Her er jeg med

fredag den 10. august 2012

Førskolebarn

I skrivende stund har vi besøg af vores ældste barnebarn (5 år).  Hun har været her fra i går, så det er en miniferie, vi taler om. Hun skal nemlig hjem i morgen tidlig. Det er rigtig hyggeligt at have hende her. Hun er nem at have på ferie, og vi kan foretage os ting med hende, som naturligvis ikke kan lade sig gøre med de andre, fordi de er så meget yngre.
Hun kom ikke alene. Hun er lige blevet den lykkelige indehaver af den sødeste kanin, man kan tænke sig. Den er kridhvid og af racen Løvehoved. Racen stammer oprindelig fra Belgien og er en dværgkanin. Den kaldes Løvehoved på grund af dens manke. Kaninen her hedder Esmeralda.


Hun er god til at tage sig af den. Den står på værelset i sit bur, og ind imellem løber hun op og nusser den. Den har været på besøg i legehuset og et smut på græsplænen, men jeg tror egentlig, at den blev lidt frustreret over alle disse sceneskift.
Vi har læst historier, klippet påklædningsdukker og set DVD og Ramasjang.
Men vi var også på kunstudstilling. I øjeblikket udstiller Esben Hanefelt Kristensen i Kunstforeningens skønne lokaler, den gamle bispegård, hvor biskoppen boede, når han var i Kalundborg, i 1400-tallet.
Det er helt fantastiske billeder, EHK laver. Et eventyrligt univers, han fremtryller. Man kan blive ved med at opdage nye figurer og sammenhænge. Også det yngste medlem i vores lille trio var fascineret. Hun måtte have en plakat med hjem.
Esben Hanefelt Kristensen er lige blevet bedt om at lave 300 illustrationer til H.C.Andersens eventyr. Gad vidst, hvor lang tid det tager at lave et enkelt billede?

"Flyvende fuglepynt ved blussende træ"

"Hvem kigger på hvem, uglerne, du eller dem?"
Efter at have studeret de skønne billeder, skulle vi ned og købe skoletaske. På mandag begynder hun nemlig i 0. klasse. Det er stort! Vi gik efter en Jeva-taske, men udvalget var ikke så stort. Vi var sent ude, kan man sige, men vi fandt heldigvis én, hun kunne lide, og som havde integreret gymnastiktaske og madpakke samt drikkedunk. Vel hjemme skulle de ting, hun i forvejen havde fået, puttes i tasken, og alle lommer undersøges.

Skolepige
Der var bl.a. en regnebog, som hun kastede sig over. Den fangede hende med det samme, og hun lavede flere sider. Man må sige, at nutidens bøger ser noget anderledes ud, end da jeg startede i skolen! Med plads til guldstjerne på hver side, når man har lavet den korrekt. Guldstjerner, superstjerner og guldmedaljer følger naturligvis med!

Koncentration
Sidste programpunkt ud af huset var en tur på Naturskolen. Vi så høns, en hane og kaniner og fik købt en is.

I bur
Esmeralda er dog den sødeste. Det blev vi hurtigt enige om.
Så var det meste af den dag gået, og nye udfordringer venter. Jeg er ikke i tvivl om, at hun nok skal klare dem.

4 kommentarer:

 1. Sikke nogle begivenhedsrige dage I har haft samman.Fine billeder I har kigget på - det er den slags, man kan kigge på i evigheder og stadig finde nye detaljer. Sådan nogle billeder er så skønne.

  Det må have været dejligt at være ude at købe skoletaske sammen, jeg kan stadig huske, hvor skelsættende og vigtigt det var for mine egne børn, da de skulle have deres første skoletaske.

  Randi

  SvarSlet
 2. Det har været et par dejlige dage. Og ja, Esben Hanefelt Kristensens billeder bliver man ikke sådan lige færdig med.
  Det er bestemt vigtigt med en fin skoletaske. Vi havde modsat os , at den uden på skulle bære præg af Hello Kitty, Barbie og My little pony! Der satte vi grænsen :-)!Blomster er ok.

  SvarSlet
 3. Så dejligt at læse hvad du fortæller! Lykken er en lille kanin - det har min Bella også.
  Ja, Esben Hanefelt Kristensens billeder er helt vidunderlige! Hvis jeg boede lidt nærmere, ville jeg straks køre hen og se udstillingen. God søndag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg sidder med bogen "Den lille havfrue" i hænderne. Den er illustreret af EHK, og det er helt fantastisk, hvad han formår at få med af detaljer, samtidig med at hvert billede gengiver sin helt egen stemning.

   Kaniner er et hit!

   Slet