Her er jeg med

mandag den 29. april 2013

Hvedeknopper og loppemarked

Vores Bededagsferie begyndte torsdag aften hos naboens, som bød på friskbagte hvedeknopper à la Claus Meyer. De smagte dejligt.
En rigtig god start på en forlænget weekend, som også bød på en tur til det vestjyske. Fra Vestsjælland til Vestjylland. For 13-14 år siden flyttede vi den modsatte vej. !
Vores besøg denne gang gjaldt en god veninde, som sidste år købte et gammelt, tidligere statshusmandsbrug fra 1935. Hun har måttet afhænde slægtsgården , og hun måtte finde noget andet at bo i. Efter en mellemstation er hun så endelig rykket ind på det blivende sted.
Allerførst har al indmaden i det "nye hus" været revet ud, der er flyttet mure, der er lagt nye gulve, taget har fået en omgang, murene er berappede, der er også kommet nyt køkken og 2 badeværelser osv.


Og nu fremstår det fantastisk, som en ny, moderne bolig, både oppe og nede. Udhusene, stalden osv. er et kapitel for sig. Hun har 4 køer/kvier og 2 kalve undervejs.
Tidligere bypige, nu landmand! En utrolig forvandling over tid.
Flere  har knoklet i mange måneder for at sætte huset i stand. Jeg tror, at de har brugt alle deres vågne timer, weekender, ferier, aftener og hele dage for at få det til at fremstå så flot og solidt som muligt. Det er blevet helt fantastisk. Hendes mor er ligeså god som nogen indretningsarkitekt.
Der hører vel ca, 4 ha til bruget og en stor have, som må vente til alt omkring huset er i orden. Det vælter op med løgblomster og andre gevækster.


Der var også andet at kigge på i løbet af de dage, vi var der.


Venindens mor tager ind imellem af sted på loppemarkeder med en stand, og til forskel fra mange andre loppemarkeder er tingene i orden: gedigne, solide, nydelige ting af stor kvalitet, fx Donaldson-tøj (Walt Disney), Ivan Grundahl og Blue Willi´s. Det var dog begrænset, hvad jeg kunne passe, for hun bruger kun str. 36.
I Bededagsferien havde hun valgt at benytte garagen og et fortelt til at konkurrere med 2 markeder, som tiltrækker tusinde og atter tusinde af gæster. På motorvejen lidt længere væk var der flere km kø i begge retninger pga de store markeder. Utroligt. Jeg kunne sagtens nøjes med dette lille, fine loppemarked.
Det, som kom med mig hjem, var:


Donaldson-jakke med varmt for
Neongrøn/-gul forårsjakke. Med den på vil man altid blive genkendt!
Et par sommerbukser
En sailortrøje fra Blue Willi´s
Tv på alle tøjbillederne hænger et maleri. Det forestiller undertegnede, som sad model for en kunstmaler in spe, da jeg var yngre.

Keramiklysestager fra Lolland og en urtepotteskjuler med tungekant.
Altsammen til 600 kr. Virkelig billigt!

Så på den måde fik vi en masse med hjem fra vores tur til det vestjyske. Gode samtaler, godt samvær med 10 vidt forskellige mennesker, hvoraf der var én, vi ikke havde mødt før, samt fysiske beviser på, at vi havde været der.

8 kommentarer:

 1. Sikke en god ferie I har haft - tillykke med de dejlige loppefund! Og hvor lyder det spændende med huset, der er sat så fint i stand. Det må have været en stor oplevelse at se det færdige resultat.
  Billedet af dig som yngre er meget, meget smukt.
  Ønsker dig en rigtig god forårsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en stor oplevelse at se huset. Vi havde kun set "ruinen" på billeder, og man må nok sige, at det var svært at forestille sig, hvor flot det kunne blive.
   Tusind tak, Madame, og god mandag!

   Slet
 2. Det lyder som nogle hyggelige dage. Og lidt af et genbrugskup, du har gjort dig der. Kan godt forstå, I holdt jer fra Korskro-marked. Det ville jeg heller ikke orke overhovedet. Når markeder bliver så store, minder det mere om gøgl end lopper, synes jeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et par meget hyggelige dage. Jeg føler faktisk også, at jeg gjorde et kup mht lopperne. Du har ret , hvad angår store loppemarkeder plus, at det ofte er noget værre l..t (pardon my French), der bliver solgt sådanne steder.
   Vi snakkede med én, der havde været der, og han sagde, at blomsterstanden var fin!
   Tusind tak, Øglemor, og god mandag!

   Slet
 3. Man har det så godt med sig selv, når man har gjort sådanne perfekte loppefund :-)
  Imponerende af veninden ... jeg var også imponeret over, at hun tør give sig i kast med den slags i hendes alder ... men hun må være en forholdsvis ung enke, siden hun også har så aktive forældre :-)
  Derfor er det alligevel både godt gået og modigt, at hun kaster sig over sådan et projekt alene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ellen. Ja, vores veninde er i 40´erne, og jeg giver dig ret i, at det er modigt at give sig i kast med så stort et projekt. Det har hun også kun kunnet gøre, fordi hun har så gode hjælpere, tænker jeg.
   God tirsdag!

   Slet
 4. Det er sjovt at renovere eller bygge hus. Det er tidskrævende projekter. Vi har mange gange talt om at erhverve en ruin, og gå og hygge os med nogle år, men der skal jo også betales husleje til sådan noget.

  Jeg kender slet ikke de omtalte tøjmærker. De eneste tøjmærker jeg har styr på er sportstøj (arbejdsskade)
  Jeg så derimod straks maleriet, og fik svar senere i indlægget. Det må have været en interessant oplevelse også, ligesom det selvfølgelig var at gense slottet på Rubinbryllupsrejsen. Vi holder meget af at besøge slotte og se på deres arkitektur :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har aldrig deltaget I renoveringen af et hus. Jeg har ikke de evner, der skal til!
   Der var garanteret også andre kendte tøjmærker på standen, som jeg aldrig havde hørt om heller, men det vigtigste er vel også, at tøjet klæder én, og at man kan lide det.
   Det var interessant at sidde model, men jeg må indrømme, at jeg husker godt, hvor søvnig jeg blev af at stirre på den samme gren uden for vinduet i 3 timer!
   Slotte er et hit, også hos os. Mange tak, Pia, og god tirsdag!

   Slet