Her er jeg med

tirsdag den 26. oktober 2010

Over and out!

Olsker Kirke

Dragefestival ved Hammershus.

Stemningsbillede fra vores lille lejlighed på Falsled kro!
En gave fra en nær veninde!

Lige hjemkommet fra Bornholm må jeg konstatere, at festlighederne i denne måned nu er løbet af stabelen. Hvor er det ærgerligt! Heldigvis kan vi se frem til en ny række i november!

Oktober måneds festligheder er gået godt allesammen. Heldigvis, og de har været lige så skønne, som jeg havde forventet.
Lige nu tænker jeg, at hver eneste af dem fortjener deres eget indlæg. Rund fødselsdag, et ophold på Falsled Kro og en uge på Bornholm. Fantastiske oplevelser, både blandt mange mennesker, i skøn tosomhed og med den nærmeste familie.
Den runde fødselsdag blev både fejret herhjemme og ude. Først med familien og derefter med en masse seje quinder til pigefrokost. Dejlige dage med lutter smil, godt vejr og højt humør. Pigerne kom langvejs fra, fra alle landsdele: Tidligere kolleger, familiemedlemmer, naboer osv, som alle havde fundet vej til en skøn plet ved fjorden.

5 timers intenst samvær, lækker mad, taler og udpakning af gaver bidrog i høj grad til den gode stemning. Jeg må lige fremhæve min datters bidrag til festen: en tale bestående af just indkommet "post" fra diverse firmaer, som jeg angiveligt havde misbrugt eller i hvert fald brugt: Fra Chesterfieldfabrikken ang. min overdrevne brug af sofaen (!), fra et Appelsinimportfirma, som udråbte mig til deres bedste kunde, fra Poul Dissing, som takkede for den musikvideo, som jeg spillede hovedrollen i i mine unge dage, smalfilmet af min mand, osv. Meget, meget morsomt!
En herlig dag med en rigtig god atmosfære.
Jeg må lige fremhæve en enkelt gave: Et højskoleophold! Det fik jeg af mine børn og svigerbørn. Jeg glæder mig meget til at bruge det!

Ugen efter var min mand og jeg på Falsled Kro. En fantastisk oplevelse! Hvis man har en hel del penge, som man ikke lige ved, hvad man skal bruge til, foreslår jeg et Culinarium der! Vi fik tildelt en lille suite med egen gårdhave og en meget stor rund pejs midt i mellem stue og soveværelse, så ilden kunne opleves fra begge sider. Dejligt vejr, søde mennesker, afslappet stemning. 7-retters menu med vinmenu. Utroligt, at man kan spise så meget, men det var små, meget lækre portioner, veltillavet og velsmagende. Skovsyre, fuglegræs, rødbede, saltet torsk, svampe, gråand, syltede og stegte brisler, fyldte vagtelæg, mega-ostebord, havtorneis etc. Nævnt i flæng. Ligegyldigt, hvad vi fik, smagte det bare forrygende. Det var et 2 år gammelt gavekort, som blev fyret af! Tak for det.

I efterårsferien havde vi inviteret børn, svigerbørn og børnebørn til Bornholm. Flere fra selskabet havde aldrig været der før. Vejret var for det meste med os, og dagene fløj afsted. Sommerhuset ligger i et dejligt skovområde og tæt på stranden, så der var basis for at gå nogle dejlige ture. Desuden fik vi kørt øen rundt og fik bl.a. kigget på kirker, var hos Pia Stærmose i Boderne, til dragefestival ved Hammershus, var på hestevognstur og spiste fiskebuffet på NBR. Vi må endnu engang konstatere, at Bornholm er et besøg værd, ligegyldigt hvornår på året, man kommer. Huset fungerede godt, trods det vi var 9 personer. Der var værelser til alle par og endda senge i overskud. En sådan uge kan sagtens gentages. Det er meget dejligt at få lov til at være sammen med de unge familier så længe og i skøn harmoni.
Desværre er jeg ikke særlig god til det med billeder, men på et tidspunkt lykkes det nok at lære at få dem til at gøre det, jeg vil have dem til!

1 kommentar:

  1. Jeps, det har været en dejlig oktober fyldt med festivitas, og det har været ren luksus at få lov til at være med til det meste af det. (Dog synes jeg godt, at Falsled kunne have indbefattet jeres børn også... ;-))

    Det der med billeder, skal du nok komme efter. Det ser da i hvert fald fint ud. Måske skal du lige slette nogle linjeskift (eller 100 :-) efter teksten, men ellers er der intet at komme efter.

    SvarSlet