Her er jeg med

mandag den 11. marts 2013

Mænd og nørklerier

Jeg har vist tidligere annonceret, at mændene skulle med til en nørkleaften. Ikke en traditionel én, men en aften med middag og underholdning.
Som sagt, så gjort. Når man betænker, at det kun var damerne, der kendte hinanden, så var det jo spændende, hvordan det ville gå. Husbonden og jeg kendte naturligvis alle.
Det hjalp selvfølgelig på det hele, at vi kun var 9. Den sidste i selskabet, én af mændene, var blevet kaldt på arbejde på grund af vejret. Han er lods, og i de sydlige farvande var det et forrygende vejr, så alt var nærmest lukket og al disponibelt mandskab indkaldt.
Vi måtte desværre undvære hans behagelige selskab.
Det var en sammenskudsaften. Alle havde fået lektier for. Damerne kom med maden, og herrerne med underholdningen.
Det var rigtig godt. Lækker mad og skøn underholdning. Stemningen var i top, og for mig at se nød alle aftenen.
Til forret fik vi fersk laks med ærtepuré, dildcreme og hjemmebagte flûtes til. Det smagte virkelig dejligt.
Derefter kom første underholdningsindslag. Husbonden fortalte om mange oplevelser med flyvning, både i forbindelse med sit job som journalist og privat (Han har haft flyvercertifikat). Ikke et øje var tørt!
Med hensyn til underholdningen var der frit slag på alle hylder, og for ikke at afskrække nogen havde jeg sagt, at underholdningen kun behøvede at vare i 2 min.

Hovedretten
Hovedretten bestod af kalveculotte med diverse salater og flødekartofler.

Kalveculotte, rødbede-rødkål-solbærsalat, tzatziki, bønnesalat, peberfrugtsalat og flødekartofler (med uret)
Det smagte også skønt. Kalveculotten var utrolig mør, salaterne spillede op til hinanden, både i smag og farve, og flødekartoflerne bandt det hele sammen. Uhmmm! I parantes bemærket har vi rigeligt, så vi også bliver mætte i aften.
Så fulgte underholdningen slag i slag. Der var facebook-kommentarer, hvor man fulgte en tråd, der gik på et firbenet medlem af én af familierne. Det var sjovt at høre alle mulige bemærkninger i den anledning.
Så var der en quiz, hvor vi dystede i 2 hold, nørkledamerne mod mændene. Jeg er ked af at sige det, men mændene vandt med et sølle point. Alle blev vi klogere. Tak for det.
Til sidst fik vi 2 og 2 udleveret et Europakort uden navne og blev bedt om at placere EU-landene, alle 27, korrekt. Øhhh.....På mit hold havde vi glemt 2 og sprunget over 2, hvilket vist var lige ved at diskvalificere os. Men det var nyttig viden og en fin idé.
Så fulgte osten med diverse nøddetilbehør, druer og kiks. Lækre sager!
I pejsestuen fulgte kaffe og tiramisu med Amaretto til. Det allersidste indslag fulgte på TV-skærmen, da den fraværende herre havde givet sin frue et USB-stick med med en lille film om hans arbejde. Alletiders. Så mens han kæmpede sig igennem den hårde sø, sad vi og nød kaffe og kage. Spændende at følge arbejdet.
Således endte en hyggelig aften med et kryds i kalenderen til evalueringsmøde i nørkleklubben! Min skøre idé virkede. Jeg tror ikke, at der er nogen, der vil have noget imod en gentagelse.
Udover diverse påtvungne lektier var der også gaver til undertegnede. Dejlige sager!


Og så er påsken ved at være lige om hjørnet. Gækkebrevsproduktionen er i fuld gang!

Forsythia- og æblegrene sammen med tulipanerne.

13 kommentarer:

 1. Sikke en fantastisk aften, I har haft, og det var en spændende idé, at mændene skulle underholde. Sjovt påfund med Europakortet uden navne, hvor I skulle placere EU-landene :-) Og maden er et helt kapitel for sig - den ser meget, meget lækker ud.

  Rigtig god mandag aften, Nona!

  SvarSlet
 2. Tak for det. Vi havde nemlig en fantastisk aften, og det lod til, at mændene også havde meget at tale om. Alle havde gjort sig umage!
  Som sagt, kunne aftenen godt tåle en gentagelse :-)!
  Også god aften til dig!

  SvarSlet
 3. Det lyder som en virkelig dejlig aften!

  Sikke flotte gækkebreve!

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Randi, for kommentaren om både aftenen og gækkebrevene!

   Slet
 4. Sikke en herlig aften I har haft :-) God ide med lidt underholdning, når nu netop ikke alle kendte hinanden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Frue! Det viste sig at være en rigtig god idé med underholdningen. Den bidrog i allerhøjeste grad til en fornøjelig aften!

   Slet
 5. Hej Nonna
  Jeg fandt lige frem til dig og glæder mig til at læse med. Det lyder som en skøn aften og jeg er enig i, at underholdning og selskabslege er en god idé til at ryste folk sammen og i det hele taget er det jo bare herligt med sjove indslag. Den med flagene kender jeg ikke, men den vil jeg absolut bruge en dag.
  Hilsen Lisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde en herlig aften, og jeg tror, det skyldes, at alle var blevet bedt om at deltage. Vi var jo ikke så mange, men der var heller ikke nogen, der fik lov at gemme sig. Flag? HVis det er Europakortet, du tænker på, så var der kun grænser på det, og vi skulle skrive landenavnene. Det var svært nok! Velkommen på bloggen! Tak for kommentaren og god tirsdag!

   Slet
 6. Det var da en kanongod ide, som jeg vil gemme til en passende lejlighed :-)
  Hvor var det godt, at alt klappede ... det er vel altid lidt spændende, om det nu går, som det skal?
  Jeg tror godt, jeg ville kunne klare Europa-testen, hvad landeplacering angår, men jeg har ikke helt styr på, hvem der er medlem af EU ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ellen. Det viste sig at være en rigtig god idé, og snakken gik livligt. Det er jo altid spændende, når man inviterer folk sammen, som ikke kender hinanden.
   Jeg må inrømme, at jeg ikke havde helt styr på de østeuropæiske lande, så dem må jeg vist øve lidt på! God tirsdag!

   Slet
 7. En dejlig og hyggelig aften med festlige indslag. Vi leger og quizzer jo også ved vores søskende-kom-sammen, og næste gang er det min tur. Så jeg har længe lagt hovedet i blød, og har også noteret mig lidt, men den med landene var da ikke så tosset. Jeg havde kun tænkt på flag.
  Ideen med at fortælle lidt om sig selv er rigtig god, når folk ikke kender hinanden på forhånd.
  Maden ser rigtig lækker ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig god idé at lege, synge quizze osv. ved en sådan sammenkomst. Der bliver hurtigt sat gang i snakken, enten man kender hinanden eller ej.
   Maden var virkelig lækker. Jeg fik et godt tip til intervalstegning af kalveculotte!
   Mange tak, Pia, og god torsdag!

   Slet
 8. Thanks for thе good writeup. It if truth be told was
  once a leisuгe account it. Lоοk complex to far brought agreeаble from yοu!
  By the ωay, how could ωe keep up a correspondence?


  Herе is my hοmеρage - short term loans
  My site :: short term loans

  SvarSlet