Her er jeg med

mandag den 3. december 2012

Bage-knasedag.

En skøn weekend er just overstået. Den blev tilbragt på Bryggen, hvor vores søn og hans familie bor. I vores familie har vi i mange år haft en tradition, gående ud på, at store og små mødes en weekend/en dag inden jul til bage-knase-hyggedag.
Det plejer at foregå hos os, men i år foregik det i København. Der er simpelthen ikke weekender nok i december! For samtidig med den årlige tradition skulle ældstebarnebarnets 6 års fødselsdag fejres, så vi nåede det hele på den halve tid.
Vi ankom til Bryggen lørdag formiddag, og efter en kop hurtig kaffe gik vi en tur. Det var rasende koldt. Vi gik ned til Bryggens vinterbad, hvor 2 bassiner er åbne for vinterbadning. Der var masser af mennesker, som stod i kø, enten til æbleskiver og gløgg eller til årskort til badet.


På billedet er der ikke så mange i vandet, men der var en del, der hoppede i, mens vi stod i vores vintertøj og frøs. Nogle svømmede rundt med nissehuer, andre i hel julemandsdragt, og atter andre i bikinier. Nogle benyttede sig af den mobile sauna, som var stillet op i dagens anledning. Bagefter gjorde det godt med gløgg og æbleskiver. Det gjorde det også, selv om man ikke havde været i vandet!


Vel hjemme og efter en god frokost gik bage-knasedagen i gang. Der blev produceret konfekt, pebernødder og Lucia-brød.


Starten går!
Læg mærke til det fine kalenderlys. Vores kreative svigerdatter har købt et hvidt lys og sat tallene på i farvet bivoks. Fantastisk dekorativt!


Der er gang i konfektværkstedet, samtidig med der bliver bagt i køkkenet, og de små har produceret slanger og fantasidyr af dekorationsler!
Det færdige resultat ses her.


De bittesmå konfektkugler i baggrunden er produceret af vores sirlige barnebarn: marcipankugler med chokoladeovertræk og hhv. kandiseret viol og en sølvkugle på toppen!
I køkkenet blev Luciabrødene også færdige.


Flere påstod, at de var alt for store. Det synes jeg så ikke. Så kan man jo nøjes med at tage én!!

Reptilfamilien plejer også at være med, men de havde desværre andre arrangementer i weekenden. De kom heldigvis forbi et par timer. Det var dejligt at se dem.

Så var det tid til lækker middag, og efter en dejlig dag og lidt TV-kiggeri gik de små og de ældre til ro.
De unge skulle gøre klar til en fødselsdagsmorgen, pakke gaver ind osv.
Endelig blev det søndag morgen for fødselsdagsbarnet. Hun havde ligget vågen længe og ventet på, at det skulle blive morgen nok til at stå op. Hun havde ønsket sig så meget, at det ville sne på hendes fødselsdag, og tænk, så lå der jo et tykt lag over det hele som en gave fra himlen, og der kom mere i løbet af dagen.


Utroligt, at vi nu har et barnebarn på 6 år! Her er hun i fuld sving med at pakke gaver op. Gaven fra forældrene var et fantastisk dukke hus med de skønneste dukker og møbler i "victoriansk" stil.

 


 
Mon ikke hun blev glad!
Af andre gaver fik hun Lego Friends, et smykkeskrin, Kim Fupz Åkessons samlede værker, aktivitetsbog, Monster High Barbie osv.
Ind imellem nåede familien også ud på en kælketur i vinterens første sne.
Der var meget, der skulle nås om formiddagen, da der var frokost kl.13.00, hvor familien fra Jylland også ville komme samt (tr)oldemor!
Igen lækker mad og hygge.
Inden vi var nødt til at køre hjem for at hente hunden i pensionen til rette tid, var der lige kaffe, lagkage, kagemand og fødselsdagssang!

En dejlig weekend var forbi. Vores tradition beviste endnu engang sit værd, uanset rammerne.

I morges her i huset.

10 kommentarer:

 1. Sikke en masse dejlige oplevelser du har haft i weekenden! Tillykke med jeres lille barnebarn - hvor var det sjovt, at hun fik ønsket om sneen opfyldt. En bage-knase-hyggedag er vel nok en god tradition! Og så gøs jeg helt ved tanken om vinterbaderne og det iskolde vand ... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Det har været ene dejlige oplevelser og skønt at se tilbage på en rigtig god weekend.
   Vi synes også, at bage-knasedag er en god tradition. Vi begyndte, da vore egne børn var små, og så holdt vi den sammen med min søster og hendes familie.
   Vinterbaderne så også ud til at fryse bravt! Måske var de først i saunaen og så i vandet på finsk maner for at få sig noget sisu:-)! En kop gløgg ude i vandet var sikkert ikke nok til at holde dem varme.

   Slet
 2. Hold da op, hvor har I nået mange hyggelige ting på bare en enkelt weekend! Det lyder helt vildt hyggeligt alt det, I har foretaget jer.
  Det er godt at have nogle traditioner, det samler familien og er med til at skabe en historie på lidt længere sigt.
  Tillykke med ældstebarnebarnets fødselsdag :-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi synes også, at vi har nået meget, men det hele gik faktisk stille og roligt for sig. Ingen jag her. Og det var mega-hyggeligt :-)!
   Vi glæder os også over denne tradition og prøver så vidt muligt at holde den hvert år.
   Mange tak, Randi.

   Slet
 3. Der er meget at nå i december, og når der så er fødselsdage oveni, så kan det være svært at nå det hele. Så var det godt I kunne rykke bage-/knasedagen til nye rammer. Måske en ny tradition? Smart kalenderlys. Hvor går man hen og køber farvet bivoks??

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har i hvert fald nu bevist, at det kan lade sig gøre at skifte rammerne ud for bage-knasedagen. Det fungerede super. Det kunne sagtens gå hen og blive en ny tradition."Gammel vin på nye flasker." Jeg ved ikke, hvor man køber bivoks. Panduro-hobby? Hun brugte noget, hun havde liggende. Mange tak, Fruen i Midten.

   Slet
 4. Uff... udendørs badning er ikke noget for mig, slet ikke på denne tid af året.
  Resten af weekenden lyder hyggelig og godt fyldt ud. Traditioner er gode at have, men ind imellem er det af en eller anden grund nødvendigt at ændre lidt på dem, eller aflive nogle og skabe andre.
  Tillykke med barnebarnet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Pia! Med hensyn til vinterbadning kan jeg også dy mig :-)! Ja, det var en oplevelsesrig weekend, og du har ganske ret. Nogle gange må man ændre på traditionerne. Det synes jeg egentlig også, at man skal gøre, men ikke så meget så man ikke kan kende dem igen!

   Slet
 5. Jeg lærer aldrig at forstå vinterbadere :-)
  Men jeres dag/weekend var der ikke noget galt med - tværtimod, hvor har I hygget med jeres gode traditioner.
  Dukkehuset er rigtig flot, og hun har jo lige alderen til det - min Anna fik sit i januar i år til sin 6-års fødselsdag.
  Tænk ... der var engang, vi syntes, vores børn ikke kunne blive store hurtigt nok. Nu synes vi, at børnebørnene blive alt for hurtigt store ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har prøvet at hoppe i vandet i Finland på et tidspunkt, da der kun var et par grader. Først i sauna, og så ud i det kolde vand! Men det har jeg ikke lyst til at gentage.
   Der er mange timers leg i det dukkehus, og man kan jo bygge videre i det uendelige. Ja, du har ret. Tiden går alt for hurtigt nu. Mange tak og god onsdag, Ellen!

   Slet