Her er jeg med

torsdag den 24. januar 2013

En skøn weekend

Børnebørn på besøg? Ja tak. Det vil vi gerne.
Bryggebørnene og deres far kom i lørdags på weekendbesøg midt i det skønneste vintervejr.
Vejret skulle naturligvis udnyttes: Sol, sne, kælkebakke i baghaven og kælk.
Meget af eftermiddagen blev tilbragt ude i naturen. Både store og små var i aktion.

Der var nogen, der var trætte bagefter. Både lørdag eftermiddag og søndag formiddag foregik på den facon.
Ind imellem var der dog også tid til de sædvanlige indendørs sysler: tegne, lave puslespil, se TV, sidde ved computeren, lege med dukker for den yngstes vedkommende (godt 2 år).
Den store (6 år) nåede at tegne en tegning til mig med blomster, hjerter og et flag på, Det var sødt af hende. Op på opslagstavlen med den, sammen med de andre børnetegninger.
Undervejs nåede vi at sætte bånd i fuglekugler og hænge dem på vores juletræ. Vi plejer at sætte det plyndrede juletræ på terrassen i parasolfoden, pyntet med alskens fuglevenlige sager.
Nu er jeg så blevet opmærksom på, at kuglerne fryser for et godt ord, og så er der jo ikke fugls føde i dem! De må erstattes af noget andet.Før de blev hængt op, havde den yngste taget kurven med kuglerne i og gået i procession med "fuglekagerne" med storesøster i hælene. Pludselig begyndte hun at synge: "I dag er det farmors fødselsdag......". Alle ordene og melodien var på plads. Fantastisk, synes jeg.

Beklager, men billedet vil ikke, som jeg vil! Den lilles forklæde skyldes, at hun var med til at piske flødeskum til vores apple-crumble-cake. Så hun var ligesom inde i kageuniverset!
Da den lille familie kørte hjem søndag eftermiddag, sov de små hele vejen. En skøn weekend lakkede mod enden!

14 kommentarer:

 1. Det lyder som den dejligste weekend, I havde, og sikke nogle søde billeder. Herligt med egen kælkebakke i baghaven! Ja, det er spændende at følge børns udvikling, og pludselig kan de synge en sang fejlfrit.
  Min erfaring er, at mejsebolde bliver stenhårde i frostvejr, og jeg maser dem let ud og lægger dem til fuglene i stedet for.
  God torsdag til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Ja, det er meget spændende at følge børnenes udvikling. Vi har jo 4 børnebørn i alderen 1 - 6 år, så der er rig mulighed for at opleve de forskellige trin :-)!
   Jeg tror, at det var dig, der gjorde opmærksom på, at fugleboldene bliver hårde og foreslog ringe købt i Rema? Tak for tippet. God torsdag aften!

   Slet
 2. Det lyder som en herlig familie-weekend!
  Vi sætter også altid juletræet ud på terrassen i parasolfoden, når det har udspillet sin rolle i stuen. Vi har aldrig tænkt på at hænge guf til fuglene på det - så tak for den ide :-)
  Hvor er det skønne børnebørn, du har!

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Disse fuglekugler bliver desværre, som Madame skriver, stenhårde, så vi må investere i noget andet. Men juletræet alene pynter jo også, specielt i snevejr.
   Vi har skønne børnebørn, ingen tvivl om det.
   Mange tak, Randi, og god torsdag aften!

   Slet
 3. Det er virkelig noget, der kan køre børn trætte, sådan noget vinterleg - men det er jo en sund og god træthed :-)
  God ide med juletræet ... den brug af det har jeg slet ikke tænkt på, men den er god.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ellen. Ja, motion i det skønne vintervejr kan sagtens køre en træt. Jeg må indrømme, at da de var kørt søndag, tog jeg mig en "farmor" på sofaen :-)!
   Vi kunne ikke nænne at smide juletræet væk. Især ikke, fordi det er et, vi selv har plantet for ca. 10 år siden.
   God weekend!

   Slet
 4. Ingen tvivl om at det var en rigtig dejlig week-end. Her bliver grenene skåret af juletræet og brugt som vinterdække over hvidløgene i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var nemlig en rigtig dejlig weekend. Vi kunne også sagtens bruge grangrenene til dække for sarte gevækster, roser fx, men vi er så heldige, at vi kan klippe andre steder i haven også.
   Skønt med friske hvidløg!
   Mange tak, Salix, og god weekend!

   Slet
 5. Frisk luft er altid godt, og på denne årstid trætter det mere, især når det kombineres med leg og bevægelse.
  Fuglekuglerne er et problem når det bliver for koldt. De fryser fordi der er for meget fedt i, har jeg hørt.
  Egen kælkebakke, sne og børnebørn er en dejlig kombination. Eftervirkningerne er vel heller ikke værst, altså den "farmor på sofaen" :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på, at problemet med fuglekuglerne kan løses på en eller anden måde. Man kan fx tage dem ind, lade dem tø op og så hænge dem ud igen. Så kan de vel hænge 4-5 timer, inden de fryser igen? Elle man kan knuse dem og smide krummerne neden for eller fuldstændig droppe dem og erstatte dem med noget andet :-)!
   Vi er glade for vores kuperede terræn, og i snevejr er det jo perfekt.
   En "farmor" er altid godt! Mange tak, Pia, og god weekend!
   Vi er glade for vores kuperede terræn

   Slet
  2. Ups! Den sidste linje skulle selvfølgelig ikke have været der ;-)))!

   Slet
 6. Er der noget man er glad for, må man gerne sige det mere end en gang :-)

  SvarSlet