Her er jeg med

søndag den 16. september 2012

Til vands og til lands

Denne weekend er en af de mere afslappede, ellers synes jeg, at weekenderne her i efteråret er fyldt godt op.
Men velkommen ombord(et)!

I baggrunden ses dampskibet Skjelskør, som kom ud at sejle , lige inden arrangementet var ovre. I forgrunden en norsk bugserbåd.
I weekenden her har der været "maritim weekend" på havnen. Nabokonen og jeg kørte ned for at se på løjerne. Lørdag eftermiddag var vejret ikke særlig godt, og flere ting var blevet aflyst. Lige så om fredagen. Høj sø, blæst og regn forhindrede blandt andet S/S Skjelskør i at sejle rundt i havnen med passagerer, både om dagen og om aftenen. Dette skib er et veteranskib, som bl.a. lever af havnerundfarter.
Hos Danske Tursejlere drak vi kaffe/te med hjemmebragte (!) småkager formedelst en femmer. Kaffen var heller ikke mere værd.
 Derefter gik vi rundt og kiggede på havnen og gik ombord på bl.a. Kalundborg Marinehjemmeværnsfartøj "Holger Danske", som Prinsesse Mary døbte i 2010.  Det gyngede voldsomt, så vi skyndte os videre til "Najaden", som er et stort patruljefartøj og mere stabilt. Det var interessant, også fordi en officersaspirant tog sig god tid og svarede på vores spørgsmål.
Lidt senere gik vi rundt på havnen og kiggede på de forskellige skibe. Vi stødte bl.a. på Pia Bang, som er Kalundborgs sidste fisketrawler. For at bevare den er der dannet en forening, som har været i stand til at få skibet restaureret på værftet i Havnsø.
 
Pia Bang, bygget 1954
Vi indåndede lidt af den stemning, som findes på en havn. Heldigvis kom der flere gæster, efterhånden som det klarede op.
 
Et kig ud over marinaen med den 5-tårnede kirke i baggrunden
 Undervejs mødte vi et par fiskere, som ville give et glas mjød, og det sagde vi ikke nej tak til. Det var godt oven på kaffen! Ved kajen lå store supply-skibe, som bl.a. kan komme skibe i Store Bælt til hjælp, ellers er der jo mange andre ting, som kan bidrage til den rette havnestemning.
Ruser
 
Flere skibe havde et tilsvarende fint skilt
 
Inden vi kørte hjem, købte jeg Tursejler kogebogen, krydret med livsglæde og masser af medvind! Den ser spændende ud, indeholder tegninger, fotos, gode historier og ikke mindst opskrifter naturligvis. Fx Rabarber fiskegryde, grillet laks, sild med jordbær osv. Der er også opskrifter, hvor der ikke indgår fisk, såsom urtepandekager, svampepasta og stegt lever med nødder.

 
Her er en af bogens opskrifter fra Sejerø, som vi kan se fra vores køkkenvindue


I dag gik turen til kirken til takkefest for høsten. Det var festligt med optræden af minikonfirmander, som også frembar nogle af de bær, frugter, grøntsager osv, som man høster for tiden. Desuden var voksenkoret indforskrevet, og de synger bragende godt sammen med kirkens meget dygtige organist. Der var mange i kirke. Det plejer der faktisk at være, og det er en sognekirke, hvor der sker en masse. Forrige år blev kirken restaureret, og den meget kendte kunstner, Maja Lisa Engelhardt, som er kendt over det meste af verden for sine fantastiske billeder og farver, har lavet en glasmosaik til kirken og bestemt farverne på kirkebænkene, og hvad der til hører. Hun har været med til at rådgive og frembringe kunstværker i mange kirker. Hun har trådt sine barnesko her.
 
Glasmosaikken, som her kun er en skygge af, hvad den er i virkeligheden.

