Her er jeg med

mandag den 20. maj 2013

Pinse med benspænd og farver

De planer, vi havde i pinsen, blev alle opgivet. En lungebtændelse kom i vejen. Husbonden har også fået sin del af hosten og matheden.
Kort og godt, så var vi på matriklen og i den nærmeste omegn hele pinsen. Men derfor kan man jo godt nyde fridagene, heldigvis.

Vi nød alle de udsprungne gevækster og smukke syn undervejs på en gåtur i området.

Grønt med grønt på
Tæt ved skoven er der raps?-marker, som jo er et fantastisk skue, når blomstringen er på sit højeste.

Også en skøn farve
Nu med hund
Igennem de gule marker går der en grusvej, som det ville være oplagt at følge med hunden, men den stritter imod., for øverst oppe på marken flere hundrede meter væk, står 3 vindmøller, hvis lyde hunden er meget overfølsom overfor. Vi går måske 5 m op ad vejen, så sætter den sig. Vi må vende om. Det gør ikke noget, da der er andre veje at gå.

Kenzo mødte en legekammerat
Videre på vores gåtur så vi dette smukke syn.

Det er taget på lang afstand, så klik billedet større!
Hjemme på matriklen blomstrer vores japanske kirsebærtræ. Det er en fryd for øjet hvert år.

Rosa skønhed
Jeg kan lide de allerfleste farver. Det er svært at sige, hvilken yndlingsfarve jeg har og hvilken hadefarve. Jeg tror, det skifter alt efter årstid og sindstilstand. Farver påvirker humøret og afspejler vores personlighed. Egentlig kunne det være spændende at dykke ned i forskellige farveteorier, læse om betydning og symbolik, men det står nu alligevel ikke øverst på min liste!

Senetti. Valgt på grund af farven. Staude?
De blå nuancer er kølige og beroligende og viser tegn på kreativitet og intelligens. Desuden er de tegn på pålidelighed og ansvarlighed. De undgår helst konfrontation og gør ikke noget nummer ud af sig selv, siger en teori.
Jeg tror, at de blå nuancer er mine yndlingsfarver! (lige nu.....)12 kommentarer:

 1. Åh sikke noget, at du har haft lungebetændelse - jeg håber det går bedre nu. Dine billeder er helt vidunderlige, og rapsmarkerne og de japanske kirsebær er så utroligt smukke lige nu.
  Rigtig god bedring og god 2. pinsedag.

  SvarSlet
 2. Mange tak, Madame. Lungebetændelsen er heldigvis på retur. Ja, de gule marker og de japanske kirsebærtræer er meget smukke. Det er heldigt at have begge dele stort set lige uden for døren! Også rigtig god 2. pinsedag til dig!

  SvarSlet
 3. God bedring til dig. Øv hvor træls med sådan en omgang lungebetændelse. Det ser ud til at din Kenzo nød turen - det er altså skønt at møde en legekammerat :) Sikke dog et smukt kirsebærtræ. Rigtig god 2. pinsedag :)

  SvarSlet
 4. Ja, det er meget træls, for det spænder jo ben for mange ting. Kenzo nyder altid at komme ud på tur, og når man ser ham i og ved vandet, skulle man ikke tro, at han er 9 år.
  Kirsebærtræet er rigtig smukt. Mange tak, Anette, og god anden pinsedagsaften!

  SvarSlet
 5. Øv altså. Lungebetændelse tærer meget på en, når man ikke længere er en vårhare.
  Håber du snart er helt frisk igen.
  Gad vide hvilken symbolik der ligger i, at rød er min yndlingsfarve, men at blåt klæder mig bedst? ;-)

  SvarSlet
 6. Det er rigtig træls med sygdom. Heldigvis går det meget bedre.Mange tak for gode ønsker.
  Lidt husmandsfilosofi ang. farver :-): Rødt symboliserer dit indre (?). Det står jo som bekendt for spænding, energi, lidenskab, styrke, varme etc. og blåt er dit ydre, fordi det klæder dig, og fordi det signalerer ro, harmoni, stabilitet, selvsikkerhed, orden etc. ??? :)))! Lidt lommepsykologi, som garanteret er helt ude i hampen. Jeg kender dig jo kun fra bloggen.
  God ferie i det engelske!

  SvarSlet
 7. Stakkels dig :-( Man bliver så træt af lungebetændelse. Håber, den er på retur nu? I mit staudebed elsker jeg farver. Jo flere jo bedre. Måske er jeg et meget altfavnende mennesker eller måske bare virkelig fucked up i mit hoved ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis er lungebetændelsen kraftigt på retur. Jeg holder også af de allerfleste farver og har også blomster i mange forskellige nuancer i den smule kultiverede have, vi har. Resten er ren natur :-))!
   Der er ikke noget fucked up ved at elske mangfoldigheden :-D! God onsdag!

   Slet
 8. Vindmøller larmer også ulideligt i mine ører. Jeg ville blive vanvittig, hvis de stod i nærheden af os. Selv strømmen i en tændt stikkontakt kan jeg høre, ligesom den tændte lampe støjer.
  Lidt ved du da om farver :-) blå symboliserer bl.a. havet og himlen og giver ro men også ubalance. Jeg holder af de fleste farver, når de holdes hver for sig når det gælder mit tøj. I haven må de gerne blandes :-)
  Håber du er kommet til hægterne igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldigvis står vindmøllerne ikke så tæt på os, at de kan høres fra matriklen. Jeg ville også blive vanvittig, hvis de stod, så man kan høre dem. Stikkontakter og lamper udsender ikke støj, som jeg kan høre.
   Blå er en skøn farve, ligesom mange andre. Jeg har det nok ligesom dig, hvad angår farver, tøj og haven! Mange tak og god onsdag!

   Slet
 9. Dejlige billeder af dansk sommer. Håber I er kommet jer ovenpå sådan en omgang - det kan tage lang tid.
  Jeg elsker farver, men sommetider kan man godt blive træt af en bestemt farve. Dog aldrig blå eller de farver der er i familie med blå. De er "mine" til evig tid :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, fru Olsen. Ja, det tog ca. 14 dage at blive lungebetændelsen kvit, og sikkert kun fordi jeg fik penicillin.
   Jeg synes, at du bruger "dine" blå farver på en fantastisk inspirerende måde, fx i malerierne. Hvis jeg blev tvunget til at vælge farveskala, så ville jeg også vælge den blå familie.
   God mandag!

   Slet