Her er jeg med

søndag den 12. februar 2012

Øglemormor

I denne uge har jeg været nogle dage inde hos den lille øglefamilie. Det er en overkommelig tur, og de offentlige transportmidler, som jeg skulle benytte, var præcise, så hurra for det. Indimellem bliver der så også gjort opmærksom på det, fx når der i S-toget bliver sagt:"Nørrebro - 15.37 - til tiden!" Hvad ellers, fristes man til at spørge, men sådan er det jo ingenlunde altid.
Familien har det godt, store som små. Varanen tager på og får nu både mos, grød, vand og mælk. Han sender én de sødeste smil, og jeg er sikker på, at han kan kende mig. Han er nu ca. 5 måneder og en vågen lille gut, som sagtens kan holde sine forældre i gang.

                                                                     Varanen i sin sansegynge


Han napper en ordentlig lur om formiddagen, men kun hvis Øglemor traver rundt med barnevognen. "I regn og slud, Varanen må ud!"
3 timer på gader og stræder kan i det lange løb trætte en del, så tak for alle de cafeer, der ligger rundt omkring, og som gerne servicerer en forfrossen Øglemor og do. mormor.
Til gengæld sover han ikke så meget om natten. Desværre for alle parter, men som man hører igen og igen:"Det er bare en fase". Muligvis, men hvornår bliver den aflyst af en anden fase?
Øglen var i børnehave. En af dagene fik hun lov til at blive hjemme, fordi mormor var på besøg. Så på vores travetur i kvarteret den dag besøgte vi først"......´teket". Hun elsker at være der, så meget, at hun absolut ikke har lyst til, at hun skal gå igen.
Det er jo også et genialt sted, med legetøjsbiler, man kan sidde i , forskelligt legetøj og masser af bøger. Jeg læste ca. 5 Totte og Malene bøger for hende, og så gik hun ellers rundt og hyggede, lige indtil vi skulle hjem. Så var det ovre med hyggen.
Vi overlevede og travede videre til en lille butik:"Husflid" med alskens sjove sager, perler, garn, knapper, you name it. Øglen var begejstret.
Derefter var der tid til et cafébesøg. Øglen ville gerne have en croissant og en kop varm kakao, og vi voksne fik jordskoksuppe med bacon. Uhmmm!
Så var vi alle trætte, og så måtte vi hjem og slappe lidt af med sund slik, børneDVD og et krus latte.Et par dejlige dage var ved at være slut. Inden jeg tog afsted, aftalte vi at Øglen snart kommer på ferie her. Hun har vist brug for lidt alene tid, så vi håber at se hende næste weekend, hvis logistikken og vejret vil.

Vores dåbsgave til Varanen var endelig ankommet (restordre), og heldigvis synes jeg rigtig godt om den. Indtil videre har jeg kun set den gengivet på nettet. En Ostheimer julekrybbe med plads til rigtig mange figurer. Et samlesæt, som kan stå fremme hele året, så der kan leges med det.  Det kan krybben sagtens holde til.


Øglens afskedshilsen til mormor:"Tak for en dejlig dag, mormor". Lige mine ord!

2 kommentarer:

 1. Det lyder som hyggelige dage.

  Det er også et stort hit at tage Sander med på biblioteket, han er vild med det. Han siger også "teket" :-)

  Hvor er den en fin julekrybbe, I har givet den lille!

  Randi

  SvarSlet
 2. Det var rigtig hyggeligt, og vi håber, at biblioteket vil blive ved med at være et hit.
  Øglemor havde ønsket julekrybben, og til sidst lykkedes det da også.

  SvarSlet