 

Jeg synes, at pastelfarverne passer utroligt godt ind i det gamle kirkerum. Høstudsmykningen anes vist lige.
Selv om weekenden har været stille, synes jeg alligevel, at jeg har oplevet lidt.
Om bordet i aftes spiste vi af havets frugter (laks i frikadeller) og i aften vil vi smage en af markens do. (Hokkaidosuppe)
 
 

15 kommentarer:

 1. Sikke en masse spændende du har oplevet i weekenden, og det er dejlige billeder, du har taget! Kogebogen lyder avanceret med fx rabarber i en fiskegryde :-) Ja, glasmosaikken er ualmindelig smukt, og de fine pastelfarver passer så fint til kirkerummet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Når det så er ene hyggelige ting, man oplever, så er det jo fint. Ja, kirken er blevet ualmindelig smuk efter restaureringen. Kunstneren er helt unik i sin tilgang til sine værker. Jeg holder meget af dem.

   Slet
 2. Maritim weekend lyder som et godt initiativ, som kunne være super godt, hvis vejret gad at spille med. Lidt øv, at det altså var både koldt, vådt og blæsende.

  Pastelfarverne i kirken er meget smukke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Fruen i midten. Jeg har været til maritim weekend flere gange i høj sol med masser af boder og mennesker. Det er selvfølgelig noget helt andet. Det var også lidt øv for de krydstogtsgæster, der var her fredag.
   Ja, farverne i kirken er nemlig meget smukke.

   Slet
 3. Jeg tilslutter mig (kirke)koret :-) - det er meget smukkere end de kedelige, mørke bænke, der normalt præger billedet i de danske kirker.
  Maritim weekend lyder rigtig hyggelig - bortset fra vejret ... er det noget af et tilløbsstykke? Har I det hvert år, eller skiftes havnene til at afholde det?

  SvarSlet
 4. Mange tak, Ellen. Det kan være rigtig hyggeligt med maritim weekend. Skibene er åbne for besøg, og der er mange af dem (når vejret vil!) Så vidt jeg ved, finder det sted her hvert andet år. Antallet af gæster afhænger af vejret og af, hvilke skibe der ligger i havnen eller kommer forbi.
  Hvad angår farverne i kirken, så er jeg ganske enig med dig.

  SvarSlet
 5. Ledige huller i en kalender bliver hurtigt fyldt ud. Jeg slår jo bare op på den dato der er aktuel, og er der et hul, slår vi til eller planlægger uden at kigge længere frem. Inden vi får set os om er kalenderen stille og roligt fyldt ud og weekenderne er optager for en længere periode. Det er rigtigt rart også at have tid til spontane ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Pia! Jeg kender godt til, at kalenderen bliver fyldt alt for hurtigt op. Som regel er det jo hyggelige ting, man skal, som man glæder sig til. Jeg er enig med dig i, at det også er mægtig rart at have tid til spontane ting.

   Slet
 6. My brother recommended I would possibly like this web site.
  He was entirely right. This post actually made my day.
  You cann't imagine simply how a lot time I had spent for this info! Thanks!

  Look at my website - augustayuo.wordpress.com

  SvarSlet
 7. I couldn't refrain from commenting. Exceptionally well written!

  my webpage: http://garlanduc.revelife.com/773168455/from-levers-to-servers--on-the-web-net-gaming/

  SvarSlet
 8. ӏf you desire to taκe a gοod dеal from thiѕ pаragraph then you hаve tο apply theѕe methods to уоur ωon webpаge.  Look into mу website :: rhinoplasty

  SvarSlet
 9. Wіth havin so much written сontent do you ever гun
  іnto any problems of рlagorism or сopуright infringement?
  My ѕite hаs a lot of completelу unique content I've either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the internet without my agreement. Do you know any methods to help stop content from being ripped off? I'd
  definitеly appгеciate it.


  Visit my site - nummerupplysningen

  SvarSlet
 10. Valuable information. Lucky me I discovered your site by chance, and
  I'm stunned why this accident didn't happened earlier!

  I bookmarked it.

  my blog - online video slot machines

  SvarSlet
 11. After looking over a few of the articles on your site,
  I honestly like your technique of writing a blog. I bookmarked
  it to my bookmark website list and will be checking
  back soon. Take a look at my website as well and let me know how
  you feel.

  Feel free to surf to my blog :: nummerupplysningen *barneyfra.ireallylikefood.com*

  SvarSlet
 12. very informative site :).
  http://www.bakraonline.pk/bakra-goat-vip-qurbani.html

  SvarSlet