Her er jeg med

tirsdag den 13. maj 2014

Siden sidst

Det er vist på tide, at jeg lader høre fra mig. Det er ikke med min gode vilje, at der er gået så lang tid, men vi blev overmandet af virkeligheden.
Den sidste uges tid har vi holdt diverse sygehuse beskæftiget. Husbonden, som ikke har været indlagt siden 1960, blev akut indlagt i den nys overståede weekend i Næstved.. Nyresten! Av!
Undertegnede går til specialfysioterapeut i Holbæk 3 gange om ugen for tiden. Og på den måde er der pludselig gået 14 dage.
Heldigvis er der også sket mange gode ting. Fx havde vi forrige weekend en lille feriegæst på 5 år.
Om fredagen var der plantedag i Øglens børnehave, hvortil bedsteforældrene var inviteret. ( Det store billede). Også Varanen havde fået lov at komme med. Nederst th i collagen står Øglen med sit diplom. Alle børnene fik et, da de havde været ude at samle affald.
Desværre måtte jeg blive hjemme, da jeg ikke var helt fit for fight, men morfar var med. Med retur havde han Øglen, som insisterede på at komme på ferie uden sine forældre.


Vi havde en hyggelig weekend.. Øverst i collagen ses forårslam, som morfar og Øglen var ude at hilse på. Undervejs på deres gåtur stødte de på en shelter, som Øglen og Kenzo gerne ville afprøve.

Tv ses stenmalingsproces og det færdige resultat. Hun koncentrerede sig virkelig meget, og der gik lang tid med at få gjort mariehønen og kaninen så troværdige som muligt. Utroligt, hvad man kan få ud af et lille male-kit fra Aldi til 30 kr.!
Nederst tv ses en jordbærtærte, som vi lavede i fællesskab. Da vi skulle have et stykke, var hun allerede mæt. Hun havde skrabet skålen, slikket skeerne, spist de tilovers blevne jordbær, så hun kunne ikke have mere !
Vi spillede spil: Pixelines flagspil, Kalaha (Canada, som hun siger) og ludo. Flagspillet (4+) er genialt, da man både får en fornemmelse af, hvordan de enkelte landes flag ser ud, og hvor landene ligger i forhold til hinanden (Europa).
 Bogen ved siden af på billedet hedder "Balløver og bænkevarmere".  Den indeholder ca. 80 sjove, gamle ord, som ikke må gå i glemmebogen. Den bog valgte hun, at vi skulle læse i, i stedet for "almindelige historier". Dem kunne jeg så få lov at digte! Hun syntes simpelthen, at det var herligt at høre om : en bjørnetjeneste, krokodilletårer, en tørvetriller, en kindhest osv. Selvfølgelig blev også Ramasjang og Violine også taget i brug.
Søndag eftermiddag var opholdet slut, og morfar kørte hende hjem. Hun er meget nem at have på ferie. Så vi glæder os til, at hun kommer igen!
Fra matriklen.
Udsprungne kvædeblomster
                                                                  En gæst i haven

8 kommentarer:

 1. Sikke noget at I sådan holder sygehusene beskæftiget, Nonna - jeg håber, I snart er helt raske begge to. Nyresten er forfærdeligt smertefuldt.
  Men det var herligt at læse om Øglen, der insisterede på at komme på ferie uden sine forældre, og om bjørnetjeneste, krokodilletårer, tørvetriller, kindhest - ord som må lyde morsomme for børn. Det var spændende at læse og dejlige billeder. Rigtig god aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Madame. Ja, nyresten er meget smertefuldt, Det har Husbonden også konstateret!
   En weekend med et eller flere børnebørn er meget hyggelig, og naturligvis foregår tingene for det meste i deres tempo. Man skal nok heller ikke være blind for, at de også får lov til mere, når de er på ferie!

   Slet
 2. Det var da træls, at helbredet sådan har drillet jer begge to - håber, det går bedre nu.
  I har sandelig holdt aktiv ferie med Øglen, det lyder drønhyggeligt alt det I har foretaget jer.
  Det var synd, at du måtte springe besøget i børnehaven over men godt, at Morfar kunne deltage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid træls, når helbredet driller, og sådan noget kommer altid ubelejligt. Det var godt, at morfar kunne være med til bedsteforældredag. Sidste år var jeg med. Men man vil jo nødig gå glip af noget.
   Vi hyggede os med Øglen. Hun er nem at hygge med :-)!
   Tusind tak, Randi, og ja, det går heldigvis fremad med helbredet.

   Slet
 3. Det virkelige liv kan man ikke altid planlægge. Der kommer med jævne mellemrum noget til os alle. Nyresten er forfærdeligt smertefuldt. Forhåbentlig er det ovre nu. Godt der blev tid og overskud til et lille feriebarn og de fornøjellser det bringer alle parter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Pia. Ja, ærgerligt nok, kan man ikke altid planlægge det virkelige liv! Husbonden har også mærket, hvor smertefuldt nyresten er. Weekenden med Øglen var heldigvis før, smerterne satte ind, så vi havde både tid og overskud til at tage os af hende.

   Slet
 4. Av, av, av! Jeg nåede kun til nyregrus, men jeg var da ved at dø, var jeg overbevist om. For hulen, hvor det gjorde ondt!
  Jeg har sagt det før, men nu kommer det igen: I er simpelthen supergode til at være der 100 % for jeres børnebørn :-)
  Håber I har det godt igen, begge to!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går den rigtige vej med helbredet, heldigvis. Det er dog ikke helt overstået endnu.
   Vi prøver at give børnene en god oplevelse, når de er her :-)! Hvis det lykkes, er det bare godt. Tusind tak, Ellen, og god onsdag aften.

   Slet