Her er jeg med

onsdag den 4. december 2013

Ugen, der gik

Samme dag (torsdag i sidste uge), som vi fik 2 småpiger på besøg, blev vi ringet op af Sønnike, at nu var hans juletraume i Politikens juletillæg. Forhistorien er den, at han for flere år siden lagde sin version af en meget speciel juleaften på nettet under overskriften: Juletrauma.dk  Den historie havde en journalist på Politiken set, og således endte den i deres juletillæg, i forkortet udgave, sammen med andre juletraumer.
Selv om han beskriver en meget tragisk hændelse, så har tegneren formået at lave en morsom tegning.

Lånt hos Politiken
Ja, det var virkelig et juledrama!

Samme torsdag kom Sønnike med sine 2 små piger, som skulle være på ferie hos os til om søndagen, hvor vi kørte ind til Bryggen med dem.
Vi julede, læste historier, så TV, gik ture med hunden osv.


Juledekorationer, havregrynskugler, marcipan osv. blev kreeret. I nederste række ses en julegavesæk med 24 gaver, som faktisk er Husbondens. En Wordfeud-veninde sendte den med indhold til ham. Der var brev til pigerne fra julenissen med den første kalendergave: en nissehue med blinkende julestjerner til den yngste og et af nissens aflagte kameraer til den ældste. De blev begge superglade.
Tegningen forestiller den kagekone, som jeg skal bage til hendes fødselsdag på lørdag!

V. og farfar spiller Ludo, mens S. ser på
Klar til at gå tur
Farfar og pigerne
Søndag middag kørte vi østpå, og pigerne glædede sig meget. De længtes virkelig efter deres forældre, og gensynsglæden var stor.

12 kommentarer:

 1. Sikke en dramatisk juleaften! Din søn skriver godt og giver den grumme historie et humoristisk twist, og som du selv er inde på, gør illustrationen også sit til at bløde det hele lidt op.
  Sikke megen julehygge I allerede har haft med børn og børnebørn - jeg tager hatten af for jeres energi og overskud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores søn er journalist som sin far og ja, vi synes også, at han skriver godt :-)! Det hele var jo kommet noget på afstand, da han skrev sin beretning, så der var plads til humoren!
   De sidste 3 weekender har julestemningen bestemt indfundet sig. Det er dog også fint, at det resten af tiden op mod jul ikke kører på slet så høje nagler! Mange tak, Randi, og god onsdag!

   Slet
 2. Sikke I har julehygget, men det er nok også helt nødvendigt med to små tuller på besøg i så mange dage. Flot klaret af alle parter :-) Tænk, jeg havde helt glemt den side med juletraumer. Læste ellers trofast med forrige år. Der er mange grumme historier. Og jeres lever virkelig op til standarden. Uha for en juleaften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Der skal jo ske noget, når man har besøg af små piger med krudt bagi!
   Ja, det var en juleaften, vi aldrig glemmer. Tusind tak til dig, Frue, og god onsdag aften!

   Slet
 3. Uha, sikke en dramatisk juleaften - en man aldrig glemmer!
  Men hvor er det til gengæld dejligt at læse om jeres julehygge med børnebørnene. Lige som Randi tager jeg også hatten af for jeres energi og overskud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den juleaften glemmer vi aldrig! Jeg er glad for, at min faster ikke var alene. Det havde hun været, hvis det var sket, mens vi var i kirke.
   Man mobiliserer gerne mere energi, end man egentlig har, når man har besøg af de små. Til gengæld sov jeg meget bagefter :-)! Tusind tak, Madame, og god onsdag aften!

   Slet
 4. Lyder som en hyggelig weekend. Og dejligt med gavesæk. Og nissegaver. Har V selv tegnet kagekonen? Hun slægter i sandhed sine krea-forældre på :-)

  Og den der juleaften. Uha, altså. Og du har helt ret - den glemmer man aldrig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gaver er altid godt :-)! Ja, V. har selv tegnet kagekonen, dvs. jeg lavede omridset.
   Nej, den juleaften glemmer vi aldrig. Men det var godt, at faster ikke sad i sin lille lejlighed alene. Mange tak, Øglemor, og god fredag!

   Slet
 5. Sådan et drama kan man godt undvære juleaften. Det kan være slemt nok alligevel. Billederne viser at jeres hjem oser af ren julehygge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Pia. Ja, det virker naturligvis ekstra dramatisk, netop når det er juleaften.
   Vi fik julet en del, og pigerne gik op i det med liv og sjæl! God fredag!

   Slet
 6. En mindeværdig juleaften, men måske ikke lige på den go'e måde ... stakkels barn!
  Men I forstår at julehygge med jeres børnebørn, må jeg sige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, den "oplevelse" kunne vi godt have undværet, og børnene var naturligvis, ligesom vi, rystede.
   Mange tak, Ellen. Vi prøver at hygge med dem. Der skal jo ske noget, når man har sådan et par størrelser i huset. God weekend!

   Slet