Her er jeg med

mandag den 24. september 2012

34 + 1

I weekenden fejrede vi fødselsdage. Den ene fødselar blev 1 år, og den anden blev 34! Vi har lidt mere plads end den lille familie har i øjeblikket, så det var hyggeligt, at den ældste fødselar syntes, at vi godt måtte lægge hus til, hvad vi gerne gør. (Øglemor)!
Reptilfamilien ankom fredag, og gæsterne søndag. Gæsterne var onkel og tante og 2 små kusiner.
Vi havde en rigtig hyggelig weekend. Vejret søndag gjorde heldigvis sit til, at vi kunne komme ud.
Lørdag fejrede vi Varanens 1 års fødselsdag, og det gjorde vi faktisk også søndag! Den store fik naturligvis også gaver, men fokus var naturligt på yngstemanden i familiebåden.

Varanen ved morgenbordet tv.og senere på dagen ved Othellolagkagen, som storesøster havde valgt til lejligheden. Varanen spiste sit stykke med fingrene, og flaget røg også indenbords! Han var herlig at se på. Han nød opmærksomheden til fulde.


Bagefter skulle der leges.

Først ude, så inde. Han skulle vist have haft en dukke i fødselsdagsgave!

ss                                                   
Det meste af lørdagen foregik indendøre, da vejret ikke var særligt fremragende. Om søndagen derimod var det jo et fantastisk vejr. Gæsterne kom til frokost, og bagefter var der dømt gåtur. Vi skulle på brombærjagt her i nærheden, og det kan små ben og en barnevogn også holde til. Der blev ikke puttet så meget i poserne, først og fremmest fordi der ikke var så mange bær, dernæst fordi de jo lå ligeså godt nede i børnemaverne. Bærrene synger på sidste vers her i området.Vel hjemme igen, kastede børnene (og de voksne) sig over forskellige aktiviteter.

På vej til vuggestuen
Indenfor var der gang i kagemandspyntning under stram styring af Øglemor, så slikket faldt på plads på kagen og ikke i munden!


Det færdige resultat ....

...... med 2 lys, et for Varanen og et for Øglemor.


Så gode venner er de vist.... Kenzo sover altid meget, når der har været børnebørn på besøg, men de holder meget af hinanden. Han får masser af godbidder af børnene, og det øger naturligvis hans hengivenhed. Vi holder selvfølgelig skarpt øje med det hele, for han er trods alt en hund, men en stor og god del af familien!
Ud over det viste så børnene DVD, legede med prinsessslot, tegnede og legede i legehuset og faldt prompte i søvn på vejen hjem til staden, og de voksne fik snakket.
Nu tror jeg, at jeg skal have lavet lidt brombær-blommemarmelade af de bær, som Husbonden trods alt fandt i går. (Har jeg nævnt, at han stammer i lige linje fra oldtidens samlere og jægere, med fokus på samlerne?)

Note: Jeg forstår en del svensk, mener jeg selv. Mest det skrevne, men til en vis grad også det talte. I denne weekend lærte jeg et nyt ord: Kola! Jeg har altid troet, at det "bare" var cola, som svenskerne stavede med "k"! Det betyder slet og ret "karamel"! Hvem skulle tro det? Det ligger jo ikke lige til højrebenet, vel? Så nu kan jeg rolig købe karamelsnører, selv om der står "kola" på!! Ja, jeg ved godt, at jeg nu har gjort mig selv til grin, men hvad? Det er i så fald nok ikke første gang og bliver garanteret heller ikke sidste!

10 kommentarer:

 1. Tillykke med de to fødselsdagsbørn, Varanen og Øglemor - sikke nogle herlige navne :-) Kagemanden er bare så fin, og det lyder som om I have en rigtig god dag! Ja, jeg kan tænke mig, at Kenzo sov vældig godt bagefter.
  At kola betyder karamel, er helt nyt for mig, selv om vi jævnligt ser min svenske familie. Ha' en god mandag aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Madame. Det er altid så hyggeligt at have børn og børnebørn på besøg. Jeg tror jeg må øve mig lidt i det svenske. Jeg har en niece i Stockholm, som blogger om dansk og svensk. Hvis du har tid og lyst, så kig på Observatorias.dk
   God mandag aften.

   Slet
 2. Stort tillykke med både det store og det lille fødselsdagsbarn. Øglen har vist gjort et rigtig godt valg - den lagkage ser da virkelig lækker ud.

  Jeg anede heller ikke, at kola betyder karamel,så jeg har lært noget nyt i dag - det er altid rart :-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Randi. Det var en virkelig lækker lagkage. Hun ved ikke, at den hedder Othello, så hun kaldte den Nutellalagkage, og det er jo heller ikke helt forkert!
   Ja, jeg fik som nævnt også lært noget nyt. Det er dejligt. Tidligere sagde jeg/vi: Vi lærer så længe, vi har elever!

   Slet
 3. Ih altså, der er lige gået en prås op for mig. Det er jo dig, der er Mårmor :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten: Det er fuldstændig rigtigt :-)! Mårmor og Mårfar er os, og vi elsker at være det!

   Slet
 4. Tillykke med dem begge :-)
  Dejligt at kunne fejre to generationer på én gang - måske med cola, kola og karamell - som også findes på svensk. Karamell betyder bolcher på dansk ... hvem siger, det skal være nemt?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Ellen. Nej, nemt er svensk ikke. Der er mange muligheder for at misforstå. Svenske bolcher hedder vel godis, lösgodis fx? Men jeg følte mig nu lidt dum i forhold til "kola" :-D!

   Slet
 5. En meget forsinket tillykke med de to fødselsdage. Jeres dag var da vist helt i top :-)

  Vi lægger som regel også hus til når datteren holder fødselsdag. Det er en god løsning når der er pladsmangel.

  SvarSlet
 6. Tusind tak, Pia. Vi havde en herlig dag. Med små børnebørn i centrum kan den næsten ikke blive andet. Hvad angår pladsmangel, så er der forandringer på vej for vores datter og co. De kigger på hus. Så tror jeg, trafikken går den anden vej :-)!

  SvarSlet