Her er jeg med

torsdag den 3. januar 2013

Nytårsaften og en bedøvet hund

Jeg er stadigvæk nogle dage bagefter, hvad angår blogskrivning, men heldigvis er helbredet blevet betragteligt bedre.
Vi måtte, som tidligere skrevet, opgive at tage til Jylland for at fejre det nye års komme.
I løbet af eftermiddagen fik vores labrador de af dyrlægen foreskrevne tabletter i den rette dosis med det resultat, at den sløvede og sov temmelig meget, præcist som tilsigtet.
Vi nød vores luksus nødhjælpspakke og fejrede ellers aftenen i tosomhed med TV og samtale.

Forretten, en halv hummer og kammuslinger
Hovedretten bestod af tournedos, og desserten af chokoladeis, med diverse vine.
I løbet af aftenen fik vi kontaktet de venner, som vi skulle have fejret nytår sammen med for måske 30. gang.
Ærgerligt, at det ikke lod sig gøre, men vi led nu ingen nød.
Sidst på aftenen så vi TV-gudstjenesten fra Christians Kirke. En rigtig god oplevelse. Efter selve gudstjenesten, hvor biskoppen var prædikant, var der hilsener fra forskellige andre trossamfund: jøderne, buddhisterne, muslimerne i form af tale og musik. Jeg synes, at særlig Rasmus Lyberth fra Grønland gjorde et stort indtryk med sin fortolkning. Ellers var der Bent Fabricius Bjerre, et mindre orkester, Lone Hertz og sange på jiddisch og libanesisk. En mangfoldighed af ord og musik. Fremragende!
Undervejs var champagnen proppet op, og den gled stille og roligt ned sammen med kransekagen og gudstjenesten.
En dejlig aften var slut, og vi var begyndt på 2013. Hvad vil året mon bringe?
I løbet af natten blev vi vækket adskillige gange af hunden, som opførte sig højst besynderligt, og det fortsatte nytårsdag. Den vaklede omkring, stødte ind i alle møblerne, faldt over sine egne ben osv. Vi var bekymrede, da vi ikke havde hørt noget om tabletternes eftervirkning.
Vi fik fat i dyrlægevagten, som kunne fortælle os, at der garanteret var mange, der var ligeså bedøvede som den dagen derpå.
Onsdag var den frisk igen som en havørn, men vi håber, at vi er raske næste nytår til at fejre aftenen på normal vis, hvilket indebærer, at hunden tilbringer aftenen langt ude på landet.
Jeg håber, at I alle er kommet godt ind i det nye år!

10 kommentarer:

 1. Sikke en lækker menu! Det var dejligt, at I ikke led nød, selv om I var nødt til at aflyse at holde nytårsaften med jeres venner.
  Men uha, det var synd, at medicinen gav hunden hangover dagen efter.
  Ha' en god torsdag aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en lækker menu. Vores feltration levede op til forventningerne :-)!
   Det er både første og sidste gang, at hunden skal have den form for medicin. Det var rigtig synd for den!
   Mange tak og i lige måde, Madame!

   Slet
 2. Det lyder som om jeres plan B for nytårsaften var rigtig dejlig. Vi holder stille og rolig nytårsaften i tosomhed hvert år - det er blevet sådan vi foretrækker det.

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Plan B holdt helt sikkert, og det vil ikke være en umulig tanke at skulle gøre det samme igen: "Same procedure as last year!"
   Vanens magt er dog stor, så vi savnede alligevel fællesskabet den aften! God fredag og mange tak!

   Slet
 3. Stakkels hund, men mon det alligevel ikke var det bedste for den, at den ikke var bange?
  Der er mange, der har rost gudstjenesten i Christianskirken i høje toner - det var vist en fejl, at vi sprang den over, men jeg troede jo bare, at det var en ganske almindelig gudstjeneste.
  Godt, at I er ved at være helt på mærkerne igen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ellen! Ja, det var nok alligevel det bedste for hunden, selv om vi godt kunne have undværet dens "tømmermænd" dagen derpå :-)! Heldigvis er vi ved at være på mærkerne. Nu behøver vi ikke at blive syge igen før næste vinter (7-9-13)! En omgang i efterårsferien og igen i juleferien rækker. God fredag!

   Slet
 4. Sådan en nødhjælpspakke vil jeg da gerne sætte tænderne i :-)
  Det er synd for alle de dyr der ikke kan lide fyrværkeriet. Camillas hunde er totalt tigeglade med hvad der sker omkring dem. Der hvor hun bor knalder og brager det i en uendelighed. De selv bruger dog ikke penge på krudt og går selvfølgelig ikke tur når det er værst.
  Sygdom selvom det "kun" er influenza, gider vist ingen af os, men I/du må bestemt have opbrugt kvoten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Vi mener også, at vi har opbrugt kvoten! Ja, vores feltration fejlede ikke spor.
   Det er så synd for hunden, at han er så bange. Han bliver snart 9, og da vi fik ham som lille hvalp, var der nogle i nærheden, der fyrede en krysantemumbombe af. Det sidder desværre stadig i ham. God weekend, Pia!

   Slet
 5. Heldigvis er vores Ronja ikke bange, men kammeraten Alberth er noget så frygtelig ræd. Min erfaring er, at det ikke hjælper på angsten med piller, det giver bare de omtalte bivirkninger. I år lod nogle af venner venner, som også har en bange hund, være med, at give piller, og det gik meget bedre.
  I øvrigt vil jeg benytte lejligheden til at ønske dig et godt nyt år - glæder mig til at følge med i det nye år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, fru Olsen, og i lige måde! Hvis vi skal være hjemme igen næste år, tror jeg, at jeg griber til homøopatiske midler, såsom Baldriandråber. Han er desværre nevøs over for høje lyde i det hele taget, men hvis der er skyderi i TV, tager han det med ophøjet ro! Hjælper det ikke på Alberth, at Ronja ikke er bange?God weekend!

   Slet