Her er jeg med

tirsdag den 4. februar 2014

Halvvejs


Midvinter! I søndags var der kyndelmisse, og så er man midtvejs. Det vil sige, at der er en halv vinter tilbage. Det behøvede der så ikke at være for min skyld.
"Det er hvidt herude, kyndelmisse slår sin knude......"  Knuden signalerer den midterste del af vinteren.
Hvis man tror på vejrvarsler, kan man bl.a. læse om dem
her.
Aftenen før lavede jeg russisk kongesuppe, også kaldet borsjtj. Jeg fandt opskriften
præcis her. Jeg foretog nogle små justeringer, men i det store og hele fulgte jeg opskriften. Suppen var rigtig god, havde kraft og smag med sine skønne farver, en rigtig vintersuppe. Heldigvis fik vi også nogle solstrejf den 2.2., både her og på Bryggen, hvor vi tilbragte det meste af søndagen hos vores søn og hans familie.

På matriklen, mod nord, først på dagen

Udsigten over byen fra familiens  altan, sidst på dagen

Vi tilbragte en hyggelig eftermiddag sammen med familien der og sluttede af med en vældig omgang sushi. Det smagte rigtig godt. Der er flere sushirestauranter i nærheden, så det er bare at vælge.

Alt, hvad hjertet kan begære af sushi med diverse tilbehør
I går bød dagen heldigvis også på sol.

Sol og blå himmel. Fantastisk!
Jeg plukkede nogle grene ind, bl.a. japanske kirsebærgrene og hasselgrene. Jeg glæder mig til at se dem springe ud.

Hvide syrener i knop. De undgik min saks

I morges sagde det yngste Bryggebarn (3 år) til sin far, da de stod og ventede på bussen, som skulle fragte hende til børnehaven:" Kan du mærke det, far? Sommeren er på vej!"

Gid det var så vel!
10 kommentarer:

 1. Sikke en fin kommentar fra det til Bryggebarn :-) Måske har hun endda ret. Alt andet lige nærmer sommeren sig da. Den suppe ser ualmindelig lækker ud, men er da også noget af et udstyrsstykke både mht ingredienser og tidsforbrug.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Ja, suppen er rigtig god. Den investerede tid og alle ingredienserne var besværet værd ! Bryggebarnet har vist ikke så meget styr på måneder og årstider, men selvfølgelig har hun ret :-)! God tirsdag aften!

   Slet
 2. Hvor var det sødt sagt af jeres 3-årige, at sommeren er på vej :-) Din suppe ser skøn ud! Jeg har også taget nogle grene ind fra haven, så her står nu blomstrende forsythia og lyser op.
  Rigtig god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes også, at det var en rigtig sød bemærkning :-)!. Man kan lave borsjtj på mange måder, lader det til, men denne her var samtidig dejligt mættende. Dejligt med blomstrende grene :-)!
   Mange tak og rigtig god onsdag!

   Slet
 3. Sjovt, at nogle kalder den russisk kongesuppe - det er første gang, jeg støder på det navn for den ... der har da vist aldrig været konger i Rusland, har der?
  Skønt med blomstrende grene i stuen og blomstrende børnebørn med skønne bemærkninger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde heller ikke hørt navnet kongesuppe før. Jeg ved ikke nok om Ruslands historie, men måske har man sammenlignet tsaren med en konge?
   Blomstrende grene og "blomsterbørn" og deres bemærkninger kan man ikke få nok af :-)!
   Mange tak, Ellen, og god onsdag!

   Slet
 4. Sikke en dejlig bemærkning, det lille barnebarn leverede der :-) Flot billede, du har taget fra familiens altan - det er dejligt at bo på landet, men byen har virkelig også sin charme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Randi! Jeg kunne simpelthen ikke stå for den bemærkning. Hendes ordvalg er også fantastisk, synes jeg. Byen har virkelig sin charme, og efter at familien har fået altan er der mulighed for at nyde udsigten endnu mere. Jeg vil dog ikke bytte :-)! Rigtig god onsdag!

   Slet
 5. Farverig mad, farverige billeder, farverig bemærkning fra barnebarnet. Alt sammen noget man kun kan blive glad af at se og høre på.
  Det mærkes tydeligt at foråret er på vej.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har fuldstændig ret. Humøret løftes i tak med, at foråret vinder frem. Så nu er der inden for en overskuelig fremtid også flere farver i naturen :-)! Indtil da må vi nemlig varme os ved farver alle andre steder. Mange tak, Pia, og god tirsdag!

   Slet