Her er jeg med

mandag den 6. maj 2013

SommerweekendJeg synes, at vi er gået direkte fra vinter til sommer. Pludselig er det hele grønt, og pludselig kan man sidde ude og spise frokost og gå i haven i T-shirt og korte bukser. Skøøøønt!
I det dejlige sommervejr var jeg et smut i Den Nye By. Dels ville jeg gerne være med til bedsteforældredag i børnehaven, og dels ville jeg gerne passe børn om aftenen.
Om lørdagen blev jeg hentet af Husbonden, som jo skulle passe sit arbejde de øvrige dage.
Det var dejligt at se, hvor langt Reptilfamilien var kommet i deres bestræbelser på at gøre huset fuldt ud funktionsdygtigt og haven fin.

En opgraderet terrasse med nye havemøbler, granitskærver og masser af forårsblomster.

Varanen på vej op i legehuset
Hej, Øgle!
Om fredagen havde Øglen både sin farmor og mormor med til bedsteforældredag. Et fantastisk vejr var det jo, og det gav muligheder for at lege, gemme sig, klatre, gynge, spise pølser, drikke saftevand og spise kage samt plante de blomster eller andre planter, hver især havde haft med hjemmefra. Alle potter og plantekasser blev taget i brug.

Øglen ved de blomster, vi havde med
Der var god tid til at lege alene, men også tid til at foretage sig noget sammen med kammeraterne og bedsteforældrene: spise pølser, ristet over bål, plante blomster, synge, lege og snakke.


Sammen og alene
Frokost!

Jeg tror, jeg stopper med billeder fra børnehaven her, selv om jeg har mange flere.
Det var dejligt at være med og opleve børnehaven
Skønne børnebørn! Varanen var ikke i sin vuggestue. Han måtte blive hjemme, da han var dårlig.

Husbonden fejrede "Skovens Dag" herhjemme med at fjerne en masse dødt træ i vores underskov, tabe sine briller under et kæmpe bundt grene, som han havde trampet godt og grundigt på, og så først opdage det senere, da han kom ind! Desuden fandt han et stykke fra et dådyrs opsats med lidt pels på.
Om han også fejrede "International Gå nøgen i haven" - dag, har jeg ikke hørt noget om.

Fra en af Husbondens obligatoriske ture til vandet med hunden

12 kommentarer:

 1. Sikke nogle dejlige billeder og det lyder vel nok hyggeligt med en bedsteforældredag i børnehaven, hvor I havde planter med hjemmefra. Og rart at Reptilfamilien er kommet langt med at gøre huset fuldt ud funktionsdygtigt og haven fin.
  Ja, lige med ét er det blevet sommer, og hvor har vi længtes efter varmen.
  Ha' en rigtig god aften, Nonna.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Det var en meget hyggelig dag, og vi bedsteforældre nød det hele. Det er jo noget nemmere at forestille sig barnebarnets hverdag, når man har set stedet.
   Ja, alle har savnet varmen, og hvor er det skønt at mærke den efter så mange måneder! God tirsdag!

   Slet
 2. Bedsteforældredag i børnehaven er herligt. Man kan se på billederne, at det var en hyggelig dag. Solskin gør ikke ligefrem sådan en dag dårligere :-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en skøn dag. Jeg tror, at alle hyggede sig. Det var bestemt ikke blevet det samme, hvis solen ikke havde skinnet. Det har du ret i. Den gav hele arrangementet et løft.
   Mange tak, Randi, og rigtig god tirsdag!

   Slet
 3. Den sol har det med at gøre en stor forskel, og foråret har det med at springe sig selv over, når det starter så sent.
  Det er eventyrlig dejligt at se, hvordan det hele eksploderer nu.
  Skønt med en bedsteforældredag - det har jeg i sagens natur ikke rigtig prøvet :-)

  SvarSlet
 4. Det er helt utroligt, hvordan alting grønnes nu, men efter et halvt års vinter, ca., er det ikke så sært, at både naturen og vi springer ud :-)!Nu skal vi så bare lige have et halvt års sommer.
  Bedsteforældredag er en rigtig god idé.
  Dine børnebørn bor jo ikke lige om hjørnet, så det kan være svært at deltage, hvis der overhovedet findes sådan noget som bedsteforældredag i GB?
  Mange tak, Ellen, og god tirsdag!

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder - og hvor skønt at være med til bedsteforældredag.

  Ja vejret er noget omskifteligt - det er svært at finde det rette overtøj. Koldt om morgenen men 18 gr. om eftermiddagen :D God Kr. Himmelfartsdag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig rigtig dejligt at være med til bedsteforældredag, og i det hele taget være på besøg hos den unge familie.
   Ja, det kan være svært at vide, hvor varm eller kold dagen bliver. Men nu er det endelig blevet forår eller måske forsommer?
   Mange tak, Anette, og i lige måde!

   Slet
 6. Det er dejligt at få sat billeder på børnebørnenes hverdag.
  Skovens dag kender jeg, men har aldrig hørt om den nøgnes havedag. I går hørte jeg så i radioen, at det var 'Sokkeløs Dag'
  Klarede brillerne den behandling, så har han vist været utrolig heldig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, at hvis vi skal følge med i alle de forskellige "dage" og deres forskellige formål, så kan vi hurtigt få nok at bestille :-)! "Sokkeløs dag" har jeg dog ikke hørt om!
   Ja, det er så skønt at kunne følge med , omend for det meste på afstand, i den lille families hverdag!
   Brillerne havde fået bøjet den ene stang og fået mærker på glasset, så de er sendt til fabrikken!
   God Kr. Himmelfartsdag, og mange tak, Pia!

   Slet