Her er jeg med

tirsdag den 26. november 2013

Bage-knase-klippe-klistre-hygge-weekend

Endnu en skøn weekend er forbi. Vi var 10 personer det meste af tiden, så der var gang i hytten. Alle holder af hinanden, og basis for fællesarrangementer er således optimal. Nogle kom fredag aften, andre blev længere end de først ankomne osv.
I løbet af weekenden blev der produceret forskelligt, både spiseligt og til pynt. Med 4 børn (2-6 år) er der også nok at se til for "de unge mødre". Men de formåede alligevel både at bage og at klippe-klistre.


Husbonden bagte sine traditionelle æbleskiver (med margarine!), "de unge mødre" lavede engle og grå nisser samt bagte brunkager med eller uden hjælp fra børnene. Tylenglene og englene th. i collagen er inspiration fra blogland, og de grå filtnisser er fundet af vores svigerdatter i "Magiske måneder" af Helle Schjønning.
Kartonenglene på samme billede er formet efter børnenes hænder og fødder! Billedet oven over englene viser det ældste barnebarns julepynt, som hun selv har kreeret.
Hygge over hele linjen.


Draculakusiner, klaverundervisning, LEGO, hyggestund i barnevognskassen i bryggerset, allergivenlig hund i dukkevognen osv. Der skete noget hele tiden.
Læs mere om den store mængde LEGO, som holdt flyttedag fra vores loft til de respektive børnefamiliers do, hos Øglemor
Indimellem skulle vi også have noget at spise. Julefrokosten lørdag var bedre end længe, hvilket primært skyldtes de skønne sager Reptilfamilien medbragte: Milde gaver fra diverse firmaer til Øglemor og hjemmelavede asier og rødbeder og grenadinesaft.
"De unge fædre" tog sig kærligt af culotten, som fik en tur på gasgrillen, så også aftensmaden kunne leve op til forventningerne.
Jeg nåede faktisk ikke rigtigt at lave noget julepynt,-knas,-dekorationer osv, og den Luciabrødsdej jeg endelig havde fået bikset sammen, blev ganske vist bagt, men endte som fuglefoder! Sådan kan det gå.
Så er det jo godt, at vi får 2 små piger på ferie fra torsdag til søndag i denne uge, så kan de hjælpe mig.

6 kommentarer:

 1. Jeres familie er et dejligt sted at være barn - hvor lyder det hyggeligt alt sammen! Her har vi kun ét barnebarn, og jeg kan på den gode måde misunde dig jeres tætte familiesammenhold.
  Rigtig god tirsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Ja, jeg er godt klar over, at det ikke er i alle familier, der er sammenhold. Vi prøver at værne om det og er taknemmelige for det. Men jeg er helt sikker på, at Bella er glad for at have netop dig som farmor :-)! Rigtig god onsdag!

   Slet
 2. Det lyder smadderhyggeligt, og jeg skal da lige love for, at både æbleskiver og brunkager ser fristende ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var vældig hyggeligt, og selv om produktionen ikke blev den største, så smagte det fremtryllede rigtig godt :-)! Mange tak, Randi, og god onsdag!

   Slet
 3. Det er mange år siden vi har haft sådan en dag. Børnene er voksne og vi har ingen børnebørn. Både ungerne, bror og jeg, husker det som en dejlig tid. Nu hygger jeg mig bare helt alene, og der er heller ikke så ringe :-)

  SvarSlet
 4. Det er bestemt også godt at være i sit eget selskab :-)! Vi er nu på vej ind i den næste hyggeweekend. Her til aften ankom 2 små piger (3 og næsten 7 år), så der skal jules igen! Mange tak, Pia, og god weekend!

  SvarSlet