Her er jeg med

tirsdag den 21. juni 2011

Lille Mongoliet i Vestjylland.

70 års fødselsdag i weekenden i en mongolsk ger eller jurt (yourt). Det havde jeg ikke prøvet før. Vi befandt os ved en sø, en campingplads og et spisested, som samtidig er et stort sommerhusområde.
Selve festen blev holdt i en ger, som snildt kan rumme 100 mennesker. Som festtelt fungerede den godt. Jeg sad tæt op ad en væg og havde mulighed for at studere træskelettet og stoffet (uldfilt), som udgjorde resten af væggen. Konstruktionen og materialerne betyder, at teltet er behageligt lunt om efteråret og køligt om sommeren. Desuden var der bræddegulv.
4 trædøre, en i hvert verdenshjørne,gav mulighed for frisk luft undervejs, idet brændeovnen i midten af teltet var tændt. Der var også plads nok til at have en scene i højre side af periferien (i forhold til, hvor jeg sad.) Loftet var meget kunstnerisk udført og smukt, glas og træstave udgjorde den største del.
Selve buffeten var anrettet i et stort fortelt.
Afslappet og anderledes.
Geren er meget smuk at se på og tilfører stedet noget helt unikt.

Hvis man lister udenfor og igennem en hæk, ser man endnu en ger, i en helt anden størrelse. Den passer til en familie og er indrettet på typisk vis. Langs med væggen er der opstillet bord + stole, en dobbeltseng, diverse enkeltsenge og i midten en ovn.
Denne sidste ger kan lejes som alternativ til en campinghytte, og ejerparret fortæller, at de fleste turister vælger geren fremfor hytten. Mad kan man lave på grill udenfor og sammen med havemøbler må man sige, at et perfekt ude-spisekøkken har set dagens lys.
Alt i alt en dejlig fest sammen med gode gamle venner i specielle rammer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar