Her er jeg med

onsdag den 10. april 2013

Forårstegn

De sidste dages sol har sat gang i diverse projekter på matriklen.
Fruen i huset begyndte at fable om ramsløg. Vi har nogle i haven (tror jeg?), men de er ikke dukket op endnu, så var vel mere nærliggende end at drage af sted til et område, hvor vi ved de findes. Spørgsmålet var så, om de var kommet op der? Det var de!

Ramsløg i skoven
Husbonden samlede et par håndfulde på sin hundeluftningstur og tog med hjem.

De rensede og sorterede ramsløgsblade samt en enkelt vigtig ingrediens mere

Jeg brugte følgende opskrift, stærkt inspireret af "gastromad":

Ramsløgspesto:

Ingredienser:

Et par håndfulde spæde ramsløgsblade.
1 – 2 dl. rapsolie eller olivenolie. (Vær obs på, at olivenolie kan være gennemtrængende i smagen).
1½ dl. revet parmesanost. (Kan udelades). Man kan også tilsætte 2/3 romano ost, udover parmesanosten.
1 – 1½ dl. Pinjekerner, solsikkekerner, valnødder eller hasselnødder.
Lidt citronsaft.
Salt.

Skyl ramsløgene grundigt. Sørg for at skolde beholderne til pestoen og derefter skylle dem i atamon eller noget. Jeg bruger cognac. Blend det hele og smag til med citron og salt. Kom evt. lidt mere olie i afhængig af den ønskede konsistens. Når pestoen er kommet i beholderen, hældes ca. 1 cm olie over. Dette gør, at den holder sig længere. Pestoen kan fryses.

Pestoen kan bruges både som tilbehør til brød, eller vendes i pasta, kartofler, salat, eller hvad man nu ellers har lyst til.
Den færdige pesto, som smager stærkt, men godt!
Af andre projekter kan nævnes, at vores lille-bitte  minidrivhus nu er sat på plads, boltet fast til væggen og med fliser i bunden, klar til at modtage så mange planter, som muligt. Squashfrø er sat til spiring, ellers er planen, at jeg køber tomat- og agurkeplanter. Om der så er plads til mere, må tiden vise. Egentlig kunne jeg godt tænke mig at udnytte højden, men hvordan? Den trange plads forhindrer hylder og den slags. Måske kan jeg også få plads til en vinstok?
Altså, 1,5 kvm drivhus er ikke nok til mine drømme!

Drivhuset vender, når det står på sin plads, mod sydvest.

Som det sidste projekt den dag fik Husbonden savet og kløvet en del træ.

Velfortjent pause!
Vi har en del fugle i området, men jeg synes, at det er vældig svært at fange dem på et foto. Det må absolut være kameraets skyld?

Denne solsort, udført af en kunstner fra Skælskør, blev dog siddende.
Næste projekt bliver at få alle havemøblerne ud fra deres gemmer. Vi regner med, at der snart kommer flere dage, hvor det er muligt at sidde ude uden at få forfrysninger.

10 kommentarer:

 1. Hvor har i været flittige - det er utroligt som man får virkelyst og energi, når forårssolen for alvor skinner!
  Jeg pudsede vinduer i sidste uge, og det er jeg rigtig glad for nu, hvor solen rigtig har fået magt, for hvor er den dog afslørende :-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Fuldstændig rigtigt. Solen giver en masse energi, og hvor har vi /jeg trængt til det!
   Jeg har også et par gange tænkt, at nu må vinduerne vist have en omgang. Jeg kan nøjes med at pudse dem indvendigt, da der med jævne mellemrum kommer en vinduespudsertil det udvendige. Problemet her er bare, at 2 dage efter ser de lige sådan ud igen: blæst, havgus osv sætter sine spor.
   M;ange tak, Randi, og god onsdag aften.

   Slet
 2. I har da haft travlt. Pænt stor portion ramsløg så tidligt - og pestoen ser lækker ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pestoen er rigtig lækker og forsvinder som dug for solen. I mangel på ramsløg lavede jeg i dag en persillepesto, som også smager godt. Den er blidere i smagen og er lavet efter samme opskrift!
   Ja, weekenden fik hurtigt ben at gå på. Mange tak, og god onsdag aften.

   Slet
 3. Ramsløgpesto er bare SÅ godt! Vi må ud i weekenden og finde ramsløg.
  Du må ønske dig et større drivhus, Nonna - jeg kan godt se, at det der er alt for lille til alle dine drømme.
  Er der ikke noget med, at meloner godt kan kravle godt op og udnytte højden? De skal bare bindes op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, drivhuset er på forhånd alt for lille, men det er naturligvis bedre end ingenting.
   Meloner lyder også rigtig godt. Tak for tippet. Nu må vi se, hvor meget plads der er tilbage, når plantesækkene er kommet ind.
   Mange tak, Ellen, og god onsdag aften.

   Slet
 4. Det er så dejligt, at vi nu kan nyde haven og lægge planer - sikke en god idé med dit minidrivhus! Sådan et kunne jeg også tænke mig. Sidste forår lavede husbond her ramløgspsto, og jeg må ud og kigge efter ramsløg i skoven. God torsdag til dig, Nonna!

  SvarSlet
 5. God tur efter ramsløgene! De er utroligt anvendelige til mange ting.
  Drivhuset kunne dårligt være mindre. Hvis planterne trives i det, må jeg se, om jeg kan blive opgraderet i forhold til drivhus :-)!
  Også god torsdag til dig, Madame, og tak!

  SvarSlet
 6. Ramsløgpesto skal man bare have på lager :-) Jeg har også lavet ruculapesto sidste år, fordi jeg var ved at drukne i rucola i drivhuset.
  Du kan da have slangeagurker. Squashen skal vel ud under åben himmel, for en plante vil da fylde hele drivhuset og kvæle resten derinde. melon fylder også rigtigt meget som squash, og mine blev der ikke noget ud af. Det bliver spændende at se hvad du får sået og plantet derinde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ramsløgspesto er nemlig rigtig godt. Jeg skal have lavet en ny portion. Jeg forsøgte mig også med en persillepesto, og den var også ganske udmærket. Squashen bliver desværre nødt til også at være i mit 1,5 kvm drivhus, da alle spirer og små frugter/grøntsager bliver ædt af diverse rådyr, dræbersnegle osv., hvis de ikke er i hus.
   Mange tak, Pia, og god onsdag!

   Slet