samlet, og i mandags, på selve dagen, børnehaven.
Jeg er helt sikker på, at hun syntes, at hun havde et par dejlige dage med fuld opmærksomhed og masser af gaver.
Selvfølgelig var der også nogle gaver til lillebror.

Hvad mon det er?
Hun fik en ny cykel, Lego Friends, påfuglekostume, rulleskøjter og flere andre ting. Alle gaverne var  et hit, dog tror jeg, at cyklen fra forældrene scorede flest points. Hendes tidligere cykel havde længe været for lille, så det var spændende, hvordan hun ville tackle den nye. Det havde vi ikke behøvet at bekymre os om. Hun cyklede op og ned ad vejen, drejede ind i indkørslen og tog så endnu en tur.Hun fik følgeskab af sine små kusiner, enten på løbehjul eller på løbeben. Jeg tror ikke, at de mærkede, hvor køligt det var, selv om solen skinnede.


Varanen var noget betuttet over al virakken. Han havde lige sovet i 3 timer, da vi ankom. Men da han først blev rigtig vågen, nød han det lige så meget som alle os andre.
Oldemødre, bedstemødre, en bedstefar, en faster, onkler, forældre, 4 smårollinger, en tween og en teenager kan godt give gang i hytten. Således også her.
Men bordets glæder samler os: Hjemmebagte boller med pølser og ost, lagkager og en kagemand.

Den obligatoriske kagemand
Mætte og glade kørte vi hjem igen ved 18-19-tiden. Hvor er de 5 år blevet af? Næste år skal hun i skole!
Nu til de dårlige oplevelser, som vi heldigvis ikke har så mange af, så to på en uge er virkelig i overkanten.
1. Vi skulle have været til Sydspanien i april, i en lille bjergby lidt nord for Malaga. Husbonden fik en uge foræret til sin afskedsreception af en af vores bekendte, som ejer et hus der. På grund af et par kroniske sygdomme hos fruen her i huset, sørger vi altid for at have alle forsikringer i orden. SOS International kontaktes, journaler sendes frem og tilbage, og så kommer tilladelsen. Sådan plejer det at foregå, men nej. Ikke denne gang. "Desværre kan vi på baggrund af blablabla... ikke give vores tilladelse til den forestående rejse osv". What! Det plejer at være en formssag, men altså ikke denne gang. Hvis der er sket noget på helbredsfronten inden for de sidste to måneder før henvendelsen, skal journalerne fremsendes, og i det tidsrum havde jeg netop været til et par undersøgelser.
Enkelte har spurgt, om det nu er nødvendigt at have deres tilladelse, og dertil kan jeg kun svare JA! Jeg har jo prøvet at ligge 3 uger på privathospital på Mallorca, og jeg tør ikke tænke på, hvad det ville have kostet, hvis ikke forsikringen betalte.
Så Spaniensturen er udskudt indtil videre.
2. Nu er vi i en helt anden boldgade. Vi skal have ny opvaskemaskine, og Husbonden havde været ude at se, hvad man kunne tilbyde hos Punkt 1 (den eneste hvidevareforretning her i byen). Han fandt en, han syntes godt om og fik pris og andre data med hjem. Jeg havde (stærkt inspireret af Ellen) kig på en anden af samme mærke, så da vi var i forretningen i går, ville vi høre på 2 maskiner.
Heldigvis havde vi gjort vores hjemmearbejde, så da vi troppede op, vidste vi, hvad Punkt 1´s hjemmeside forlangte for dem. Husbonden havde fundet ud af, at den maskine, han havde fået en pris på tidligere, stod til et par tusind billigere! Da jeg kiggede efter den maskine, som jeg ville tjekke ud, stod den på hjemmesiden til en meget favorabel pris og var ugens tilbud. Stor var min forbavselse, da jeg fandt den i forretningen, hvor den stod til mindst det dobbelte af hjemmesideprisen.
Som forklaring sagde ekspedienten, at de kunne jo ikke gå og mærke op og ned hele tiden!! Min forklaring kunne lyde: Går den, så går den.
Øv! Vi blev både skuffede og vrede. Det er en forretning, hvor vi i løbet af årene har købt en hel del. Vi endte med at købe den, Husbonden havde tjekket ud. Forskellen på de 2 maskiner er, at den vi købte har en bestikskuffe i stedet for en bestikkurv. Nu må vi se, om vi kan vænne os til det. Selvfølgelig fik vi den til hjemmesideprisen, men alligevel! Øv igen!
Undskyld den lange udredning!

10 kommentarer:

 1. At være prisbevidst og lave et forarbejde er altid godt, ellers kan man desværre let blive snydt.
  Ærgerligt med rejsen, men rejsetilladelse er som du skriver meget vigtig at have. Jeg har en i omgangskredsen, som ansøgte igen og så fik tilladelse alligevel. Måske er det også muligt for jer?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er vigtigt at gøre sit hjemmearbejde, men jeg havde ikke forestillet mig, at der var så stor divergens mellem forretningens priser og de faktiske. Så blev vi så kloge! Det gjorde ikke sagen bedre, at ekspedienten fortalte, at "Ugens tilbud" skam stod i kataloget! Så var der dog desto mere grund til at mærke varen ned i forretningen, skulle man synes.
   Mht rejsetilladelsen, så venter vi lidt med at søge igen. Der er run på huset dernede, og vi frasagde os det med det samme. Mange tak, Pia, og god fredag!

