Her er jeg med

mandag den 26. marts 2012

Smag på foråret

I lørdags kom Husbonden hjem med 2 kg urenset stenbiderrogn. Ude på "vores" halvø har vi en lille havn, hvor vi om lørdagen kan være heldige at købe fisk og om foråret stenbiderrogn.
Udover rognen havde han også 4 sprællevende skrubber med.
Hvem brugte så lige et par timer i køkkenet? Det var dog tiden værd. Nu har vi mange små poser med stenbiderrogn i fryseren. Fantastisk. Ligeså ligger der også 2 skrubber. De er ikke flåede, men i folie sammen med en klat smør, masser af citronsaft, salt og peber og diverse krydderurter og så et kvarters tid i ovnen, så er man kommet ud over det problem. Og smagen fejler ikke noget.
Lørdag aften havde vi gode venner på besøg, og forretten skulle selvfølgelig indeholde stenbiderrogn. Det blev til en meget enkel og velsmagende ret.
Man tager græsk yoghurt og Philadelphia smøreost (naturel) og rører det sammen, putter det i bunden af et glas (glas til portvin har en passende størrelse), lægger en ordentlig skefuld stenbiderrogn ovenpå, derefter masser af citronsaft og på toppen hakket rødløg og hakket purløg. Dertil serverede jeg ristet pumpernickel. Nammenam!
Søndag kom Husbonden hjem med en ny forårshøst. Denne gang var det spæde ramsløgsblade, som han fandt i en nærliggende skov. Skøn duft! Vi fik en salat til aften, hvor bladene var en vigtig ingrediens, og desuden bagte vi nogle skønne brød med parmesan, skinke og fintsnittet ramsløg.
I dag tror jeg, at jeg vil lave ramsløgspesto, ramsløgssalt eller andre fantastiske ting med denne skønne krydderurt.
Foråret er over os, og alle vore sanser oplever det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar