Her er jeg med

fredag den 1. marts 2013

Fødselsdage og spa

Jeg er temmelig meget bag efter, hvad blogindlæg angår.
Men nu er oversættelsen færdig, skippet afsted, bogen til læsekredsen og spanskopgaver ligger og venter, men det er jo altsammen hyggeligt. Og i dag skinner solen, så mon ikke det er på sin plads at finde en krog med læ og nyde en kop kaffe og få læst et par sider?
Siden sidst har vi været på Skodsborg kurhotel og Spa (tidligere Skodsborg sanatorium). Et fantastisk sted. Grundlagt 1898 af Carl Ottosen.Det ligger lige ned til vandet, meget smukt. Desværre var vejret så grumset i weekenden, at udsigten ikke lod sig fotografere. En gåtur havde jeg på ingen måde lyst til i det råkolde klima, men så var det jo godt, at man kunne iagttage nogle detaljer og nyde dem.


Anledningen var en 60 års fødselsdag, som blev holdt i Spejlsalen på stedet. Det var en dejlig, dejlig fest med alt, hvad der hører sig til: Italiensk inspireret buffet, dejlige vine, skønne gæster, gaver,
kaffe og tiramisu, og ikke at forglemme en strålende værtinde. Samt et godt Bossanovaorkester, så der kunne komme gang i kludene.

Detalje fra Spejlsalen
Selve restauranten, Frederik og Louise, ligger på 3. sal med den skønneste udsigt, kan man fornemme. Der indtog vi morgenmaden, som var en meget stor buffet med alt, hvad hjertet kunne begære.
Restauranten er opkaldt efter kongen Frederik d. 8. og hans dronning Louise, her gengivet i Andy Warholsk stil.


Efter morgenmaden gik Husbonden ned i spa-faciliteterne: Spa Beauty og Spa Adventure, Nordeuropas flotteste spa- og fitnesscenter, bygget 2012.
"Arbejde skal afveksle med Hvile. Så bevares Menneskets Udholdenhed længere". Carl Ottosen 1939.
Husbonden var svært begejstret, så begejstret, at jeg hellere må komme med næste gang. Spa Adventure er en rejse gennem 12 varme og kolde vandoplevelser, som varer 2 timer. Det lyder spændende. Som jeg har forstået det, bygger filosofien på stedet stadig på Carl Ottosens tanker.
"Du skal have Vand indvendig og udvendig. Så blomstrer Ungdommen hele Livet": Carl Ottosen 1939.
Ved middagstid sagde vi farvel til Skodsborg, til det meget imødekommende receptionspersonale. Jeg købte et stykke af deres fantastiske sæbe, som bl.a. er lavet af tang og rosmarin. Det dufter skønt.

Receptionen

Kl. 14.00 ankom vi til den næste fødselsdag. Øglen blev 4 år, og det skulle naturligvis også fejres med manér. Hele familien var samlet og nød hinandens selskab. Øglen var glad for alle gaverne og var lidt betuttet over al virakken. Skønne boller og do. lagkager blev nydt af store og små.

Trækvognen var et af Øglens store ønsker og meget praktisk, når man nu havde fået så mange gaver !

Lillebror tog det hele med ophøjet ro og gik fra arm til arm. Vi så, at han kan gå, men det er nemmere at blive båret eller at kravle!

Kør!
En dejlig weekend var forbi, desværre, men nu er vi allerede i gang med den næste. Hvis I ikke har opdaget det, så flyver tiden afsted, også hurtigere, end da jeg gik på arbejde, og hvad skal man så lægge i det?10 kommentarer:

 1. Dejlige fødselsdage I har været til :-) Og nu er ugen allerede gået, og det er weekend igen. Rigtig god weekend - igen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var dejlige fødselsdage. Og nu weekend igen med så få planer som muligt. Det bliver forhåbentligt et lige så fantastisk solskinsvejr resten af den, som det har været i dag. Også god weekend til dig!

   Slet
 2. Sikke en fantastisk weekend I havde! Det lyder dejligt med oplevelserne på Skodsborg kurhotel og spa og bagefter fødselsdag hos Øglen.
  Jeg har ikke før set Frederik VII og Grevinde Danner gengivet gengivet i Andy Warholsk stil, men det er meget flot.
  Rigtig god fredag og weekend bagefter!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig skøn weekend.
   Skodsborg kunne vi godt tænke os at besøge igen i bedre vejr! Der er dog meget at kigge på, også indendøre.
   Tak for kommentaren og også god weekend til dig!

   Slet
 3. Det lyder som nogle skønne dage :) Skodsborg lyder som et fantastisk sted. Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 4. Det var helt sikkert en skøn weekend. Vi kan kun anbefale et ophold på Skodsborg. Tak for kommentaren, og også rigtig god weekend til dig!

  SvarSlet
 5. Dejligt med fødselsdagsfyldte weekender ;-)
  Skodsborg lyder rigtig godt. Og dyrt ...
  Jeg glæder mig, til tiden flyver så hurtigt for mig også. Og dog. Det gør den jo faktisk allerede nu ... lige pludselig er det maj.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er dejligt med festlige weekender, og jeg håber, at du får en god én af slagsen.
   Skodsborg er skønt og dyrt. Du har helt ret.
   Jeg synes faktisk, at det er lidt uhyggeligt, så hurtigt tiden flyver. Ja, lige pludselig er det maj.
   Rigtig god weekend og STORT TILLYKKE!

   Slet
 6. Jeg kan jo læse, at det blev en dejlig weekend. Der kunne vist ikke fyldes mere på den :-) Så er det jo bare ekstra skønt, at der allerede er en i sigte, og at den endnu ikke er forsvundet helt.
  At tiden flyver, lægger jeg ikke mere i, end at vi lever og har et godt liv :-)

  SvarSlet
 7. Det var en virkelig skøn weekend, og ja, den var godt pakket. I denne weekend har vi kun en aftale, så da er der tid til at få lavet noget herhjemme/slappet af.
  Tak for kommentaren og god søndag!

  SvarSlet