Her er jeg med

torsdag den 17. maj 2012

Weekendtur og måneblomst

Sidste weekend var vi på tur sammen med en masse andre fra Husbondens branche. Det var en rigtig dejlig tur. Vi så gods, vikingemuseum, skitsesamling og spiste flere forskellige steder. Vi blev faktisk godt forkælet med mange gode oplevelser. Desværre tabte mit kamera pusten undervejs, men  det kan I sikkert prise jer lykkelige for. Ellers var der kommet alt for mange billeder med!Gjorslev gods: Danmarks ældste middelalderslot. Godsejeren viste os rundt. Overlevelse! På de fleste godser må man lave mange krumspring for at klare de økonomiske skær, ved siden af, at ejerne kører en stor forretning med kvæg, korn, træ og hvad ved jeg.


Vi mødte også mange forskellige mennesker. Det vil føre for vidt at nævne alle, men i forbindelse med de steder vi så, traf vi 3 unge, energiske og dynamiske damer, som brændte for deres job. De 2 af dem var  museumsinspektører, den 3. borgmester i Køge kommune. Skønt!
Byen er kommet på landkortet. Desværre ikke for noget spec. godt, og det er en skam. Køge har så meget at byde på, så jeg kunne godt have tænkt mig at se den nærmere an. Bl.a. er det museum, vi så helt unikt. KØS (Køge Skitsesamling), som virkelig er et besøg værd med bl.a. Bjørn Nørgårds gobelinskitser, værker af "Papfar" og "Husk mit navn", 2 undergrundskunstnere, som har udstillet på samlingen, og hvis værker stadigvæk hænger på museet. På 3. sal, som er et stort, meget flot rum, er der eksempler på legepladser. Store træpuslespil, klatretræ, rollespilsaflukke, byggelegeplads med tekster osv.
Vikingemuseet i Roskilde, som vi også besøgte, har også meget at byde på. Foruden en stor udstilling er det også museet, som står for "Havhingsten" (rekonstrueret vikingelangskib), som har sejlet rundt i danske farvande og været på tur til Dublin.

Også voksne kan lide at lege, når de har tiden og får muligheden.


Kunst i det offentlige rum, det er hvad det handler om. Derfor har RealDania også spyttet 32 mill. kr i kassen, så mange af visionerne kan føres ud i livet. Køge by skal have større sammenhængskraft.
Et eksempel på kunst i det off. rum er teltet med de 9 klaverer, som står på havnen. Beklædte broer og bropiller osv.
Meget kan lade sig gøre, når man har en Stærke i byen! I Roskilde har man en Kæmpe!
Men nogen i Køge har fået "Kamp" til stregen!
Vel hjemme og mættede af skønne indtryk prøvede jeg at plante mine små måneblomstspirer om. Inspireret af Søren Ryge og mange andre købte jeg mig en frøpose og såede dem. Alle kom op. De skulle være helt specielle, åbne sig om aftenen og dufte vidunderligt, for at gå til næste morgen. De skal helst være indendøre eller ude i sol og læ og have noget at klatre op ad. De kan blive et par meter høje. Jeg fik et par gæster, som skulle belemres begaves med dem. Jeg fortæller om, hvordan det går, når spirerne er blevet større, og hvis de overlever.

2 kommentarer:

 1. Det lyder som en dejlig og begivenhedsrig weekend! Af de seværdigheder, du nævner, kender jeg kun Vikingeskibsmuseet, men der har jeg så til gengæld også været en del gange. Det ligger så smukt der ved fjorden.
  Måneblomsten havde jeg ikke hørt om før - godt man har Google - hvor er den smuk. Det bliver spændende, om du får store smukke planter ud af alle dine anstrengelser :-)

  Randi

  SvarSlet
 2. Ja, Vikingeskibsmuseet er så sandelig et besøg værd, både hvad angår selve bygningen, beliggenheden og indholdet.
  Jeg er også meget spændt på, om måneblomsten vil komme til at blomstre :-)!Jeg håber, jeg kan give den de rette betingelser.

  SvarSlet