Her er jeg med

fredag den 4. juni 2010

En skøn blomst.

For snart mange år siden købte jeg en træpæon efter en tur til Kina. For første gang i dens levetid har den fået en blomst. En stor flot en med en svag liflig duft af sol og sommer. Med en hilsen til den kejserlige have i Shanghai, hvor vi også så det største og ældste gingko biloba træ (tempeltræ), jeg nogensinde har set. Det vokser som bekendt uhyre langsomt, og mit har overlevet 5 vintre og somre og er vokset en lille bitte smule.

Det er lige på nippet til at springe ud. Det står i en krukke og ser lidt pistent ud, men det ændrer sig snart.

Det er meget spændende med mange forskelligartede planter. Således står der en gammel vinstok og en krukke med mountain grass fra Frankrig sammen med mere almindelige danske planter.

Desuden har jeg haft held til at sætte mit lille bonsaitræ ud om sommeren. Det klarer sig fint, så jeg overvejer, om jeg skal finde et permanent udested til det.

Oliven, citrus, nerier og krydderurter er her krukkeplanter. Vores jord er det rene sand og grus, så foreløbig har de planter det bedst på terrassen.

Længe leve mangfoldigheden!

2 kommentarer:

 1. Er Gingko Biloba det samme som tempeltræ? Der kan man bare se - jeg bliver lidt klogere hver dag...

  Tempeltræ minder mig i øvrigt om dengang, jeg havde forvildet mig på te-salon med dig og kunstklubben(?) på Nørrebro, og en meget alvorlig dame spurgte den purunge servitrice om, hvad tempelteen var lavet af. Damen syntes IKKE, det var sjovt, da pigen svarede (med et glimt i øjet) "Revne templer". Det syntes jeg til gengæld var ret skægt... :-)

  SvarSlet
 2. iBaby: Ja, tempeltræ og Gingko Biloba er det samme. Du var iøvrigt med ude at købe det.
  Historien fra the Tea-Room er sjov. Den har jeg ikke hørt før.
  Var det ikke den 2.12.06? Hold da op, som tiden iler!
  Der skete meget den dag :-))

  SvarSlet