Her er jeg med

søndag den 21. april 2013

Rubinbryllup og 3 års fødselsdag

I løbet af den sidste uge har vi fejret 2 begivenheder i vores lille familie: Rubinbryllup og 3 års fødselsdag.
Sidstnævnte fest foregik i går hos vores søn og svigerdatter i København. Deres yngste blev 3 år, og hun havde også en fest.
Hun er en sej og robust lille moster, som ikke går af vejen for noget. Gå-på-mod og viljestyrke er to af de egenskaber, som hun er blevet udstyret med.
Hun var helt på det rene med, at hun var midtpunktet, og hun nød det. Hun elskede alle gaverne, og de blev leget med efter tur ligesom diverse kager og slik blev genstand for stor opmærksomhed fra hendes side.
Hun er samtidig sjov og kærlig, og så elsker hun at klovne, og vi var alle et taknemmeligt publikum.
"Er det sjovt at holde fødselsdag, S.?" spurgte jeg. (Hvor tåbeligt kan man spørge?)
"Ja, og det er ikke de voksne, det er MIG!"

Pigerne havde pyntet kagekonen

For 3 uger siden begyndte hun i børnehave, og den ligger ikke lige om hjørnet. Børnene mødes på et opsamlingssted og bliver så fragtet "i en blå bus med gule bogstaver, farmor" til et skønt sted i Charlottenlund med naturen lige uden for døren.
Sådan en  lille stump alene af sted (sammen med andre børn, naturligvis), men hun tager det i stiv arm. Ikke noget med at sove i bussen, næh, nej, hun skal nok sørge for at holde dampen oppe og er tilsyneladende i sit S! Kl. 18.00 er hun komplet færdig og er sommetider helt overgearet. Da jeg spurgte om, hvordan det er at gå i børnehave, sagde hun, at hun savnede sin mor og far. Ja, mon ikke?

I går stod hun op kl. 6.00, og da vi kørte hjem ved 20.30 - tiden, festede hun endnu. Fantastisk!
Egentlig har hun først fødselsdag i dag, men da det var mest praktisk for alle parter, blev den fejret i går. "Jeg bliver 3 år", sagde hun stolt. Lidt senere, da vi snakkede om, at hun også skulle have gaver i dag (af forældrene), spurgte hun :"Hvor gammel bliver jeg så?"

Hvad mon hun har fået øje på?
Pigerne legede skole. Storesøster var naturligvis lærer.
Der var lækker mad, både til frokost, kaffe og middag. Det er som oftest sønnike, der står i køkkenet ved sådanne lejligheder, og denne gang fik vi kylling i en mellemøstlig version med rødbedesalat, blomkålssalat og cous-cous til. Det var meget lækkert. Opskriften findes i en bog, skrevet af Ottolenghi, en israelsk kok, som i samarbejde med en palæstinensisk kok har sammensat forskellige skønne retter. Så vidt jeg ved, har han en restaurant i London og er altså også kogebogsforfatter.

Kylling i mellemøstlig version
For første gang så vi familiens  altan. Den er lige blevet færdig. Selv om de har en rigtig dejlig og rummelig lejlighed, så giver altanen den lige et ekstra løft, hvor man fuldt ud kan nyde beliggenheden.

Billede taget fra altanen i det skønneste forårsvejr

En helt igennem vellykket dag med 2 hold bedsteforældre, moster og onkel og (tr)oldemor.
 
Rubinbrylluppet fortæller jeg om lidt senere under "Nonna on tour", da vi var draget udenlands for at fejre det.

10 kommentarer:

 1. Tillykke med dit barnebarn! Sikke en dejlig fødselsdag I har holdt, Nonna - maden ser meget lækker ud, og kagekonen er vel nok flot.
  Hvor mange år er et rubinbryllup?
  Ønsker dig en god søndag aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Ja, det var en rigtig dejlig dag. Det gjorde fødselsdagsbarnet sit til :-)! Det var meget lækker mad. Jeg har fundet omtalte kok på nettet, hvor han deler ud af sine opskrifter.
   Rubinbryllup! Jeg tør næsten ikke sige det, men det er 40 år! Hvor i alverden er de år blevet af?
   Også god aften til dig!

   Slet
 2. Tillykke med de 40 år ... det er da en sjat :-)
  Jeg kunne huske navnet fra da mine forældre rundede denne dag.
  Skønt med sådan et lille livstykke - og jeg tror det er herligt nemt for hende at være i sit es, når opmærksomheden hele tiden er samlet omkring hende - det er dog ekstra flot, at hun ikke lige pludselig kammer over :-)
  Tillykke med hende også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ellen. Jeg fatter ikke, hvor de 40 år er blevt af. Man kan godt blive lidt skræmt over det høje tal :-)!
   Med hensyn til fødselsdagsbarnet, så var hun lutter smil og højt humør hele dagen,og de fleste andre dage også, men hun har meget svært ved at falde til ro, når hun skal sove. Overgearet, naturligvis!
   God tirsdag!

   Slet
 3. Tillykke med både Rubinbryllup og barnebarn. Dejlige fødselsdagsbilleder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde faktisk Kenzo med til fødselsdag. Han var lige rundt og hilse på alle, og så faldt han fuldstændig til ro. Han er så nem at have med, og børnebørnene elsker ham. Han er selvfølgelig også ved at være en gammel hund. Fødselsdagsbarnet rendte rundt det meste af dagen med arm- og benbeskyttere, som vi havde givet hende sammen med et Hello Kitty løbehjul!
   Mange tak for kommentaren, Anette, og god tirsdag.

   Slet
 4. Tillykke med barnebarnet. Spørgsmål og svar er altid logiske fra et barn. Det kan vi voksne jo også godt se, når først det leveres fra børnehøjde.
  Tillykke med rubinbrylluppet. 40 år er pænt mange år, det runder vi i næste måned, vi har dog ikke været gift i dem alle :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, børn er herligt ligefremme, og de vil gerne vide besked. Det er ganske udmærket.
   Ja, 40 år er mange år, helt utroligt mange, faktisk. Tillykke med jeres 40 års dag i næste måned og mange tak, Pia. God onsdag!

   Slet
 5. Tillykke med både barnebarnets fødselsdag og jeres rubinbryllup! Jeg kan forstå, at fødselsdagen i Kbh. var en dejlig dag - rubinbrylluppet har jeg endnu til gode at læse om :-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Randi. Det var en skøn dag i København. Jeg tror, at alle nød det. Nogle kom fra Jylland, nogle fra Nordvestsjælland og Troldemor fra Frederiksberg.
   Nu er det muligt at læse om Rubinbrylluppet :-)!
   God torsdag!

   Slet