Her er jeg med

tirsdag den 29. oktober 2013

Der var engang et legehus....

.... og et drivhus og et fyrretræ og et birketræ osv.

Det meste af legehuset! Fundamentet og den lille terrasse står endnu. Jeg tror, der er basis for en ny arbejdsweekend til foråret.
Der var stablet en del op i legehuset for vinteren, såsom havemøbler, grill osv.
Det var dog en helt forrygende storm, vi havde i går. Det var bedst at blive indenfor, og jeg skulle da heller ikke noget, som ikke kunne vente. Det knagede og bragede overalt, og de store panoramavinduer dirrede. Det blæser godt på en bakketop! Samtidig bekymrede jeg mig naturligvis om børn og børnebørn. Det er vigtigt at vide, at alle har det godt.
Det mindede om orkanen i 1999, hvor vi også mistede nogle træer, og hvor både el- og vandforsyning forsvandt. Så slemt var det heldigvis ikke i går. Vores hund plejer at fortrække til sin kurv i bryggerset, når den hører mistænkelige, uvante lyde, men ikke i går. Det påvirkede ham overhovedet ikke.

Mit minidrivhus er kun til at pille ned og skrotte! ØV! Nu er begge de forreste ruder og det halve af taget forsvundet.
I skrivende stund er Husbonden ved at afgrene det fyrretræ, som har løftet sig op af jorden med rod og det hele og lagt sig tværs over gårdspladsen.


Jeg skulle have været med strikkedamerne på udflugt til Arken i dag, men vi blev enige om at udsætte det. De fleste veje er sikkert ryddede, men måske skal der ryddes op i nogle haver og på nogle matrikler.
Jeg har lige læst, at der er risiko for endnu en storm! Jeg håber, de tager fejl, for det kan være det samme.

12 kommentarer:

 1. Det var en rigtig styg omgang storm. Den tog også godt fat her omkring. Heldigvis slap vi med forskrækkelsen og lidt materiel skade, men det er jo trods alt til at leve med. Jeg håber virkelig ikke, at der kommer endnu en storm - nu kan vi fået nok af den form for spænding for et stykke tid!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, materiel skade er til at leve med, så længe det ikke går ud over huset. Jeg har også fået storm nok! Vi har samlet diverse effekter fra legehuset op på naboernes matrikler. Så nu må vi overveje, hvilket legehus vi skal have til næste år. Mange tak, Randi, og god tirsdag!

   Slet
 2. Uha, hvor er det ærgerligt, hvad der er sket hos jer, men vi må jo begge være lettet over, at at vores huse ikke har taget skade. Her har vi stadig fire væltede træer liggende i haven.
  Rigtig god tirsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen personskade og ingen skade på huset. Det er trods alt det vigtigste. Resten må vi rydde op i og betale os fra. Når man har en brændeovn, er væltede træer jo ikke helt spildt! Mange tak, Madame, og god tirsdag!

   Slet
 3. Ej altså undskyld, men det ser da lidt sjovt ud med det legehus :-) Er det ikke muligt, at man 'bare' kan vende det om og remontere det? Surt med drivhus og fyrretræ. Stod sidstnævne på den rigtige eller forkerte side af garage og udkørsel? Nej, endnu en storm gider vi ikke. God tirsdag eftermiddag og aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad angår legehuset, så kan det godt se ud, som om man bare kan vende det om og sætte det på fundamentet igen. Men det kan man ikke. Dels er der slået nogle brædder af, dels er nogle flækkede, og sidst men ikke mindst må vi have et mere solidt. Ellers gentager "succesen" sig ;-)! Fyrretræet stod, så det faldt væk fra huset. Heldigvis, ellers kunne det have lavet stor ravage. Jeg er også færdig med storm! Mange tak, Frue, og god tirsdag!

   Slet
  2. Æv, det bliver Reptilerne da ikke glade for :-(

   Slet
  3. Nej, det bliver de bestemt ikke glade for, og heller ikke deres små kusiner. Vi er nødt til at finde en mere holdbar version til foråret. Problemet er bare, at ligegyldigt hvor på grunden det bliver placeret, vil det stå udsat! Mange tak og god onsdag!

   Slet
 4. Holddaop, stakkels jer, I har været ramt godt og grundigt, må jeg sige, men stormen var også lidt mere end halvslem på jeres kanter.
  Se på de lyse sider: Nu er der belæg for at få et større drivhus, så du får plads til alt det, du godt kunne tænke dig at dyrke :-)
  Jeg synes, det er både lidt mærkeligt og lidt utroligt, at legehuset stod på hovedet, mens tingene I havde sat i det, tilsyneladende ikke havde flyttet sig en centimeter? Eller er det bare noget, jeg tror?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her på Røsnæs viste stormen i den grad tænder. Vi har talt om et større, stormsikkert drivhus. Problemet er bare, at det bliver nødt til at ligge det samme sted som minidrivhuset med fare for, at det også bliver flået fra hinanden. Drivhusene her omkring blev smadret i stormen .-(! Desuden skal vi have anskaffet et solidere legehus
   Rigtigt forstået. Tingene i legehuset blev stående, bortset fra let plastiklegetøj. De store ting var sat i spænd. Mange tak, Ellen, og god weekend!

   Slet
 5. Ærgeligt er det altid, når noget går i stykker. Ekstra arbejde og unødige omkostninger. Her på matriklen slap vi uden skrammer. Min bror mistede også sit drivhus, han bor kun 1,5 km herfra. Han fik fik sin båd reddet.
  Det nytter jo så ikke noget at I planter flere buske og træer, for at få lidt læ, når de bare vælter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ret så ærgerligt, når noget går til, storm eller ej. Forsikringen har heldigvis dækket både legehus og minidrivhus. Nu er der så basis for en ny arbejdsweekend til foråret, et mere solidt legehus og et større drivhus, med fare for, at det ryger i den næste storm!
   Vi har faktisk lige plantet et æbletræ, men det klarede sig fint under stormen. Hvor var det godt, at I slap for stormens hærgen. Måske bor I i læ? Vi bor jo på en bakketop, hvor vinden rigtig kan få fat.
   Mange tak, Pia, og god tirsdag!

   Slet