Her er jeg med

onsdag den 13. august 2014

Sommer-mix

Nu er ferien vist forbi. Den har varet længe for mit vedkommende, hvad angår blogskrivning. Måske er der nogen, der har bemærket det?
Hvordan opsummerer man lige 1 1/2 måneds ferie? Det kan vist ikke lade sig gøre på en forholdsvis lille plads, men alligevel...
Vi har jo haft en fantastisk sommer, hvad vejret angår. Det har ikke kunnet være bedre. Naturligvis har landmænd og haveejere ønsket sig mere vand, men når det er sagt, så er jeg sikker på, at alle har været godt tilfredse med den hjemlige sommer.
Vi kender sikkert alle sammen nogle stykker, som drog sydpå og fik regnvejr!
Vi har mest opholdt os på (i) "Costa Kalundborg, hvor de slanke palmer står" og nydt tilværelsen på la terraza.


Vi har dog også været udenbys nogle gange, på besøg eller til runde fødselsdage. Vi har som tidligere nævnt ikke kunnet komme udenlands, da vi er blevet grounded denne sommer. Men pyt, det indhenter vi senere.


Torvehallerne var et must, da vi var på Frederiksberg for at lufte Troldemor. Vi havde heller ikke besøgt dem, så selvfølgelig skulle vi dertil. Det var ligeså fascinerende, som jeg havde forestillet mig. Og Troldemor var glad for at komme lidt hjemmefra.
Et par gange har vi spist på Café Edderfuglen på Røsnæs, som også med de nye forpagtere lever op til sit gode ry.
En 70-års fødselsdag blev fejret i Sønderjylland på en restaurant nær vandet: La Providence i nærheden af Gråsten. Den kan kun anbefales. Lige nedenfor går Gendarmstien, som man kan følge langs vandet fra Padborg til Høruphav på Als. Ruten er på ca. 74 km. Der blev patruljeret på strækningen fra 1920 (Genforeningen) til 1958. Hver grænsegendarm havde sit stykke at patruljere på. 
Skøn fest og skønt at kunne sidde ude, også klokken 24!
Så har vi været på besøg hos gode venner i det vestjyske, bl.a. så vi det opgraderede kattehus med klatrestativer, sofaer, små senge, hylder, kæmpe indhegnet udeareal til de 13 katte, store som små, som færdes der. Kenzo elsker kattene!
Det store billede er fra en frokost i det grønne ! Det grønne var i virkeligheden alger. Desuden var der masser af tang, døde og levende vandmænd og en sværm af hvepse. Besøget blev kort, men vi nåede at dyppe tæerne og spise lidt af maden.
Vi har haft børnebørn på ferie, både sammen og hver for sig.


På et tidspunkt syntes de ældste (4-7 år), at de ville prøve at sove ude en nat. Vi har en balkon, som er glimrende til formålet, men så vidt jeg husker, var det kun Øglen, der gennemførte. Ellers foregik dagene stille og roligt, ude og inde, alt efter hvad de havde lyst til. På et tidspunkt blev vi inviteret til koncert i "parken". Eller farfar skulle have en ansigtsmaling, som fik ham til at ligne en ræv! Fantasien fejler ikke noget. Og vores yngste, Varanen, demonstrerede nye ord, såsom at "kloppe", lave danseløb og spise "torskevogn"!
Uden mad og drikke, dur helten som bekendt ikke.


Is og jordbær har været daglige delikatesser, ligesom grillmad er et hit, her laks og lammekølle. De to øverste billeder th. stammer fra Café Edderfuglen, hvor vi har spist et par gange. Det ene billede forestiller en forret med laks og alskens grøntsager, blandt andet meget tyndt skåret glaskål, som efter at have ligget i vand (?), bliver glasklart. På billedet ved siden af ligger der entrecôte på et leje af en meget velsmagende selleripuré og med friske grøntsager ovenpå. Fantastisk!

