Her er jeg med

onsdag den 15. juni 2011

Pinseferie

I den nys overståede pinseferie havde vi huset fuldt af store og små. Det meste af tiden var vi 9 + 1 i maven. Det var superhyggeligt. Højt tempo hos de små, og vi andre prøvede efter formåen at holde trit. Henimod slutningen af ferien begyndte trætheden at melde sig hos en af de mindste og hos den ældste, læs: undertegnede. Jeg er vist ikke helt på toppen endnu efter vores Mallorcatur.
Men tiden var jo også gået fint med sandkasseleg, boldspil, gyngeri, legehus, tur til vandet, tur til en nærliggende vingård, som havde åbent hus, og indendørs leg, højtlæsning, klaverspil samt stille stunder foran TV.
Ind imellem skulle der laves mad. Her er jeg meget heldig stillet, synes jeg. Alle hjælper til med både det ene og det andet. Den hjembragte hele skinke fra Mallorca gjorde lykke sammen med husbonds fortræffelige aioli og mallorcinske oliven. Et godt supplement til frokosten.
Det varer nok lidt, inden vi ser de unge familier igen, idet de snart drager på ferie. Det ene hold til Italien, det andet til Spanien. Når de kommer hjem, er det vores tur. Det bliver herhjemme i et lejet sommerhus. Jeg er ikke sikker på, at forsikringen giver grønt lys endnu for en erstatningsrejse. Når de gør det, er det helt sikkert, at den skal gå til Mallorca: Jeg så jo ikke noget i de 3 uger, jeg var der!Vores grund er en naturgrund, temmelig økologisk, må jeg også lige tilføje. Der findes helt givet mange spiselige gevækster her, såsom skvalderkål, hjulkrone, brændenælder, bøgeblade, ramsløg osv. Hvis man har lyst til at botanisere, er der også rige muligheder. (Vores græsslåmaskine brød sammen lige inden pinse!)

2 kommentarer:

  1. Hey, jeg opdagede slet ikke aiolien. Hrmpf.

    Tak for sidst - smadderhyggeligt. Håber, du er helt ovenpå igen, og at flåten ikke bed sig alt for godt fast... Øglen er i øvrigt helt frisk igen, så håber ikke, det er hende, der har smittet til højre og venstre. I givet fald beklager jeg. :-)

    SvarSlet
  2. Vi må lave aioli igen næste gang, I kommer. Det er godt, at Inga er frisk igen. Hun var bare overtræt, og det smitter vel ikke?
    Flåterne skal bare holde sig væk. Jeg har ikke brug for mere penicillin.

    SvarSlet