Her er jeg med

fredag den 14. februar 2014

Lidt om meget, og meget om noget

Nu er det halve af februar gået, og foråret er i den grad på vej. Herligt!
I tiden siden sidste indlæg er der foregået en del, og i weekenden havde vi besøg af Varanen og Øglemor. De kom alene, da resten af familien var optaget af andet. Således var Øglen fx fuldt beskæftiget på Lalandia sammen med bl.a. farmor.
Varanen og Øglemor kom fredag aften og blev til søndag. Det var skønt at have dem her. Varanen gik morgentur med Kenzo og morfar, og han fik læst bøger i stor stil. Han sluger dem. Flere af dem kan han udenad, især "Mimbo Jimbo laver kunst" af Jacob Martin Strid. Den havde han medbragt hjemmefra. Han nød helt klart at have 3 voksne for sig selv.

"Sikke en lang indkørsel, mormor og morfar har"
Han nød det så meget, at han ikke gad at sove til middag om lørdagen. Han plejer at gå ud som et lys, men efter flere forgæves forsøg måtte det opgives, og han holdt fint ud. I løbet af formiddagen nåede Øglemor og jeg et smut i byen for at ose lidt, mens morfar hyggede sig med Varanen. Vi nåede også at besøge et lille loppemarked i nærheden i et lille hus, som har været til salg i månedsvis. I flere weekender holder et familiemedlem loppemarked der. Hvis man går efter Erik Kold, keramik fra nedlagte bornholmske fabrikker, Hukit stole (dansk møbelklassiker til børn) eller legetøj, så skal man bare troppe op. Alt i fin stand. Vi købte meget lidt.

Morfar havde fundet nissekittet frem igen, og Varanen syntes, at snenissen skulle have en gyngetur
Kenzo var naturligvis også med.

"Jeg må vist hellere følge med i, hvad der foregår"
Fredag aften skulle mormor putte Varanen, og lørdag morfar. Vi fulgte naturligvis det foreskrevne ritual, og det var han åbenbart tilfreds med, for kort tid efter sov han trygt.

Denne gang faldt han for bogen "Knaspers fest".
Husbonden har været i gang med den helt store oprydning og faldt bl.a. over nedenstående:

Øglemor som glansbillede, tegnet af hendes onkel, som er arkitekt og kunstner. Da var hun 9 år.
En skøn weekend fik en ende søndag eftermiddag. Vi glæder os til at se dem igen.

Desuden bød ugen på et hastigt glimt fra Sønnikes hånd. Han sendte et billede af vores ældste barnebarn, som figurerer i en ny kogebog, udgivet af Rudolf Steiner børnehaven, som hun gik i, og som lillesøsteren nu går i. Kogebogen indeholder vegetarretter til børneinstitutioner. Børnehaven har en meget dygtig kok, og det er der kommet en kogebog ud af "Mad og Nærvær".

Vores barnebarn står th. Nu går hun i 0. klasse
I går indtog vi vores brunch i Odense på vores stamcafé. Jeg havde lige fået en god besked -igen-, og den var værd at fejre.


10 kommentarer:

 1. Sikke en masse dejlige oplevelser, I har haft siden sidst! Hvor er det fint, at I morfar fandt nissekittet frem og gav snenissen en gyngetur. Café Skt. Gertrud må jeg have husbond med på næste gang vi besøger Odense.
  Rigtig god weekend, Nonna.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Ja, besøg endelig Gertrud´s, når I få mulighed for det. Vi synes, det er et skønt sted med lækker mad og en dejlig atmosfære. Det var hyggeligt at have barnebarn på besøg samt hans mor :-)! Også rigtig god weekend til dig, Madame!

   Slet
 2. Gode beskeder fortjener absolut at blive fejret!

  Jeg er sikker på, at den lille Varan har nydt at have opmærksomhed fra hele tre voksne uden at skulle dele den med nogen. Det er også dejligt for os voksne, somme tider at kunne give et enkelt barn vores udelte opmærksomhed, synes jeg. Der kommer en anden ro og masser af nærvær over samværet. Nu har jeg jo kun et enkelt barnebarn, men jeg kan da huske, at mine egne børn elskede at have en af os voksne for sig selv af og til.

  Sjovt, at jeres barnebarn optræder i kogebogen med den dejlige titel :-)

  Rigtig god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret. Vi har talt om det flere gange herhjemme, også at vi kan have besøg af hver lille familie for sig. Man får snakket meget mere, og husmoderen er ikke så meget i køkkenet, selvom de unge er gode til at hjælpe, når vi er her alle. Så er vi 10, og det giver alt andet lige knap så megen ro til bare at være. Det giver noget helt andet, nemlig samvær, og det er jo også skønt, med mulighed for nærvær!
   Jeg synes også, at titlen på kogebogen er fin. Mange tak, Randi, og også god weekend til dig!

   Slet
 3. Spændende at være med i en kogebog.
  Jeg har sagt det før, men det tåler en gentagelse: I er simpelthen supergode til at være der 100 % for jeres børnebørn. Hvor er de heldige at have sådanne morforældre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Ellen. Jeg tror ikke, vi gør andet , end hvad alle bedsteforældre gør! Efter at Husbonden er stoppet med at arbejde, kan vi jo bare lægge alt til side og nyde de små gæster! Ja, det er spændende for hende at være med i kogebogen sammen med veninden. Rigtig god weekend!

   Slet
 4. Heldig Varan sådan at være i centrum ;-) Og skønt billede af ham i gennem bogen! Også dejligt billede af jeres Brygge-barn. Ærgerligt, at man ikke lige står og mangler netop sådan en kogebog, for det er ellers en god ide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Varanen nød det i allerhøjeste grad! Han snor os alle om sin lillefinger :-)!
   Det er en rigtig god idé med sådan en kogebog. Sådan én må der være brug for mange steder, tænker jeg. Mange tak og rigtig god weekend til dig!

   Slet
 5. I er vist op til flere kunstnere i jeres familie. Der er ikke alle der bliver foreviget på glansbilleder og i bøger som Du viser og fortæller om. Sjovt og anderledes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ligefrem kunstnere vil jeg nu ikke sige, men jo, jeg kan sagtens finde et par stykker eller 3. Til gengæld synes jeg, at de allerfleste er ret kreative på hver deres front. Men du er jo også selv vældig kreativ i mange retninger! Mange tak, Pia, og god tirsdag!

   Slet