Her er jeg med

søndag den 13. januar 2013

Besøg i DenNyeBy

De første dage i denne uge var jeg på besøg hos Øglefamilien i deres nye hus. Det var særdeles hyggeligt. Jeg vidste det jo godt, men hold da op, hvor har småbørnsfamilier travlt nu om dage. Jeg mindes ikke, at jeg havde så travlt, da vi var i den situation. Vi havde ganske vist også ung pige, og arbejdsdagen for en lærer var ikke nær så lang og stressende som nu.
Da jeg begyndte med at være lærer, var der ikke noget der hed teammøder, afdelingsmøder, årgangsmøder, årsplaner, elevplaner, og jeg skal komme efter dig. Der var et lærermøde en gang om måneden. Punktum! Så gik vi ganske vist også i skole om lørdagen, men alligevel.

Hov! Nu kom det pludselig til at handle om mig. Reptilfamilien har virkelig travlt og er alligevel priviligeret al den stund, at Øglemor er selvstændig og kan tilrettelægge sit arbejde selv. Hendes firma er nyt, så det er spændende.
Vi kørte derind søndag, så Mårfar også endelig kunne se DetNyeHus. Vi synes begge to, at de har været rigtig heldige med købet.

Jeg kunne godt mærke reminiscenser fra min influenza, men det blev bedre, som dagene gik.

Reptilerne var ved at blive "kørt ind" i den nye institution. Vuggestuebørnene er længere om det end børnehavebørnene, så der skal hentes 2 gange indtil videre. Børnene virker trygge og glade derhenne, selvom det selvfølgelig altid er hårdt at vinke farvel. Jeg var med for at hente på et tidspunkt.

Her skulle så have været et billede! Der er vrøvl med oploading af billeder, desværre. Jeg må vist have fat i min IT supporter!

Når børnene kom hjem fra institutionen, skulle der leges, spises eftermiddagsmad, bages kager og fortælles. Øglen berettede en dag, at de ikke havde været i rytmikrummet som lovet, fordi der havde været en dame, som havde delt bamser ud. Alle fik en lille bamse, en trøstebamse, og som Øglen sagde:" Vi kan kysse og kramme den, når vi er kede af det, og når vi savner vores mor." Et led i antimobbekampagnen, formentlig.
Om aftenen græd Øglen, fordi hun savnede sin trøstebamse! Ak ja!
Hun sagde flere sjove ting. Hun ville med sin mor ud i haven, da Varanen skulle vugges og køres i søvn. Hun er meget omsorgsfuld, så til mig sagde hun:"Kan du godt være alene herinde, mormor? Vi er bare ude på terrassen, og du kan se os gennem vinduet!" Mon ikke, det er det hun får at vide, når Øglemor er alene med de to, og Øglen ikke vil med ud?

Om morgenen skulle hun endelig huske at have jasmin-tabletter. Øhøh? Vitamintabletter, naturligvis, hvad ellers?
Varanen legede, spiste og sov sig gennem dagene, alt imens hans tid i vuggestuen langsomt forøgedes. Om natten vil han så ikke sove. Der har sikkert været for megen omvæltning i hans lille liv med nyt hus, ny institution, langvarig forkølelse osv. Det skulle gerne snart blive bedre.

Som altid er det skønt at være sammen med børn og børnebørn og følge deres hverdag.

10 kommentarer:

 1. Det må have været dejligt for jer at være sammen med familien og opleve deres nye hverdag. Men man kan også godt forstå, hvis børnene har følt, at der har været mange forandringer, som de først er ved at vænne sig til. Jeg håber, dine reminiscenser fra influenzaen snart er helt væk.
  Rigtig god søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Vi er heldigvis ovre influenzaen nu. Det har også taget sin tid, synes jeg.
   Vi håber, at de små snart føler, at nu er det sådan det er og bliver. Men med en lille størrelse, der næsten kun kan meddele sig gennem gråd, er det svært at vide, hvad der er på færde! God søndag!

   Slet
 2. Der er vist sket rigtig meget fra vores egne børn var små til i dag ... mine kolleger taler også om, hvor meget der hele tiden skal foregå.
  Hvordan man kan klare at have 3-4 børn OG et fuldtidsjob, er jeg en anelse imponeret over, men man vokser måske bare med opgaven? Jeg havde jo kun ét barn, som jeg til gengæld var alene med, til hun var 10, så man kan ikke helt sammenligne.
  Børns bemærkninger er altid herlige. Husker I at skrive dem ned? Man tror man kan huske dem, men det kan man ikke altid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi husker desværre ikke at skrive de sjove og herlige bemærkninger ned, undtagen de få, der kommer på bloggen!
   Både 3 og 4 børn i forbindelse med fuldtidsjob lyder lige i overkanten af, hvad i hvert fald jeg ville kunne magte. Det kræver god hjælp, synes jeg. Mange tak, Ellen, og god søndag!

   Slet
 3. Jeg siger jævnligt, at jeg er glad for at vi er nået så langt i vores liv, at vi ikke har små børn i huset. Jeg synes det er synd for både børn og forældre. Begge parter går jo glip af en masse. Jeg selv valgte at gå på deltid da vores børn var små. Jeg ville ikke gå glip af de bedste timer af deres opvækst. Jeg ved godt at det ikke er muligt på alle arbejdspladser. Din datter er også priviligeret ved at være selvstændig, skønt det selvfølgelig også har sine ulemper.
  Dejligt er det altid at være en del af børnenes liv, og selvfølgelig ikke mindst børnebørnene

  SvarSlet
 4. Det er dejligt at være en del af børnenes liv og børnebørnenes. Det sætter vi stor pris på. Det er dejligt for dem, at deres mor har nedsat sig som selvstændig. Det har du fuldstændig ret i.
  Ja, man må sige, at det er en anden tid nu, end fx da jeg var ung og havde små børn. Arbejdslivet var ikke nær så stressende som nu. Tak, Pia og god søndag aften!

  SvarSlet
 5. Der er nok at bruge tiden til i en børnefamilie. Sådan har det altid været. Godt, at man har kræfterne, mens man er ung og har små børn. Når man ser tilbage, kan man næsten ikke forstå, at man kunne klare så meget dengang, men energiniveauet var et andet i de unge år - i hvert fald for mig :-) Man indretter sig jo. Vi arbejdede på hver sin tid af døgnet, da vores børn var små - fordi vi prioriterede selv at passe dem. Så hjemme hos os tog mor på arbejde, når far kom hjem. Jeg arbejdede 56 timer i aftenvagt hveranden uge, og det fungerede fint. Hvis jeg skulle arbejde 56 timer hveranden uge og tage mig af tre børn i fritiden nu, ville jeg gå i gulvet - men dengang gik det fint.

  Randi

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Natarbejde?! Det er ikke mig, men det er jo dejligt, hvis det kan fungere som hos jer. Hvornår sov du, i arbejdsugen?
   I dag ville jeg også betakke mig for at lave så meget, som da børnene var små.
   Ja, der er nok en mening med, ar man får børnene , mens man er ung :-)!
   Mange tak, Randi, og god mandag!

   Slet
 6. Dejligt for de små Reptiler at få besøg af Mårmor og Mårfar. Og for jer at besøge dem i deres nye hus :-) Har godt læst, at Varanen lider af absolut manglende lyst til at sove. Det lille skind, håber han snart finder sig selv og sit indre sovedyr igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er synd for hele familien, når lille Varan ikke vil sove. Men det er "bare" en fase :-)! Vi må håbe, at den fase snart er ovre!
   Det var dejligt at besøge dem, også denne gang.
   God mandag!

   Slet