Her er jeg med

onsdag den 24. oktober 2012

Pandoras æske eller noget

For et stykke tid siden investerede jeg i en æske, som skal bruges til smykker. Pandoras, selvfølgelig.
Jeg tror, at jeg kan have de fleste af de smykker, jeg ofte bruger,  i æsken. Jeg er ikke helt færdig med at sortere, men æsken ser sådan ud.Blomster broderet på lærred. Jeg kan godt lide både farverne og formerne. Når man lukker den op, ser den sådan ud:Med spejl i låget og masser af plads i selve æsken, ser det ud til. Lad os nu se, når jeg er færdig!


I æsken har jeg lagt nogle af min mors smykker: Granater, en kamé, perlekæde osv.
I midten af november kunne min mor være blevet 100 år. Fantastisk at tænke sig.
I den anledning har jeg inviteret hendes efterkommere til en erindringsfest her hos os. Heldigvis har de næsten alle sagt ja til at komme.
Jeg har en nevø i Prag, og måske kommer han ikke, og han er lovlig undskyldt, synes jeg. Hvis alle kommer, bliver vi godt 20. Nu må vi se.
Jeg har bedt alle medbringe en anekdote, et erindringsglimt, et minde osv. om mor, bedstemor, oldemor. Det er ikke alle, der har kendt hende, da hun døde i 1980, og da var vores egne børn kun 2 og 4 år. Selvfølgelig er det begræset, hvad de kan huske.
Det gør ikke så meget. Jeg er sikker på, at vi får en hyggelig dag.

Min mor

14 kommentarer:

 1. Det var utroligt smukt at læse! Sikke en god idé at holde en erindringsfest for din mor og samle familien. Smykkeskrinet er bare så fint. Jeg har flere gange holdt en fætter-kusine-fest og kan også lide at samle familien, selv om de bor spredt over flere lande. Din mor ser yndig ud på billedet.
  Ha' en rigtig god dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Jeg glæder mig også til at se familien her. Vi holder fætter-kusine-fest hvert år, på skift hos de involverede. Hyggeligt og sjovt hver gang :-)! Jeg synes også, at billedet af min mor er rigtig godt. Det bliver spændende at høre, hvad de forskellige har at berette.

   Slet
 2. Hvor var hun fin, din mor, med hat og det hele :-) God ide at holde erindringsfest, og hyggeligt, at de fleste kan komme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i Midten: Mange tak. Min mor er nemlig fin på billedet. Det synes jeg også. Den gang var det jo ikke en hverdagsbegivenhed at blive fotograferet, så udstyret skulle helt sikkert være i orden. Jeg er glad for, at jeg kom på ideen med en 100-års fest og glæder mig til dagen.

   Slet
 3. Sikke en fin ide med en erindringsfest - det er faktisk meget smukt, at du har lyst til at mindes din afdøde mor sammen med familien på den måde, synes jeg. Håber, at I får en rigtig god dag!

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Randi. Jeg glemte desværre min fars 100-års dag sidste år, så nu skulle det være. Jeg håber også, at vi får en god dag. Når vi kommer så vidt i kalenderen, dukker der sikkert et blogindlæg op desangående :-)!

   Slet
 4. Sød og sjov ide - husk at få det hele skriftligt, for jeg tror de kommende generationer vil blive glade for materialet.
  Jeg kan se nu, hvor det er for sent, at der var alt for mange ting, vi glemte at spørge min gamle far om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Ellen. Jeg har bedt deltagerne om at aflevere deres inputs skriftligt, så vil jeg prøve at skrive dem sammen til et portræt. Jeg har det ligesom dig, at der er mange ting, jeg gerne ville have spurgt mine forældre om. Heldigvis nåede min far at skrive sine erindringer, inden han døde: I mit bakspejl.

   Slet
 5. Hvilken fin idé! Håber, I får en god sammenkomst! Iøvrigt et fint billede af hende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det, Observatoria. Det er godt, at man kan få en god idé en gang imellem! Jeg håber også, at vi får en god dag. Det er nemlig et rigtig godt billede af hende.

   Slet
 6. Det lyder rigtigt spændende.
  Vi holder fætter- kusinefest med efterkommere hvert andet år oghar gjort i mange år. Og vi har også fået skabt en tradition blandt os 4 søskende, hvor vi kun er os og vores bedre halvdel, altså et lille sluttet selskab hvor vi bare er sammen, spiser, synger,,leger og hygger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for det, Pia. Jeg håber, det bliver en dejlig dag. En af mine nevøer sagde en gang: Hvorfor mødes vi kun til begravelser? Han havde ret, så det prøver vi at gøre noget ved. Vi holder også fætter- og kusinefest. Vi kan blive 11. Vi har de samme programpunkter på hvert år, og vi nyder det :-)!

   Slet
 7. Hvor har du fundet æsken henne?

  SvarSlet
 8. Hvor har du fundet æsken henne?

  SvarSlet