Her er jeg med

mandag den 8. oktober 2012

Weekend i farver

Det har været en stille og rolig weekend. Tid til indendørs og udendørs sysler. Jeg luftede kameraet på matriklen, og det kom der bl.a. dette ud af.

Vildvinsranker gløder
På græsplænen er der forskellige slags svampe. Jeg nøjes med at kigge på dem, da jeg ikke aner, hvad det er for nogle, orange, beige, brune.

Med lidt god vilje er de en del af en heksering
Heldigvis er der også nogle planter, der fortsat lyser op med deres fine farver.

Sct. Hansurt

Hortensia
Pyntekål

Hedelyng
Maden i weekenden har måske ikke været så farverig, men desto mere fuld af smag. Måske lidt for meget!
Fredag aften fik vi en Too spicy græskarsuppe. Det opdagede vi dog først, da suppen var færdig, så jeg måtte gøre den lidt mere spiselig for vore sarte ganer ved at putte et ordentligt skvæt fløde i. Det spicy kom fra en halv chili, hvidløg og måske også ingefæren. Dertil groft brød. Den smagte faktisk rigtig godt, til sidst, og styrken gør jo noget godt for forbrændingen, så alt i alt ganske udmærket. 8 på en skala fra 1-10!

Hokkaido-græskar-suppe, toppet med creme fraiche, ristede græskarkerner og persille
Lørdag aften var vi ude at spise. Vi fik en dejlig middag med en forret bestående af foie-gras-terrine med runde, tynde sellerichips og syltede pærestykker. Uhm.
Hovedretten så sådan ud og bestod af krondyrkølle, persillekartofler, vildtsauce, skorzonerrodstimbale og syltede figner. Uhmuhm!

Krondyrkølle
Dertil vine for mit vedkommende og en havrestout til Husbonden. Desværre måtte han lade halvdelen stå, da den indeholdt over 2 genstande. Øv, syntes han (Måske også fordi den kostede 62 kr.! 62 kr. for en øl!!)
Vi var for mætte til dessert, så vi tog en kop kaffe, da vi kom hjem.
I løbet af weekenden kom et vennepar forbi med en spand jordskokker. Skønt, så søndag aften fik vi jordskoksuppe med et glas hvidvin og ristet brød til. Ingen spicy smagsnoter her! Lækkert.

Jordskoksuppe, toppet med minikammuslinger og æbletern, sauteret i citron og olie, og timiandrys
I det hele taget en gansk rolig og afslappende weekend. Det har man brug for en gang imellem.

Note: Fruen i huset her havde fødselsdag i weekenden. Jeg kan ikke huske andet, end at vi altid har haft gæster på min fødselsdag. Men børnene kommer jo jævnligt, så jeg glæder mig blot til næste weekend, hvor Øglefamilien dukker op. På morgenbordet lå der i anledning af fødselsdagen bl.a. Verdens vinter af Ken Follett, fortsættelsen til Giganternes fald, en kogebog "Grønt" og en ny telefon. Skønne sager.

10 kommentarer:

 1. Hjertelig tillykke, Nonna! Sikke nogle dejlige måltider I har fået, og Hokkaido-græskar-suppe lyder spændende! Så skal du sikkert også i gang ed Verdens vinter nu - den tager en del af min nattesøvn i øjeblikket :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Ja, jeg må tilstå, at det hele smagte skønt. Græskarsuppen fik jeg inspiration til hos "Sæson for god smag". Verdens vinter må desværre vente lidt, da jeg skal i gang med næste bog til læsekredsen. Den får jeg i morgen.

   Slet
 2. Det er dejligt med en rolig weekend, hvor man ikke har planer og forpligtelser. Det lyder, som om du er blevet forkælet i anledning af fødselsdagen, selv om du først får fødselsdagsgæster senere.

  Et stort TILLYKKE fra mig.

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Randi. Ja, jeg er blevet forkælet. Det har været dejligt. Normalt er ens fødselsdag jo en af de travleste dage:-)!

   Slet
 3. Stort tillykke til dig :-D Så var det måske i anledning af din f.dag, at I var ude at spise? Lækkert ser det ud, men det gør dine hjemmeproducerede supper altså også! God læsefornøjelse med Ken Follett, som jeg også læser pt. Dog en af de andre bøger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Fruen i Midten. Det var netop i anledning af fødselsdagen, at vi var ude at spise. Husbonden havde fået valget mellem at invitere ud eller selv stå for middagen :-)! (Han er god til at lave mad, skal jeg lige sige). Jeg har læst en del af Ken Follett, men jeg synes ikke, at der er nogen af hans bøger, der slår Jordens søjler. Jeg glæder mig dog til at komme i gang med nyerhvervelsen.

   Slet
 4. Tillykke med dagen - skønt at blive forkælet lidt; det er mange gange bedre end selv at stå i køkkenet og have supertravlt.
  Maden - både den købte og den hjemmelavede - ser rigtig lækker ud ... jeg står netop og skal lave en hokkaidosuppe, hvor der skal chili i :-)
  Jeg har læst ALT af KF og er halvt færdig med Verdens Vinter - den er lige så fængslende som Giganternes Fald.
  Kender du Jeffrey Archer? Kan man lide Follet, kan man også lide Archer, vil jeg påstå, så ham har jeg også læst alt af. Hvilket er meget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Ellen. Forkælelse kan man altid bruge :-)! Held og lykke med suppen. Jeg glæder mig til at komme i gang med Verdens vinter. Tak for inspiration. Jeg kender nemlig ikke Jeffrey Archer. Jeg skriver mig det bag øret, da jeg for øjeblikket har 2 bøger, jeg skal i gang med.

   Slet
 5. Et meget forsinket men ikke mindre tillykke med fødselsdagen.
  Det var dog nogle ualmindelige lækre tallerkener du serverer her, jeg må desværre nøjes med et stykke rugbrød lige nu, men det kan også være lækkert, når man har levet af hvidt brød en hel uge, men ville altså gerne kunne sætte tænderne i din menu i aften :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Pia. Det smagte godt altsammen. Her i huset drikker vi kun vand for øjeblikket og prøver os frem med yoghurt, hvidt brød, frugt osv. Maveinfluenzaen er over os :-(! God dag!

   Slet