Og så er der naturligvis en masse ind imellem, som har fyldt det meste af sommeren!

I øvrigt er jeg kommet på Instagram (hannemorsing)! Follow me!

12 kommentarer:

 1. Velkommen tilbage fra ferie! Jeg var da også begyndt at tænke på, hvor du var blevet af :-) Somme tider er det helt fint at holde en pause fra cyberspace og koncentrere sig om det, der sker IRL :-) Jeg kan forstå på det hele, at I har haft en god og begivenhedsrig sommer - det er bare dejligt! Torvehallerne har jeg stadig til gode, men jeg kan forstå, at et besøg der er noget, man ikke bør gå glip af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Randi! Ja, jeg har i høj grad koncentreret mig om "verdens gang i Lidenlund" :-)! Vores sommer har været rigtig god og er fløjet af sted.
   Torvehallerne vil jeg gerne besøge igen. Vi nåede ikke at se det hele, faktisk. Rigtig god torsdag!

   Slet
 2. Dejlige billeder også af Costa Kalundborgs hyggelige terrasse! Sikke mange spændende oplevelser I har haft, selv om I ikke kunne rejse udenlands. Men med denne skønne sommer ville det også næsten have været synd.
  Og så er jeg jo meget glad for, at du er på Instagram!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi var under ingen omstændigheder taget ud at rejse i sommerens løb. Vi har været hjemme de sidste somre, men rejserne har været mere eller mindre planlagt til for- og eftersommeren. Med sådan et sommervejr, som vi har haft, ville det ganske rigtigt være synd at rejse bort.
   Jeg er også glad for, at du er på Instagram, så jeg kan se endnu flere af dine fantastiske billeder :-)!
   Mange tak, Madame og rigtig god torsdag!

   Slet
  2. Tusind tak for dine søde ord :-) Og så håber jeg, I snart kan rejse igen - måske her i sensommeren?

   Slet
  3. Selv tak. Ja, det ville være dejligt med en tur ned til naboens hus i Andalusien i sensommeren.

   Slet
 3. Hvis man endelig skal være grounded, er det ikke den værste sommer, det kunne ske i!
  Tak for resume af din sommer - den var vist ikke så tosset endda :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sommeren har bestemt ikke været tosset. Det var dog et chok at blive grounded, da jeg ikke har prøvet det før. Vi må regne med, at det varer det meste af dette år. Vi ville have været ude at rejse i april og nu igen i september, men det må vente. Mange tak, Ellen, og god torsdag!

   Slet
 4. Når plan A ikke kan lade sig gøre, må man 'nøjes' med plan B, og det sommer-mix er da en dejlig plan B. Jeg vil gå så vidt og sige, at det ville være ærgerligt, hvis man havde brugt penge på en rejse sydpå med den sommer vi har haft i år, især for de der kom ned til regn i stedet for den sol og varme de havde betalt for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Pia. Ja, godt vi ikke havde købt og betalt en tur til "sydens sol". Efter at vi begge er blevet pensioneret, har vi opholdt os herhjemme i sommermånederne. Rejserne skulle have været i for- og eftersommeren. Når man bor ved skov og strand, og solen skinner fra en skyfri himmel, så bliver vi gerne her.
   Vores sommermix har været ganske udmærket. Rigtig god torsdag!

   Slet
 5. Hehe, velkommen til overfladen igen :-) Sommerpausen skal være dig velundt. Du har jo også haft dejligt meget andet at tage dig til end lige netop at blogge. Og det danske vejr har virkelig været på jeres side.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for det. Jeg håber på at komme ind i en nogenlunde fast gænge igen mht blogskrivning, men man ved jo aldrig. Man kan nemt blive overhalet af virkelighedens verden :-)! Og, som du ganske rigtigt påpeger, så har vejret virkelig tilgodeset os denne sommer! Rigtig god weekend!

   Slet