   Slet
 2. Sikke en dejlig fødselsdag Øglen holdt! Det går bare alt for hurtigt ikke? Vores Sander fylder også fem her i foråret, og vi fatter ikke, hvor de år er blevet af.
  Træls, at den (manglende) tilladelse skulle spænde ben for jeres rejse - som om, det ikke er nok, at man døjer med kroniske sygdomme.
  Indkøb af hårde hvidevarer er efterhånden ikke til for almindelige mennesker at finde ud af. Det er en jungle. For det første er der så mange modeller, at det i sig selv er helt uoverskueligt og dernæst den lille finte med én pris i butikken og en anden på nettet. Det tager simpelt hen så lang tid at tjekke det hele ud - men det kan jo absolut betale sig at gøre det. Håber, at I bliver glade for den nye opvaskemaskine. Vi har ikke nogen opvaskemaskine i øjeblikket, og det er altså svært at vænne sig til efter 20 år med sådan en robot. Vi skal snart have en igen, men det skal vente lidt, fordi vi skal ha' helt nyt køkken, og vil skifte det hele på en gang. Pyha, den proces glæder jeg mig ikke til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig træls, at vi ikke fik rejsetilladelsen denne gang, men så må vi håbe på, at det sker senere.
   Det er åbenbart længe siden, vi sidst har købt hårde hvidevarer, så jeg havde helt glemt, at en pris ikke bare er en pris! Det kan i allerhøjeste grad betale sig at tjekke det hele ud. Spændende med et helt nyt køkken :-)! Processen er naturligvis ikke den sjoveste del, men bare man ved, at resultatet bliver godt, så er jeg sikker på, at man kan klare meget. Held og lykke med det, og mange tak, Randi. God fredag!

   Slet
 3. Hvor er det dog ærgerligt med jeres rejse, Nonna, men Øglens fødselsdag lyder vel nok dejlig. Jeg håber, I bliver glade for jeres nye opvaskemaskine. Her har vi ingen, da vores køkken er ganske lille.
  Rigtig god fredag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er ærgerligt med den manglende rejsetilladelse, men vi skal nok komme af sted, blot senere. Øglens fødselsdag var rigtig dejlig, og humøret var højt.
   Jeg synes, det må være svært at undvære en opvaskemaskine, men den optager ganske rigtigt en del plads. Mange tak, Madame, og også rigtig god fredag til dig.

   Slet
 4. Dejligt med gode familiesammenkomster - tillykke med den store lille pige :-)
  Surt med rejsen, men jeg ville bestemt heller ikke turde uden at have forsikringerne i orden - det kan hurtigt ruinere en fuldstændigt, hvis ikke de er. Bedre held næste gang!
  Tillykke med den nye opvaskemaskine. Jeg har ikke tålmodighed til bestikskuffe - skal kunne smide tingene i, for jeg gider ikke lægge bestikket omhyggeligt på plads først i maskine og bagefter i skuffe :-)
  Man skal virkelig være om sig for ikke at blive snydt. Punkt1 er (desværre) de billigste på de samme mærker som også de andre har, men de har også engang forsøgt at snyde os. For jo: Det er helt sikkert det, det er, nemlig snyd, for går den, så går den, som du siger. Det gør den bare ikke med os. Eller jer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi regner bestemt også med bedre held næste gang :-)! Vi VIL til Sydspanien. Hvorfor er det ellers, at jeg er ret ihærdig med at lære spansk???
   Nu står opvaskemaskinen så på sin plads i køkkenet. Montørerne er lige gået, og så må vi håbe, at vi kan vænne os til den. bestikskuffe! Jeg har prøvet at fylde sådan en, op til flere gange. Maskinen stod på min arbejdsplads, og jeg er ret skeptisk. Men det største problem ved den gamle maskine var netop bestikket, så nu prøver vi!. Snyd vil vi ikke vide af. Punktum.
   Mange tak, Ellen, og god fredag!

   Slet
 5. Årh altså, det er surt at blive snydt, men det er altså også møgubehageligt at finde ud af, at man er lige ved at blive snydt. Især hvis man ikke rigtig har mulighed for at vende om på hælen og sige, at så kan det hele også være lige meget, hvis det er sådan, de opfører sig. Ærgerligt også med den manglende udrejsetilladelse, men heldigvis kan I så komme afsted på et andet tidspunkt. Og heldigvis havde I Øglens dejlige fødselsdag som modvægt på humørbalancen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er rimelig træls at finde ud af strategien bag priserne! Men heldigvis kunne de ikke løbe om hjørner med os i dette tilfælde. Hvad angår rejsetilladelsen, så prøver vi naturligvis igen. Du har fuldstændig ret, en øglefødselsdag kan råde bod på meget 😃! Mange tak og god weekend.

   Slet