Her er jeg med

mandag den 6. august 2012

Den gamle mand og haven

Den gamle mand er Husbonden. Han havde fødselsdag i går, og da vejret var fint, ville han i haven. Jeg syntes, at han skulle holde fri og foreslog en køretur til spidsen af halvøen, vi bor på.
Vi ville køre ud til fyret og drikke kaffe på den nyoprettede café, som er blevet en stor succes.
Som sagt så gjort. Der var mange mennesker derude, men der er plads nok.
Vi nåede at drikke kaffe, men ikke at komme op i fyret. Det kan vi jo så gøre en anden gang. Der er ikke så langt derud.
Vi fulgte stien fra parkeringspladsen og ud på spidsen.Er vi på rette vej?


Det lader til det. Undervejs mod Fyret og den tilhørende café så vi bl.a. skønt duftende kaprifolier, fine lyserøde blomster (jeg ved desværre ikke, hvad de hedder) og høje, udgåede træer.

(Her skulle der så have været et par billeder, men når IT ikke er min spidskompetence, så vil billederne ikke det, jeg vil. Problemet er, at de vender forkert på bloggen. Jeg har redigeret, gemt, lagt i ny mappe og prøvet ny browser. Intet hjælper. Anyone?)

Vel ankommet til Fyret konstaterede vi, at stedet lukkede en time tidligere end annonceret. Vi nåede vores kaffe, men selve fyret må vi bestige en anden gang. Under tagskægget på bygningerne havde adskillige svaler bygget rede. Svalekoloni? Forældrene havde travlt med at finde føde til de små, der stak hovederne ud af rederne med åbent næb. Hyggeligt! Måske lige bortset fra, at pladsen neden under rederne bar kraftigt præg af deres tilstedeværelse.

Udsigten er fantastisk fra spidsen af Røsnæs, ligesom hele landskabet derude og på vej dertil er helt unikt.


Vejret var virkelig med os. Et stille hav, en næsten skyfri himmel og sol. Hvad kan man ønske sig mere?Et par fiskere nyder også sammen med mange gæster naturen og regner sikkert med at fravriste havet et par fisk eller 3.
Vi håber også på senere på året at få kulinarisk udbytte af området i form af havtorn. Vi inspicerede dem og konstaterede, at vi sikkert skal ind i september, før de får deres flotte, orangerøde farve og er plukkemodne.

Vel hjemme gik Husbonden i haven og stablede træ!4 kommentarer:

 1. Det lyder som de dejligste naturoplevelser på jeres udflugt med bl.a. duftende kaprifolier. Tillykke med din mand!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det. Når vejret er, som det var i går, er det et helt fantastisk sted at besøge. Stedet har sin helt egen historie med bl.a. Valdemar Sejrs søn, der under en jagt blev skudt i en skov. Der ses også rester af forsvarsstillinger fra 2. verdenskrig. B and B, spiserestaurant, vingård, naturskole osv. kan man finde der. Men ofte får man ikke set det, der er lige i nærheden. Det kan man jo altid gøre ;-)!

   Slet
 2. Tillykke med husbondens fødselsdag. Det lyder til, at I har haft en dejlig dag med tid til både udflugt og praktiske gøremål. De smukke billeder kunne sagtens friste til en udflugt til Røsnæs - bare tiden kunne række til alle de ting, man gerne vil :-)

  Randi

  SvarSlet
 3. Tak for det. Ja, du har ganske ret. Det var en dejlig sommerdag med god tid. Røsnæs er bestemt en køretur værd, men tid nok? Det får man nok aldrig.

  SvarSlet