Her er jeg med

mandag den 10. september 2012

2 prinsesser og en kanin

Fra torsdag til søndag har vi haft børnebørn på ferie ( 2 og 5 år) sammen med deres kanin, Esmeralda. Det var første gang den lille var væk hjemmefra uden hverken far eller mor, og det var lidt af en udfordring. For hende, helt bestemt. Hvordan reagerer man, når man nu ikke helt ved, hvad der foregår?
Forældrene var på kærestetur til Berlin. Det var velfortjent. Med travle jobs og små børn, der skal hentes og bringes er der ikke meget tid til overs til andre hyggelige ting. Det måtte jeg - igen - sande, da vi havde ansvaret. Men vi siger mange tak for lån for de skønne børn!
Man kan nå at lave mange ting på 3 dage, så ind imellem var det godt at kunne stene foran TV´et, men ellers legede vi med klodser, malede i malebøger, læste historier, bagte, gik tur, var i legehuset, legede med modellervoks, dukker og dukkehus, spillede klaver og var på Naturskolen til Naturens Dag.Cup-cake-bagning
 
På tur med farfar og Kenzo efter brombær, med cupcakemadpakke

De sidste fornemt pyntede cupcakes (Agnes cupcakes kan godt gå hjem og lægge sig!) blev spist på udflugt til legehuset. Der havde været mus (læs farfar) i den ene!

Kenzo kunne også godt lide kagerne
Esmeralda var også med på udflugt
Inden for var der straks gang i andre ting. Modellervoks fx.

De små kunstnere er gået til værket.

De fantastiske kreationer. Hvis man ser godt efter, kan man tydeligt se Pingo, en gulerod, en sommerfugl, en ballonkurv med personer, en mariehøne osv.
Søndag var vi på en lille tur til Naturskolen på Røsnæs. De fleste af de ting, man kunne se, var for større børn og voksne. Jægerne havde en stand, der kunne hamres fuglekasser sammen, man kunne melde sig ind i Ornitologisk forening, besøg af konservator, biavler, guidede muse-, edderkoppe- og botanikture osv. Heldigvis kunne vi også gå indenfor og kigge på udstoppede dyr.
 
 
Hvordan er det mon at røre ved et pindsvin?
Desuden var det også muligt at købe is på stedet.
 
Oven på sådan nogle feriedage kan man godt blive lidt træt.
 
Alternativ brug af tæppe
Søndag eftermiddag gik turen mod København, så vi kunne agere velkomstkomité, når forældrene kom hjem. Børnene havde naturligvis savnet deres forældre, så de fik en stormende modtagelse. Efter en skøn omgang Sushi sagde vi farvel og tak og vendte næsen hjemad. Jeg må indrømme, at jeg er lidt flad i dag.


6 kommentarer:

 1. Skønne billeder - men jeg kan godt forstå, du er lidt flad. Når man ikke til hverdag har småfolk i huset, er vi jo vant til, at alt kan foregå i vores eget tempo. Bedsteforældredage er noget, børnene aldrig vil glemme. Jeg kan huske, jeg blev passet i 14 dage af mine bedsteforældre, da jeg var 4 år, og jeg savnede mine forældre grusomt. Dine børnebørn har haft hinanden, og med alt det spændende, I har lavet, må det have været en dejlig oplevelse for dem at være hos jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame. Du har helt ret. Det betyder meget, at søakende har hinanden, også i sådan en situation. Vi har som skrevet lavet mangt og meget, og selv om det er vældig rart selv at bestemme tempoet, så er lidt temposkift ikke af vejen!

   Slet
 2. Hold da op - det er ikke småting, I har nået. Det lyder super hyggeligt!
  Det er dejligt, når vi bedsteforældre kan give de unge forældre et lille frikvarter. Det er også dejligt at have børnebørnene "alene", man får en helt anden kontakt i den situation. Også her kan det godt mærkes, når vi har passet barn - som Madame er inde på, er det jo ikke længere hverdagskost for os at have småbørn om benene :-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Randi. Det er rigtigt, som du skriver, at man får en hel anden kontakt til børnene, når de er her uden forældre. Så er vi jo de eneste voksne, de kender og kan holde sig til. Lillesøster vidste godt, hvor hun skulle søge hen, da skorstensfejeren kom forbi! Så sang vi bagefter: "Skorstensfejeren gik en tur...... Så kom han forbi et hus....". "Det var her," sagde den lille. Præcist! De er skønne, de små!

   Slet
 3. Det var ellers noget af et eksperiment for den lille at skulle være uden far og mor for første gang og så i SÅ mange dage. Men det er jo skønt for alle parter, når det går godt. Og I var også virkeligt aktive, kan godt forstå, I var lidt maste bagefter ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten: Mange tak. Ja, jeg synes også, vi var aktive, men der skal jo også ske noget undervejs. Det var 3 nætter, og det forekom som en stor mundfuld for den store. Den lille kunne ikke forholde sig til det. Hun lod sit temperament gnistre over at være blevet "efterladt"! Den store talte vitaminpiller, og om lørdagen sagde hun: "Skal vi allerede hjem i morgen?" :-)! Sådan kan man også følge med i dagene :-)! Vi har meldt os på banen igen, hvis der skulle blive brug for det.

   Slet