Her er jeg med

søndag den 2. januar 2011

Nytårsforsætter!

Selvfølgelig har man nytårsforsætter, eller skulle man kalde dem nytårsfortsætter? Det foresvæver mig nemlig, at jeg har haft de samme gennem flere år.
Så i år vil jeg ikke sige dem højt og slet ikke skrive dem, så er der nemlig ikke nogen, der kan komme og spørge om, hvordan det går med det ene eller det andet!

Vi kom ganske fint ind i det nye år. En tradition opbygget over 25 år stod endnu engang sin prøve.
Den består i al sin enkelthed i, at vi tager bilen og kører til Jylland og fejrer det nye års komme med gamle, gode venner. På sammenskudsbasis forstår sig. I år skulle vi kun sørge for champagne. En meget enkel opgave, må man sige. Én af gæsterne kommer med forretten, en med desserten, én har en kransekage med, og værtsparret står for hovedretten.
Menuen i år var helt og holdent forskellig fra de forrige års: Forretten bestod af fisk og rejer i hvidvinsgelé med en syrlig creme fraiche sauce til, hovedretten var i år lamme- og gedekød med lækre ovnstegte blå kartofler og en dejlig sovs. Efterretten bestod af en sønderjysk "brød-tort". Her er hovedingredienserne rugbrød, nødder, fløde og kirsebærsyltetøj. En fantastisk nytårsmenu.
Vore børn i det københavnske havde eksperimenteret med en ny dessert: lakridsis med oliven! Efter Paul Cunninghams opskrift, så bedre bliver det nok ikke. De, der smagte desserten, var vældig begejstrede, så den opskrift tror jeg lige jeg skal have!
Godt nytår og held og lykke med nytårsforsætterne!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar