Her er jeg med

fredag den 24. januar 2014

Og julen varer lige til påske...

Efter en pause fra bloggen vil jeg nu kaste mig over skriveriet igen.
Sidste weekend havde vi besøg af vores datter med familie, også kaldet Reptilfamilien. Det var som altid gevaldigt hyggeligt, og børnene er altid med på et besøg hos mormor og morfar.

Varanen (2 år) på gåtur med morfar
Da familien kørte hjem søndag middag, blev Øglen her på en lille ferie.
Hun bliver 5 år i næste måned, og hun er en skøn pige. Hun elsker at være her helt alene, så hun spurgte forældrene, om de ikke snart skulle hjem?
Endelig kunne hun få morforældrene for sig selv, og så skulle der leges, snakkes, fortælles historier, spilles spil, males på sten, gås ture med morfar, kigges iPad osv.

Øglemor laver daddelkugler, og børnene er nede ved nissehulen. Julen varer ved...
Morfar hyggede sig med at kreere en stige, et gyngestativ og et flag på en flagstang, som han i nattens mulm og mørke satte på plads ved nissehulen, så det stod klart, når Øglen og han skulle gå morgentur med Kenzo. Jeg ved ikke, hvem der hyggede sig mest, morfar eller Øglen? Når de kom tilbage fra gåturen, fortalte hun begejstret om alt det nye, der var sket ved nissehulen. "Hvornår tror du, nisserne har lavet det? Vi har jo slet ikke hørt dem banke?" Jeg forklarede, at de sikkert sov om dagen og arbejdede om natten, og sådan fortsatte hun/vi med at fabulere over konceptet. Fantastisk! Illusionen er i den grad vedligeholdt!
Øglen elsker at hjælpe. Det er herligt. Hun dækkede bord, hjalp med at lave pandekager og hjalp morfar.

Morfars lille hjælper. Træ til brændeovnen
Vi spillede vendespil med flag, Pixelinespil med europæiske lande og flag, og hun spillede ludo med morfar. Hun vandt de fleste gange! I vendespillene er hun suveræn. Og vi fandt Holger og Helga og Regloh og Troldmanden og Trofast!!
På et tidspunkt var vi ved stranden for at samle sten, som vi ville male på. Det skulle være hvide sten, fik jeg at vide. Vi fandt mange, og til sidst fandt hun en sten med noget brunt i, som hun ville have med hjem: "Er den ikke smuk, mormor?" Det var den, helt bestemt, så den er sikkert blevet gemt i skatkammeret derhjemme.

Vi leder
Vel hjemme gik vi i gang med malingen. Den strakte sig faktisk over 2 dage. Ved fælles hjælp fik vi fremstillet lidt af hvert.

Det færdige resultat
Da ferien var forbi, sagde jeg til hende, at hun kunne hilse hjemme og sige, at hun havde været sød, sjov, fornuftig og hyggelig at have haft på ferie, og at hun gerne måtte komme igen. "....og artig?" Det havde jeg glemt at få med, så det var godt, at hun selv kunne sige det! Det var vigtigt for hende, at det blev nævnt. Det havde hun sikkert fået besked på at være, og det var hun i allerhøjeste grad. Morfar kørte hende hjem i onsdags, og vi siger tak for lån!

10 kommentarer:

 1. Fantastisk barnebarn. Og fantastiske morforældre, som gør så meget for hende!
  Jeg kan godt lide, at I holder nisseillusionerne ved lige for hende - det er da bare skønt i den alder at kunne tro på nisser.

  SvarSlet
 2. Ja, jeg håber, at hun kan bevare troen på dem lidt endnu. Der er bestemt ingen tvivl i hendes sind om, hvorvidt nisser findes! Vi nyder i den grad at have hende på besøg. Hun er en solstråle! Mange tak, Ellen, og god weekend!

  SvarSlet
 3. Sikke I har hygget jer. Hvor er det dejligt, at troen på nisser holder ved endnu. Man kan tids nok miste sin barnetro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi hyggede os gevaldigt, og troen på nisserne varer nok ved lidt endnu. Hendes store kusine på 7 har for længst regnet det ud, med nisserne og julemanden, selv om vi fornemmer, at hun stadig gerne vil tro på dem. Mange tak, Randi, og god aften!

   Slet
 4. Hvor er det dejligt at læse, som I har hygget jer sammen! Det er nemlig så hyggeligt, når vi får muligheden for næsten at være som børn igen med ungerne. Jeg har haft samme glæde i dag med Bella.
  Rigtig god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak, Madame! Vi hyggede igennem, og det var svært for hende at falde i søvn om aftenen. Til gengæld sov hun længe om morgenen. Ja, man bliver som barn igen. Det er dejligt at høre, at du har haft samme glæde med Bella i dag. Også rigtig god aften til dig.

   Slet
 5. Herligt med den hule. Godt, at fantasien lever.
  -Og sig mig: ER det ikke vederlagsklinker fra Vedstårup Teglværk I har i stuegulvet?
  De ligner i al fald vores i køkkenet til forveksling. Vi lagde dem i 1984 og nyder hver dag spillet i dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Farmer, og velkommen her :-)!
   Hvad angår klinkerne i vores hus, så ved vi ikke, hvad det er for nogle. Vi købte huset i 1999, og de har med garanti ligget her siden huset blev bygget, og det var i 70´erne.
   Vi er også vældig glade for vores og gløden i dem, blot er det svært at holde fugerne pæne, synes jeg.
   Ja, fantasien lever i allerhøjeste grad hos de små! God weekend!

   Slet
 6. Julen er noget helt specielt, ikke mindst så længe illusionerne bevares. Man mister en lille flig når de brister. Det gælder om at bevare dem så længe som muligt.
  Bedsteforældre og børnebørn er noget særligt, det skal man også værne om, som I gør.

  SvarSlet
  Svar
  1. "Børnebørn er livets dessert", som min mor sagde. Ganske vist et fortærsket udtryk, men ikke desto mindre sandt. De gør i den grad livet rigere. Og julen! Ja, illusioner og traditioner skal man holde fast i! Mange tak, Pia, og god søndag!

   Slet