Her er jeg med

tirsdag den 7. december 2010

Taknemmelighed.

For nylig læste jeg om en lille bog, som jeg godt kunne tænke mig at få fingre i. Den hedder: "Taknemmelighed - en dagbog over mine glæder". Egentlig lyder det trættende banalt, men jeg tror faktisk på, at det virker.
Man finder sikkert ud af, at det er de små hverdagsting, der gør én glad, naturligvis også de store ting, som dukker op med mellemrum. Men der er trods alt flest hverdage.
I går kunne jeg fx have skrevet: Så lige uden for mit vindue det sødeste rådyr, som havde god tid, standsede op, kiggede ind ad vinduet og gnaskede videre på buskens visne blade. Og: Fik besøg af nabo til en god sludder over en kop te, fik flere opringninger, nød udsigten fra vores hus osv.
Måske tænker en og anden: Hvorfor ikke lige så godt bruge et kladdehefte?? Det ender det måske også med, fordi bogen desværre er udsolgt fra forlaget og derfor ikke kan opdrives.
Forskellen på kladdeheftet og bogen er imidlertid den, at hvor bogen virker inspirerende, så er kladdeheftet jævnt kedeligt. Bogen indeholder nemlig små opgaver, citater, tips osv., som stimulerer ens glæde og hjælper en til at værdsætte.Så hvis nogen falder over den derude, så vær venlig at give mig et praj. Måske ligger der et enkelt eksemplar på en boghandlers hylde."Vær taknemmelig for det du har, så vil du få mere. Hvis du fokuserer på det du ikke har, vil du aldrig få nok." Citat fra bogen.

2 kommentarer:

  1. Jeg tror, at du har ret - det virker. Jeg har ikke selv sådan en bog, men bruger lidt tid, før jeg lægger mig til at sove om aftenen, til lige at tænke over de små ting, jeg har været taknemmelig og glad over i dagens løb. Det er dejligt at afslutte dagen med fokus på det positive.

    Randi

    SvarSlet
  2. Randi: Du har fuldstændig ret. Det er en god måde at afslutte dagen på.

    SvarSlet